Jump to content

7.2. НОВОЛУНИЯТА В ЗНАЦИТЕ


Recommended Posts

7.2. НОВОЛУНИЯТА В ЗНАЦИТЕ

Новолунието в Овена, в зависимост от аспектите, носи засилена инициативност от страна на силни политически водачи, научни откриватели, изследователи и пламенни културни пионери. Активизира милитаристическите страни и военните индустрии. Обратно, при дисонансни аспекти, то носи бунтове, смутове, междуособици и войни. Има отношение специално към силните политически и военни водачи и ръководители.

Новолунието в Телец съставлява период, благоприятен за изкуството, литературата и специално за музиката. Настъпва период на мир и спокойствие в обществения и държавен живот. Обратно - упадък и неуспехи в изкуството и артистичния свят при дисонантни аспекти.

Новолунието в Близнаци представлява благоприятна атмосфера за пресата, публицистиката търговията и късите пътешествия. Обратното - при дисонантни аспекти - предизвиква смущения, недостойни полемики в пресата и нестабилност в търговията.

Новолунието в Рака носи благоденствие в семейния живот, оживление всред народните среди и традиционни манифестации. Добра реколта. И обратно - при дисоиантни аспекти - създава вълнения у народните маси, развихрят се тъмни традиции, изопачен патриотизъм, смущения в домашния живот, лоша реколта и наводнения.

Новолуние в Лъв носи изобилие, подем в изкуствата и театър, плодоносна дипломатическа дейност. Обратното, при дисонантни аспекти - разстройство, спекулации, дипломатически неудачи, суша и деспотизъм.

Новолуние в Дева създава подобрения в хигиенното и здравно състояние на народа, благоприятен подем в медицината, химията и модерната биофизика. Обратно, при неблагоприятни аспекти - слаба жизненост, злостен критицизъм, интелектуална некомпетентност и въобще неблагоприятно влияние в средните слоеве на народа.

Новолуние в Козирог влияе за създаване на високо изискан бюрократичен апарат и за методичност, постоянство, пестеливост и търпение. Облагоприятства минното и кариерно дело, а също и политическия живот. Обратно, при дисонантни аспекти - реакция срещу правителството, висшия държавен апарат, както и в дипломатическия кадър, влияе зле за минното и кариерно дело.

Новолуние във Водолей - подем в модерните науки, особено в космонавтиката и в кооперативното и синдикално дело. Голям подем за окултните науки, специално в астрологията.

Стр. 138/943

Обратното, при неблагоприятни аспекти - политически смущения, крайност, диктатура или анархизъм.

Новолуние в Риби - благоприятства на филантропията, за подобрението на болничното дело и за подобрение на режима в затворите. На особена висота са медицината и окултните науки. Метапсихиката и мистицизмът са в своя разцвет. Обратно, при неблагоприятни аспекти - изпитания, епидемии, смутове, политически комплоти, морален упадък, експлоатиране със средствата на окултните науки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...