Jump to content

БОЛЕСТИ И НЕДЪ3И


Recommended Posts

БОЛЕСТИ И НЕДЪ3И

Дoкaто човек е с ума си, до тогава само той е силен. 13-15.

Най-малкото нарушаване в дейността на човешкия ум създава известна дисхармония между мислите и чувствата на човека. Той е постоянно уморен и дето седне, веднага заспива. 25-19.

Повечето болести се дължат на липса на светлина в човешките умове. 30-6.

Съмнението е недъг на ума. Този недъг трябва да се изхвърли от човека. Умът трябва да се освободи от своите недъзи. 27-182.

Човек трябва да бъде способен да не се тревожи. Колкото повече се вълнува, умът му не е свободен да възприема нещата правилно. В това положение, той изпада в обезсърчение.82-212.

Разумната природа разполага с ред начини и методи, когато иска да изправи хората, когато иска да посочи грешките им. Например, ако ти направиш една малка погрешка в естествения ум, тя ще ти напомни само, леко ще те накаже, като ти изпрати слаба хрема. Ако грешката ти е в природния ум, тя ще ти изпрати треска, придружена със силна температура. Ако грешката ти е в разума, тя ще ти изпрати болестта коремен тиф или петнист тиф. Колкото по-нагоре се качваш и грешиш, толкова и болестите, които природата ти изпраща, са по-лоши. Ако грешиш при моралните чувства, ще страдаш от такава ужасна неврастения, каквато медицината не познава. Ако грешиш в личните чувства, много ще се дразниш. Тогава Сатурн ще има влияние върху тебе и ти ще виждаш само обратните, отрицателните черти на живота. И най-после, ако грешиш в индивидуалния живот, няма да постигнеш нищо от това, което желаеш. 76.8-58.

Когато човек повдигне ума си в култ и мисли как повече знания да придобие, стомахът в него ще пострада. 47-184.

Когато стомахът греши, мозъкът се наказва; когато мозъкът греши, стомахът се наказва. 47-184.

Ако стомахът и дробовете са слабо развити, и умът е слаб. 90-30.

Азотът е, който урегулира силите на мисълта, на живота. Ако в някоя ваша мисъл се изгуби азота, тя става взривна... Тази сила, която се съдържа в азота, е свързана с нервната система и с мозъка. Ето защо, щом почне да се намалява или да се губи азота, в ума на хората се заражда безпокойствие. Така, че някои хора полудяват, или получават апоплексически удар, се дължи на липсата на азот, липса на неговите сили в мозъчното вещество, вследствие на което организма. Щом се изгубва равновесието, кръвообращението вече не става правилно в мозъка, явява се прилив на по-вече кръв в главата, която кръв, като не може да се оттегли назад, блокира известни центрове на мозъка, предизвиква удар и тия блокирани органи се парализират. 433-13.

Има случай, когато търпението произвежда обратни резултати. За пример, някой търпи, отстъпва на този - на онзи, и в резултат умът му постепенно отслабва. Ние препоръчваме търпението само тогава, когато умът постепенно се укрепва. Предприемайте само тaкaвa paбота, която усилва дейността на ума. 38-124.

 

Добрите мисли подържат здравословното състояние на мозъка. 144-127.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...