Ани Публикувано 16 Август, 2013 Сподели Публикувано 16 Август, 2013 54.10. Супа от небелени картофи Беше много отдавна, по времето на Учителя. Бях дежурна един петъчен ден на картофена супа. Рано сутринта, току-що бях поела дежурството и се готвех да почна да беля картофите със сестрите-помощнички, пристигна в кухнята Учителят. Той ни поздрави с леко вдигане на ръка и приближи. - Ангелска супа ще готвите днеска, а? Рекох, добре е да не белите картофите, а да ги измиете много хубаво и да ги сложите в казана да врат цели. Като уврат, ще ги извадите, ще ги обелите и пак ще ги пуснете в същата вода. Защо, за какво - не обясни. Само толкова. Но аз, нали съм превзета аристократка, казах: - А, Учителю, няма да бъде чисто така. Ще ги пипат толкова ръце, може някой косъм да падне... - и т. н. Той не каза повече нищо. Обърна се и си отиде. И нито после, нито никога вече не ми повтори за това. И моя милост си обели картофите и си направи ангелска супа както си знаеше. И продължи да си я прави така, с белени картофи, до ден днешен. Колко глупава съм била да противореча на Учителя! Сега чета в разни списания статии, че както плодовете, така и картофите съдържат в кората си разни витамини и минерални вещества и се препоръчва да не се белят картофите, а да се сваряват предварително, да се обели тънката им кофица и да се готвят в същата вряла вода. Същото, както Учителят ми каза това преди, може би, 20 години! Колко съм била глупава! (Но тогава бях жена на инженер и дъщеря на богат фабрикант. Минавах за аристократка.) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване