Ани Публикувано 10 Август, 2013 Сподели Публикувано 10 Август, 2013 117. Защо сме дошли на Земята Любовта е проявление на Божия Дух и още по-дълбоко. Тези са непостижими работи. Важното зарад вас е мисълта. Помислете защо сте дошли на Земята! Ще се питаш първо: „Защо взех тази жена?" Второ: какви да са отношенията ти към нея. Трето: защо са децата? Четвърто: „Какви да ми са отношенията към тях?" Дали ме обича, то е неин въпрос. Дали аз я обичам? Ако я обичам, ще й кажа: „Кажи ми най-горчивата дума!" Ако ми не мръдне, любовта на място е, ако мръдне, ще й кажа: „Не повтаряй тази дума!" През всичкия животни изпитват докъде сме дошли в Любовта. Много мъчно е да простиш. Да има за какво да простиш. Дай, като ти обичаш. Кажи: „Ето, половината имане от баща ми е на мене, давам половината на тебе." И битият, и биячът да намерят начин за примирение. Страданията и нещастията са в реда на нещата. Да се учите да мислите добре! Много време ще учите, ще дадете всичко. А доброто да посъбираш. То представя работи, които не съм казвал. Христос казва да се обичаме. Как да се обичаме? За мен важи постъпката да е от вътрешната наша мисъл. Ако ви обичам, ви изразявам една идея в ума на Бога. Бедния, няма да го целувам, но ще му намеря съществените нужди, да му снема веригите от краката, ума, сърцето, и той ще почувствува моята обич. Пътник е гладен и обед иска. Снеми му веригите, не го целувай! Същественото: Силата на човека е в изпълнение Волята Божия. Да има разнообразие, нюанс в изпълнението. Волята Божия е всеки да цъфне и да мяза туй цвете на себе си. Христос казва: „Аз съм лозата, вие - пръчките, земеделецът обрязва." В невидимия свят ви виждат резултатите. Ако си повяхнал, искаш вода, ако имаш паразити, искаш чистене. Да изучаваш душите на хората е отличен свят. Както сега ги изучавате, е тягостно състояние. Сега не е за морал, за външни работи. Като ученици, влезте в същественото, не съжалявайте за миналото. Всичките погрешки да се превърнат в добродетели. Да не постъпя тъй, както не е за него. Разгледайте въпроса от ваше и чуждо гледище - ще давате и ще взимате. Да предавам Божествената мисъл и вие - същото. Кога се молиш, като дете се моли! Кажи работата на Господа, както седи! Искай за другите, както за себе си! Казвай: „Господи, дай ми сила да нося дявола на гърба си, да иска сам да слезе от гърба ми", не да искаш ти да го премахнеш. Той ходи в съвета Господен. Дяволът има понятие за доброто. Старал се едно време, но не върви. У всинца ви да има права мисъл. Ще мислиш много често. Не разправяй никому как мислиш и как учиш! Каквото Господ ме учи. Като осъмна, ще отида на работа, ще го приложа и видя резултата. С всички хора еднакво не може да се постъпя. Правата мисъл и добрата мисъл, доброто и правилно учение да ви са един идеал. Вярата не ограничава. Във вярата се проявявай както намериш за добре, от никого не се ограничавай! Веруюто ограничава. Деликатното е да влезем в положението на човека. Търсете не слава от хората, но от Бога. Има разни лъжи. И двамата не падат. Мечката, да я погладят по челото... Не качване, то е геройство.'1/!ма едно знание, което се дава. Дай по 10 000 лева на двама. Доброто в нас, да го споделим с другите - Божието благо. Същественото е: Страхливите имат добра чърта. Смелите имат една лоша чърта - завирват се с някого. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване