Jump to content

14. ХАНО - ПЛАНЕТАТА ЗАД ПЛУТОН


Recommended Posts

14. ХАНО* - ПЛАНЕТАТА ЗАД ПЛУТОН

Хано - дванадесетата планета. Разглеждайки онова, което Слънцето, Луната и известните досега планети дават със своите влияния върху Земята, живота на нея, човешките общества и човека, имаме обаче и такива явления и събития, по-специално за човешките общества и човека, които ние можем да констатираме, да не могат да се обяснят с техните влияния. За човешките общества имаме ред исторически, ясно изразени събития, които обхващат периоди от около 400 ÷ 500 години, толкова години, за колкото според видни астрономи, които са се занимавали с планетата зад Плутон, Хано обикаля около Слънцето или кратни на този период, за което нещо ще отбележим по-нататък. Така например да вземем раждането на Христа като отправна точка - начална: възход на Християнството - около 400 години. Падането на Западната Римска империя в 476 година. България под турско робство около 500 години. Падането на Източната Римска империя в 1453 година, около три такива периода. Освобождението на Русия от монголско робство в 14 век от Димитър Донски - също три периода. Откриването на Америка в 1492 година от Христофор Колумб - три периода. Завладяването на Египет от турците при султан Селим I и в 1517 година изгарянето изцяло на голямата Александрийска библиотека - най-голямото хранилище на знания и мъдрост в древността - три периода. Четиринадесет столетия властта на Инквизицията, от 415 г. първата нейна жертва в Александрия, до 1823 г. - последната в Испания - три периода. Изобщо при внимателно разглеждане на човешката история не може да не се забележи една такава периодичност като посочената. По отношение на човека също имаме необясними с познатите ни влияния дадености. Така например имаме хора с ясно изразен голям, едър ръст, плод на голямата дейност на щитовидната жлеза , която се намира във врата на човека. Но кой предизвиква тази прекалена активност на тази жлеза? Имаме също хора с изключително голяма жизненост, която им дава възможността да живеят 120 и повече години. Всичко това от гледището на астрологията ни дава основание да приемем, че в Слънчевата система имаме още един член и то такъв, който се намира на голямо разстояние от Слънцето - зад Плутон, определящ както тези периоди за човешките общества, така и тези изяви на някои хора. И то тяло-планетата със значителна маса и размер.

Ние приемаме също, както и при Плутон, че поради липса на пълноценни и добре развити мозъчни центрове в човешкия мозък, в сегашния стадий на неговото развитие, които да могат да приемат пълните и цялостни влияния на тази планета, които имаме основания да приемем, че биха дали специално на човека изключителни качества и способности, като например да бъдат господари на това могъщо и велико течение, наречено „Живот”. Да може да живее човек в дадена форма толкова, колкото си иска, да командва силите в природата. Затова имаме само тук-там обикновени изяви на даден човек, за които споменахме. Ние изтъкнахме основното правило, дадено от мъдреци, според което: Колкото една планета е по-далеч от Слънцето, толкова на нея живеят по-разумни и могъщи същества. Оттам и възможностите, които тези същества и самата планета със своите влияния ще дадат, да бъдат с една ясно изразена величавост и възможност. Използвайки закона на Тициус-Боде, според който една планета зад Плутон ще бъде на едно разстояние от около 78 астрономически единици, което е грамадно и ще трябва да приемем, че оттам Слънцето би се виждало само като една по-голяма звезда. Даже и да имаме едно отклонение за нейното разстояние, според този закон за дистанциите, както това е при планетата Нептун, пак нейното разстояние не би се отклонило значително. При такава отдалеченост, съществата, които живеят, там, не биха могли да ползват почти нищо от изтичащите жизнени Слънчеви сили, От това трябва да приемем, че тези същества разполагат с изключително големи знания, мъдрости и възможности да могат да се ползват сили за своят живот от необятния миров силов океан, в който всичко е потопено.

