Jump to content

ДЪЛГИ И КЪСИ КОСИ


Recommended Posts

ДЪЛГИ И КЪСИ КОСИ

Всеки косъм съдържа енергия в себе си, електричество или магнетизъм. Като реже косата си, човек се лишава от тази енергия. Аз не одобрявам рязането на косата. Добре е косата да достига на дължина поне до долната част на ухото. Мине ли над тази част, ще опиташ лошите последствия на късата коса. 27-237.

Сега съвременната жена си реже и косите, иска да има къси коси, като мъжете. Обаче, откак жените взеха да си режат косите, у мъжете се яви желание - да оставят косите си да растат, да станат дълги. Значи, сегашната мода е жените да носят рязани коси, къси, а мъжете - дълги коси. Човек трябва да знае, защо иска да отреже косата си и защо да я пусне дълга. Ако човек е събрал много магнетизъм в себе си, добре е да отреже косата си, това е даже здравословно за него. Късите коси продават повече електричество в организма. За пример, когато войниците отиват на война, отрязват косите си, да проявят повече смелост. Обаче, щом природата е покрила главата на човека с коса, тя знае, защо прави това. Разумните същества, които са взели участие при създаването на човека, на всеки негов косъм по главата и лицето са написали известно правило, известен закон. Много от западните народи се бръснат, стрижат, но затова се забелязва един упадък в техният морал. 12-42.

Главният въпрос обаче, седи в следното: къси коси ли трябва да носим, или дълги? Човек може да носи и дълги, и къси коси. Който иска да развива ума си, при известни условия той може да носи къси коси. Има периоди в живота на човека, когато той трябва да носи къса коса; има периоди в живота на човека, когато той трябва да носи дълга коса. Това нещо особено се спазва у българите. Докато българинът е млад, той бръсне мустаците си, реже косата и брадата си. Щом дойде на възраст от 40 години нагоре, той устройва угощение, поканва на него своите роднини, и от този ден си остава дълга брада и коса. Това е български обичай, който почива на разумни закони. Дългите коси говорят за здравословното състояние на организма. 45-174.

Първоначално и мъжът, и жената са имали еднакво дълги коси. Сега обаче мъжът има къса коса; и жената подражава на мъжа. Понеже мъжът работи повече в умствения свят, косата му е къса. Умствените енергии препятстват за растенето на косата. В жената работят повече чувствата, затова косата й е дълга. 36-22.

Късите коси съдържат електричество, а дългите - магнетизъм. По този начин между мъжа и жената ще става правилна обмяна на силите, които те съдържат. Ако мъжът и жената носят дълги коси, между тях не може да става правилна обмяна. Затова Павел казва, че жените трябва да носят дълги коси, а мъжете - къси. Този въпрос се решава от психофизиологически причини, а не от модата. 45-172.

За културните хора природата е поставила следното правило: Мъжете да носят къси коси, не по-горе от долната част на ухото; жените да носят дълги коси - може и къси, но не много къси. 27-237.

Защо рисуват Христос с дълга коса? Пророците с къси коси ли ходеха? Светиите с къси коси ли бяха? Мъжът и жената са принципи, те не са само форми. Щом е така, този въпрос трябва да се разглежда принципно, а не по форма. 45-173.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...