Jump to content

15. Писмо на Елена Хаджи Григорова до Пеню Ганев от 6.Х.1937 год.


Recommended Posts

15. Писмо на Елена Хаджи Григорова до Пеню Ганев

от 6.Х.1937 год.

6.Х.1937г., Изгрев

Пеньо,

Днес, на 6 октомври, получих писмото и веднага отидох при Учителя да Му съобщя положението, в което се намираш, казах Му, че болките са същите и че няма никаква промяна. Той ми каза, че постепенно ще мине, няма изведнъж, защото е наранено. Каза ми при никакъв лекар да не ходиш, а да го измиваш с топла вода по 2 пъти на ден и да го намазваш с дървено масло. Аз Му разправих как си намислил да си дойдеш, пък в Годеч си се разколебал и си се отказал, че не знаеш какво да казваш на изгревяни - защо си дошел. А бре, джанъм, ти си ела, пък ние ще те научим какво да казваш на хората. Ще казваш, че по работа си дошел, няма да даваш отчет. Туй е от Учителя.

Днес изпратих резюмето от днешната лекция, като го четеш, ще видиш какви осветления ни дава Учителят. Но ти не смееш да дойдеш... За ценностите ни говори.

Аз много и много има да ти говоря, но не мога да пиша всичко, което искам да ти говоря. Ние не ценим, затова страдаме! Господ те вика, а ти от хората се боиш! Не мога да се начудя просто и се въздържам да се изкажа свободно. Не зная защо! Не зная, пък и зная. Мъка ми е, защото и аз изживявам твойте страдания, по закона на скачените съдове. И не само аз, но и всички души, които влизат в системата, в която си и ти. Когато трябва най-много да се радваме, да сме весели и пр., ние скърбим, от неразбиране и от неоценяване на ценностите.

Сам Господ е при нас в човешка форма, като нежна майка ни приютва и като мил и кротък баща ни учи и ни дава всичко необходимо, пък ние бягаме, т. е. не бягаме, но хей тъй, не зная как да се изразя.

Хайде, пожелавам ти сега всичко най-хубаво, да се възвърне в тебе в двоен размер първоначалната ти бодрост, живост, радост и вдъхновение, да дойде полет на светлата и права мисъл.

Силен и крепък духом и Тялом те искам!

Бог да бъде винаги с тебе и всички разумни сили в природата да те укрепват и ръководят.

Много, много привети ти изпраща твоята дружка и Довиждане.

Лена.

Колко са верни думите на Учителя! По закона на симпатията и на мене ми дигна и гледам - един цирей на половия орган.

Туй ще ти бъде един добър урок! Не се отчайвай! Трябва да бъдем умни.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...