Jump to content

54. Мария Здравкова Милева. 54.4. Как се слушаха на открито беседите на Учителя


Recommended Posts

54.4. Как се слушаха на открито беседите на Учителя

Наистина, още при стъпването ми повторно в столицата, първата ми ра­бота беше да посетя една Негова неделна беседа. Той говореше от прозореца към двора, усмихнат, разположен. Дебелата Библия пред Него като че ме тър­сеше с очи и говореше на мене направо, като на много стар познат. Слушате­лите бяха наредени на широки полукръгове на двора, едни седяха, други пра­ви. По-късно аз трябваше да виждам как тия същите хора с радост понасяха най-големите несгоди на климата: ту слънце, ту дъжд, ту сняг, като че под от­критото небе думите на Учителя по-лесно намираха път към сърцето. Каква беше магията на Неговото Слово?
През 1919 г. дойдох за по-дълго време в София и станах вече редовна посетителка на беседите. Един ден брат Йордан Савов ми каза:
 
- Идете при Учителя, защото наскоро ще отиде на Родопите!
 
Но аз се стеснявах и не смеех да Го безпокоя: вече имах толкова много от това, за което бях мечтала, след дълбоката скръб, която бях преживяла! Ивица от светлина сякаш се беше пуснала над мене, живееше с мене, водеше ме тиха светла мисъл, растеше в мене, крепнеше с всеки изминат ден, въпреки несгодите, които трябваше да преодолявам като вдовица - каквато и останах до края на живота си. Бях вече тръгнала да си вървя, когато, знаете, като усе­тих силата на поглед, отправен към мене. Вие знаете-как такъв поглед ни кара да се обърнем. Наистина, Той ме гледаше. Аз се върнах и Той простичко ми каза:
 
- Исках да говоря с Вас, днес следобед ще Ви приема!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...