Jump to content

7. НОВОЛУНИЕТО В ЗНАЦИТЕ И ДОМОВЕТЕ


Recommended Posts

7. НОВОЛУНИЕТО В ЗНАЦИТЕ И ДОМОВЕТЕ

След като разгледахме в най-общи линии планетните цикли на бавните планети, които са важни фактори при тълкуването на световните хороскопи, налага се да се спрем и върху други три важни фактори. Първият, това са новолунията, вторият - инересията (т. е. влизането на Слънцето и кардиналните знаци) и третият - слънчевите и лунни затъмнения.

Пълненето и празненето на Луната е било вземано още от дълбока древност под внимание при интерпретирането на хороскопите. Новолунието представлява един прилив на енергии към

Стр. 136/943

земята, а празненето на Луната - един отлив. Това положение наподобява прилива и отпива на планетните цикли. Има много правила, останали както от традицията, така и от съчинения от по- новите времена. Ние ще изтъкнем, обаче, само основния тон на изпълването и опразването на Луната, даден ни от Учителя.

Според Учителя, новолунието дава най-благоприятни условия за дейност, която е свързана с придобивки и творчество в интелектуалните сфери и по-специално - с емоционалното съзнание на човешкия живот. По-конкретно казано, новолунието дава богати условия за разцъфтяване на всички инициативи и перспективи, свързани с науката, изкуството и обществения живот. При празненето на Луната процесите са обратни. В дълбоката древност магите са правили своите пентакли и магически операции при празненето на Луната. Когато индивидите, обществата, народите искат да излязат от дадена обстановка, било от различни нежелани връзки или неблагоприятни договори и конвенции, най-резултатен затова е бивал периода на опразване на Луната. Същото се отнася и до опразването от известни пороци и обществени недъзи. Изобщо, пълненето на Луната е период благоприятен за творчески инициативи, докато опразнителният период е благоприятен за очистване от мъчнотии и противоречия в живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...