Видни астрономи, като директора на Обсерваторията при Калифорнийския технологически институт - Джери Ноигибауер от по-ново време е обърнал внимание на астрономите за възможността от съществуването на планета зад Плутон. Защото вече много години подред астрономите забелязват, че орбитите на двете големи планети Уран и Нептун не съществуват на точно изчислените данни за тях. Тези планети съвсем определено сякаш се привличат от непознат източник на силно гравитационно поле. Разгадаването на тази загадка може да бъде обяснена най-приемливо със съществуването на планета зад Плутон и постигане на нейното откриване.

Видният германски астроном Критцингер, след като е изследвал сериозните смущения в пътищата на планетите Уран и Нептун, стига до извода, че на около 78 астрономически единици се намира планета зад Плутон, която както той стига до извода, да не е по-малка по маса и размер от Юпитер. И че тя обикаля около Слънцето за около 450 земни години.

В 1951 година видният американски астроном Джон Брнди, наблюдавайки идващата по това време към нас Халеева комета, той е констатирал сериозни смущения в нейния път. Тези смущения той не е могъл да обясни по друг начин, освен със съществуването на голяма планета зад Плутон. За тази планета той също изчислил, че се намира от Слънцето на около 78 астрономически единици и че обикаля около него за около 480 години.

В 1971 година се получи едно смущение в научните списания, че видният мексикански астроном и математик Хасино Амор да се отбелязва, че зад планетата Плутон се намира планета, която той също определя, че е със значителна маса и е на едно разстояние на около 60 астрономически единици. Тази зад плутонова планета той нарекъл „Хано”. Име, което и ние приемаме.

Всички тези данни, които ни дават тези видни астрономи, са напълно приемливи и съвпадат с изводите на астрологията за дванадесетата - последна планета от Слънчевото семейство. Ние вече отбелязахме, че за създаването и оформянето на всяка една от планетите са взели участие по едно от зодиакалните съзвездия със своите небесни образувания в него. За тази най-отдалечена планета са взели участие за нейното създаване и оформяне небесните образувания от зодиакалното съзвездие Бик-Телец. Това съзвездие е богато на звезди, като в ясна и безлунна нощ с просто око могат да се видят около 130 звезди. Това съзвездие е богато и на ясно изразени небесни образувания, което ни дава основанието да приемем становището на видните астрономи и по- специално това на Критцингер за размера на тази задплутонова планета за размера като този на Юпитер. Там има два ясно изразени звездни купове. Това са Плеядите и Хаидите. В Плеядите с просто око могат да се видят около 6 ÷ 7 звезди, но бройката им, по-ярки от 17 звездна величина, е около 500. Характерното за звездите е този звезден куп е това, че всички те се движат успоредно в пространството с почти еднаква скорост. Това е изключително важно за влиянието на този звезден куп от това съзвездие да дава подтика и устрема към ред и дисциплина.

Другият звезден куп - Хаидите - в него най-ярките видими с просто око звезди са 39, но общият им брои е около 200. В най-гъстата част на този звезден куп се намира червеният гигант Алдебаран, най-ярката звезда от цялото съзвездие Бик от 0,85 звездна величина. Алдебаран има диаметър 50 пъти по-голям от този на Слънцето и светимост 400 пъти по-голяма от неговата. Този гигант дава много ярък и силен белег във влиянието на съзвездието Бик, за голямата жизненост, активност на всички процеси в организма на човека, когато влиянието на Бик е силно изразено в него. Интересното в звездният куп Хаидите е, че всички звезди в него се движат с непонятна за нас скорост, неотбелязвана за звездите в други звездни купове, затова този звезден куп често се нарича „Движещ се звезден куп”. Той с тази си грамадна скорост на звездите си, придава със своето влияние, много допринася за голямата жизненост, но и възможността за притежанието на могъщи сили и господство над тях. Общо взето, двата звездни купа, както вече отбелязахме за зодиакалните съзвездия, които имат звездни купове, придават със своите влияния, освен това, за което отбелязахме за техните влияния, още и една мекота, топлите майчински чувства и ясно изразено отношение към красотата.

