Jump to content

РАЗМЕРИ НА МОЗЪКА


Recommended Posts

РАЗМЕРИ НА МОЗЪКА

Представете си, че главата на един човек е дълга от 17 ÷ 21 см, а мозъкът му има 15 см широчина и 17 см височина. Какво доказва това? Колкото по-широк е мозъкът на човека, толкова по-голяма е неговата издръжливост на физическия свят. 50-97.

Като измервате черепа, дохождате до мерките на мозъка. Ако широчината на мозъка в диаметър е 19 см, а дължината 17 см имате един предприемчив човек, които не издържа в борбите. Ако мозъкът на човека има 18 см широчина, а 17 см дължина той е борчески дух. 34-58.

Измерена е височината на човешкия мозък, от центъра до периферията; тя е около 15 см. Всяко по-малко отклонение от тази мярка говори за едно анормално състояние в човека, т. е. за отклонението му от правия път. Ако пък дължината на линията от ухото до между веждите е приблизително 15 см, то всяко скъсяване на тази линия показва отклонение на човека от неговото правилно развитие. Казвате: Как може да дойде човек до правите мерки? Как може да възстанови в себе си тия норми? За да дойде до първоначалното си положение, човек трябва да работи върху себе си, да развива тия центрове, тия линии. За пример, който е милостив и прави добрини, той развива челото си отпред, горе. Който усилено се занимава с умствена работа, в продължение на десет години, той ще развие специфични умствени центрове, които се намират на челото. 16-128.

Ако широчината на главата, т. е., ако широчината на мозъка е по-голяма от дължината, това показва, че в този човек преобладава животинската любов. 73-122.

За широчина на главата се измерва разстоянието от едното ухо до другото. Колкото по- голяма е широчината на главата, толкова по-голяма е интензивността на силите, които действат в тия центрове. 73-122.

Широчината на мозъка отговаря на широчината на бедрата в жената. Дължината на мозъка отговаря на рамената на мъжа. Значи мъжете. са дългоглави, а жените - широкоглави. 50-97.

Между широчината на ръката и широчината на мозъка също има съответствие. 86-68.

Ако в Божествения свят мозъкът има височина само един сантиметър, трябва да израсне още, да дойде на височина пет-шест сантиметра, за да има напълно развит човек. 68-319.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...