Jump to content

53. Лошите деца в училището


Recommended Posts

53. Лошите деца в училището

Един учител във Варненско бил един ученик. Той викал: „Вай, вай, учите­лю, за топъл кравай!" „Много топъл - казва ученикът - беше, не можах да го ям." Шегаджии са учениците. Протосколът седял на първо място. Той е този ученик, който се учел най-добре. До него - друг, дето се учи. Идете се топлете на Слънцето.
Отивате на разходка. Виждате цветя с различни цветова. Те са живи и ви говорят. Което има бял цвят, ти казва: „Бъди чисто като мене!" Което има ро­зов цвят, ти казва: „Обичай ме!" Което има жълт цвят, ти казва: „Мисли за мене!" Което има син цвят, ти казва: „Да имаш вяра в мене! Да вярваш в Бога, да мислиш за Него, да Го обичаш!"
Дядо Благо турял децата на тенекия, да не шават (в училище, под краката на немирните ученици поставял тенекия). Щом помръдне някой, тенекията обаж­дала и той казвал: „Ние тук работим, той дошел от онова място, дето не искат да работят."
За лошите деца има метода: да са в стая с бакърско дюшеме и таман някое дете се накани да бие някое или да не мирува, учителят пуща тока и краката му с обущата се задържат за дюшемето.
Което дете е тщеславно, иска да го гледат. Паунът е тщеславен, крие се, докато му порастат перата. И у добитъка има тщеславие: ровят, махат си глава­та и се подготвят за борба. Козата се много хвърля и като се хвърли, краката си на едно място събира. Влиза вълк в кошарата. Овчарят го хваща и му слага звънец.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...