 

В съзвездието Бик се намира и един от най-мощните радиоизточници - известната, тъй наречена „Ракообразна мъглявина”. Тази светла мъглявина е подобна на тази, която имаме в съзвездието Водолей, за която вече отбелязахме, също е създадена от звезда, която преминава в нов етап на своя еволюционен път, като се разпада на силови ядра, които са началото и ще създадат звездите на нова галактика. Тези силови ядра се разлитат по всички направления със скорост от хиляда километра в секунда. В потвърждение на това (когато звездите стигнат до известен стадии на своето развитие в своя еволюционен път, започват да се разпадат на силови ядра}, за което нещо отбелязахме, че е плод Ракообразната мъглявина - в едно научно списание имаше изнесено известие, в което се казва, че учените са установили чрез радиоактивния изотоп „Калии-40” е могло да се установи, че преди 6 ÷ 7 милиарда години на мястото на Слънчевата система е станал космически взрив - една звезда се е разпаднала на силови ядра, които са дали началото на небесните образувания в сегашната Слънчева система. За тази Ракообразна мъглявина се приема, че започването на нейното образуване е било в историческо време с избухването на свръх нова звезда.

Цялото това богатство на небесни образувания в съзвездие Бик ни дава основанието да приемем и да се потвърди, че планетата зад Плутон, която има отношение към това съзвездие е не само голяма, но е и със силни интензивни влияния върху Земята, живота на нея и човека. Приемаме също, че всяко зодиакално съзвездие, според астрологията, има отношение към дадена част или орган от човешкото тяло. За зодиакалното съзвездие Бик е определено да има отношение към врата на човешкото тяло. Там се намира една от най-важните жлези с вътрешна секреция, тъй наречената „щитовидна жлеза”. Тази жлеза отделя вещества - хормони, които имат изключително важното и многообразно влияние и значение върху организма на човека. Основното физиологично значение на веществата - хормоните, които тази жлеза отделя се състои в това, че те стимулират, активизират окислителните процеси в кръвта и най-вече тази, която отива в мозъка. Упражнява също усилващо влияние върху горивните процеси в организма и изобщо активизира всички процеси в него. Има отношение също и върху растежа и развитието на младите организми, както и върху нормалното развитие и образуване на епителните тъкани - нокти, косми и пр. Хормоните на тази жлеза оказват влияние и върху централната нервна система, като повишава и възбудимостта е човека. Правените опити с премахването на щитовидната жлеза в млади животни показват, че последните изостават в своя растеж. Рогата, копитата, костите стават чупливи, козината им оредява, животните затлъстяват, стават апатични, телесната им температура спада под нормалната. Подобно явление се наблюдава и при човека, когато по ред причини тази жлеза е засегната. Имаме подчертана изостаналост в умственото развитие, суха, груба набръчкана кожа, чупливи нокти и косми, недоразвитие на първичните и вторичните полови белези. Тези хора стават отпуснати, вяли, апатични, отслабват и половите функции. Всички тези данни за тази важна жлеза във врата на човека, ни дават основанието да приемем също, че тази планета зад Плутон, която има отношение към съзвездието Бик и оттам към врата, със своите влияния да действа много благоприятно върху Земята, живота на нея и по-специално върху човека, като преди всичко засега му дава възможността за растене, голяма жизненост и дълголетие, също голяма проникновена сила на ума.

Ние приехме обаче, че в сегашното развитие на човешкия род все още не са развити и оформени достатъчно добре мозъчните центрове, способни да възприемат пълните и цялостни силови течения - влиянието на тази планета, която със своите цялостни влияния ще даде възможност на човека за едно господство върху великото течение, наречено „Живот”. Човек да бъде господар на това течение, да живее в дадена форма, колкото си иска.

Image_082.png

* Бележка на съставителя: Някои астролози припознават тази планета под името Прозерпина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...