Jump to content

6.2. АСПЕКТИ НА МЕРКУРИЙ


Recommended Posts

6.2. АСПЕКТИ НА МЕРКУРИЙ

Отбелязахме, че най-голямото отклонение на Меркурий от Слънцето е 28 градуса. Най- голямото отклонение на Венера от Слънцето е 48 градуса. Следователно, най-голямото отклонение, което могат да имат двете планети една от друга, е 76 градуса, затова аспектите, които могат да имат двете планети са: съвпад, полусекстил, полуквадрат, секстил и 72 градуса. Изтъкнахме в легендата за двамата братя, че те се характеризират като големи герои. С това се подчертават възможностите, които имат техните мускули, стави на ръцете и краката, бързо и точно да реагира на мозъчните подтици. Така например, ако един занаятчия даже ако има силните и добри аспекти на Меркурий с Венера, той ще бъде изкусен майстор, майстор от голяма класа. Защото под влиянието на Венера, мускулите на ръцете, ставите, много точно и правилно ще реагират на Венерините подтици. За един човек от изящните изкуства - художник, музикант - инструменталист, за да бъде добър изпълнител, трябва да има силното влияние на Меркурий. Затова при добрите аспекти между Меркурий и Венера имаме изява на изкуства, където пръстите играят голяма роля - свиренето на пиано, цигулка и другите от този род. Също и при приложните изкуства. Умението всичко да се направи най-добре. При полуквадрата, жаждата и стремежа към постигане на хубавото среща известни пречки. При липса на аспекти между Меркурий и Венера, подтика и чувството за добро творчество липсват.

МЕРКУРИЙ - МАРС

При съвпад и добрите аспекти имаме един активен динамичен ум, способен преди всичко към разискване на всеки въпрос, способност към добро говорене. А при висшите типове добър ораторски талант.

При лошите аспекти имаме един заядлив човек, готов всякога при разговор да предизвиква рязка заядливост, оскърбително изказване, противоречащо на онова, което се разисква.

При no-низшите типове имаме една излишна, не на място бъбривост и стремежа към обсебване на чуждото, кражба, но на дребно - джебчийство и лъжа.

МЕРКУРИЙ - ЮПИТЕР

При съвпад и добрите аспекти, особено при съвпад, имаме човек с голям интерес и жажда за материален придобие, забогатяване. При по-добро интелигентно ниво имаме силно изразен стремеж към знанията, науките, като в това направление ще може да се постигне много.

При лошите аспекти имаме човек лаком, който обича прекалено със стръв материалния придобие, като приема, че това може да става и по непочтен начин - с измама и лъжа; да блясва и се изтъква със своите знания и умение, без те да са на голяма висота. Обичат да ги ласкаят подчертават навсякъде. Имат изразена склонност да използват услугите на другите, без да се чувстват задължени да се отплащат, затова. При низшите типове този стремеж към материалния придобие може да става и с кражби, но по-наедро, в по-голям мащаб. Те преиначават истината и лъжата.

МЕРКУРИЙ-САТУРН

При съвпад и лошите аспекти имаме едно подчертано внимание към всички вещи и дреболии, продукти и каквото и да било, стигащо до най-дребното, със стремежа да го приберат, закътат, защото все може да потрябва. Обичат да се запасяват, все от страх да не би да изпаднат в нужда, като често пъти, специално за продуктите, ги оставят и да се развалят, без да могат да ги използват. Плахи и предпазливи са. Има голяма скръжавост - свидливост и ако се наложи да дават, то го правят с голяма пресметливост.

При добрите аспекти имаме човек със задълбочено търсене на истината. Те също имат голяма оценка към материалните ценности, но в един много облагороден нюанс, тяхното използване да бъде за разумни и необходими нужди, Способни са към големи усилия и устойчивост за придобие на тези материални ценности и успяват.

МЕРКУРИЙ - УРАН

При съвпад имаме човек със студени и резервирани отношения, предимно с хората от противоположния пол. Този съвпад, както и при добрите аспекти, дава човек със способности и стремежи към новото, оригиналното, по особеното разрешаване на всички въпроси и постъпки.

При точните аспекти и при добра интелектуалност на индивида дава рационализатори, хората, които откриват новото. А също и изненадващ, много благоприятен случай в живота му, който ще донесе голяма полза и улеснение.

При лошите аспекти имаме човека, склонен към мислене, изказване и действия, които са странни и неприемливи за другите. При точните аспекти имаме крайно неприятни и изненадващи събития с лоши последици в живота на индивида.

МЕРКУРИЙ - НЕПТУН

При съвпад и добрите аспекти имаме човек мил, симпатичен, отзивчив, с голяма интуиция. Всеки въпрос, всяка задача, още преди да е започнал да мисли по нея, разрешението е вече готово в главата му.

При точните аспекти имаме литературни способности, засягащи повече отвлеченото - нереалното. Изобщо при силните позиции на Нептун имаме качества за изява на изкуството.

При лошите аспекти имаме човек, който се поддава на измама и лъжи - доверчив човек. При точните аспекти тези измами и лъжи ще го засегнат много лошо, много остро.

МЕРКУРИЙ - ПЛУТОН

При съвпад е много лошо. Този човек периодически като че ли престава да мисли. Явява се една скована дейност от време на време и тогава, ако все пак нещо измисли, то ще бъде крайно лошо или пагубно за него, взема някакви неестествени отегчаващи решения. При другите лоши аспекти имат бъбривост, заядливост й желанието да наложи своето, като го приема за най-правото, макар че съвсем не е така.

При точните аспекти имаме хора, с които като се вмъкне някаква идея, неправилна, дразнеща околните, те правят всичко възможно да наложат на другите, че са прави. При такива случаи, околните не са способни с нищо да избият от главата им това неприятно състояние.

При добрите аспекти имаме една активност на мисълта, способна да се наложи на околните. При по-интелигентните типове имаме хора, които при разговор и разглеждане на ред въпроси, добре и наложително могат да се аргументират. Имат добро и убедително слово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...