Jump to content

7.1. НОВОЛУНИЯТА В ДОМОВЕТЕ


Recommended Posts

7.1. НОВОЛУНИЯТА В ДОМОВЕТЕ

Ние ще разгледаме първо новолунията по отношение на домовете.

Новолунията в първия дом на световните, народните и обществените небесни карти имат важно значение за общество-политическия живот на държавата, специално на правителството, което направлява живота на страната. Новолунието дава основния тон на всички културни и материални инициативи по отношение обществения и културен живот на народа.

Новолунието във втория дом засяга специално финансовите източници на страната. То активизира финансовия сектор и създава в тази посока благоприятни условия за финансови придобивки.

Новолунието в третия дом, разбира се с оглед на действието на аспектите на тежките планети, ще упражнява силно влияние върху пресата, публицистиката и периодичния печат. Ако аспектите на тежките планети са дисонансни, то това ще даде силни отражения върху дипломатическите отношения на страната с другите страни.

Новолунието в четвъртия дом има отношение към опозиционните фактори в страната. Те се активизират, критиката се засилва, политическите внушения са в своя разгар и се явяват заговори спрямо управляващите фактори.

Новолунията в петия дом активизират дипломатическите отношения към по-тясно и общо творческо сътрудничество на страните, създават се благоприятни условия за нововъведения и реформи във възпитателното и образователното дело на младите поколения. Същото благоприятства за културните и дипломатически инициативи.

Новолунието в шестия дом е благоприятно в отраженията си върху трудовите среди. При дисонантни аспекти на тежките планети, то носи тежки последствия, особено за работните съсловия на народа. Поява на катастрофи, пожари и епидемии.

Новолунието в седмия дом има отношение към международните връзки; активна дейност изразена в международни съглашения, договори и всякакъв вид културна обмяна между народите.

Новолунието в осмия дом се изразява в увеличение на смъртността у народонаселението, както и специално в средата на управляващите фактори. Създава условия за финансови трудности, за трудност в работата на държавния фиск. В световните хороскопи на 18 юли 1936 г. новолунието даде началото на Испанската воина, която донесе големи човешки жертви и материални загуби.

Стр. 137/943

Новолунието в деветия дом има отношение към моралния и мистичния живот на нацията; към съдопроизводството и към културните отношения на страната. Ако се разгледат световните хороскопи, както и хороскопите на отделни нации, ще се намерят множество потвърждаващи примери. Така, през 1937 г., на 11 май, става коронясването на Георг VI и откриване на изложбата в Париж.

Новолунието в десетия дом дава отражения по отношение престижа на държавния глава, на правителството и на международното положение на народите, с оглед на аспектите.

Новолунието в единадесетия дом има отношение към дейността на парламента на страната. То е свързано също с международния престиж, който, може да бъде подсилен от протекцията на известни издигнати личност, в съседните или в други държави. Благоприятните условия създават възможност за издигане на високи постове на личности в държавния апарат, притежаващи качества на честност, справедливост, компетентност и благородство.

Новолунието в дванадесетия дом създава условия за разкриване на съзаклятия, политически заговори, застрашаващи обществения живот на страната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...