Jump to content

22. ТЪЛКУВАНЕ НА ХОРОСКОП


Recommended Posts

22. ТЪЛКУВАНЕ НА ХОРОСКОП

След като начертахме кръга, разграничихме домовете, нанесохме в тях зодиакалните съзвездия, Слънцето, Луната, планетите в тях, следва и самото тълкуване на хороскопа. За неговото тълкуване започваме с положението на членовете на Слънчевото семейство в домовете със зодиакалните съзвездия, в които те се намират. Изтъкнахме значението на Слънцето, Луната, и всяка планета във всеки дом. Когато в даден дом имаме повече от членовете на Слънчевото семейство, то всеки един действа със своите влияния от този дом. На това особено внимание трябва да се обърне, когато повече от тях имаме в четирите ъглови домове - първи, четвърти, седми и десети.

В първи дом повече от тези членове ще дадат един човек с по-широки и задълбочени качества и способности, по-разнообразен в своите изяви, което ще се изрази от самите членове на Слънчевото семейство, които са там.

В четвърти дом - по-голямо разнообразие, предимно в началния период от живота на човека, когато той е все още в семейството, където се е родил, в по-напреднала възраст при пътуванията и прекараното време в чужбина. Ако там са Марс, Сатурн, Уран и Плутон ще имаме тежки моменти и неприятни събития в семейството, където се е родил човека, а също и, когато ще бъде в чужбина. Когато другите членове на Слънчевото семейство са там - Слънцето. Луната, Венера, Юпитер и Нептун - ще имаме добра, богата задоволеност на човека въз всяко направление, както в семейството, където се е родил, така и по-късно, когато ще има пътувания и добро пребиваване, с успех там, където е отишъл.

В седми дом повече от членовете там ще дадат богат, разнообразен семеен живот и такъв с най-близките си сътрудници. Изтъкнахме, че ако там са планетите Марс, Сатурн, Уран и Плутон, то ще имаме развод - разкъсване, ликвидиране на семейните връзки или преждевременна смърт на партньора. Но ако там са и Луната, Венера, Нептун може, макар и да имаме тревожни вълнения в семейния живот, водещи до развод, то може и да не се стигне до такъв.

В десети дом, повече от членовете там дават възможността за по-богата и всестранна изява в обществения живот, по-голяма предприемчивост и възможност за заемане на по разнообразни и отговорни длъжности.

От особено значение е също, кои от планетите са в първи, четвърти, осми и десети домове.

Ако там са Слънцето, Луната, Венера, Юпитер, Нептун, те както вече отбелязахме, за тях в тези домове, дават своите положителни влияния. Но те хвърлят квадратури и опозиции към другите ъглови домове. В този случай те дават само слаби малки неприятни ефекти, към онова, което засегнатите домове управляват.

Ако обаче в тези ъглови домове имаме Марс, Сатурн, Уран, Плутон, то сътресенията са по- остри и ясно изразени.

Когато Слънцето, Луната и планетите в даден хороскоп са разпределени по на 120 градуса - във формата на „Мерцедес"*, тогава имаме по-хармонична устроен човек.

Ако пък са разположени по на 90 и 180 градуса - в квадратури и опозиции, то ще имаме човек с по-остри и грубо изразени качества и способности.

Следва след това да обърнем внимание на ъгловите разстояния - Аспектите, между членовете и Слънчевото семейство, които са най-важният елемент в хороскопа. Колкото в един хороскоп имаме повече аспекти, толкова и човекът е по-богато устроен, носи повече изразни качества, способности, устрем за изява. Това особено силно се изразява, когато те са точни или близко до тях.

Малкото аспекти в даден хороскоп носи по-бедно устроен човек, с малко и слаби изразени качества, способности и възможности на дадения човек, особено ако тези аспекти, които ги има, не са точни. Лошите аспекти не са най-лошото. Те дават неприятни качества и подтици, но все пак между членовете, които ги образуват, има взаимодействие - израз, който е възможен да се облагороди и изправи.

Най-лошото е, когато няма аспекти между два члена от Слънчевото семейство. Тогава те нямат взаимно отношение между тях и онова, което те носят и дават със своето влияние, няма възможност и сила да се изяви. За вътрешните планети Меркурий и Венера имаме едно малко изключение, Изтъкнахме, че най-голямото ъглово разстояние между Слънцето и Меркурий е 28 градуса, а между Венера и Слънцето 48. Аспектите, които тези планети могат да имат със Слънцето, са изобщо много благоприятни. Макар, че Венера може да има с него аспект от 45 градуса, който при другите планети се приема като неблагоприятен. Тук при Венера той е също много благоприятен, таксува се като тригон, и дава, както сме изтъквали, много добри способности в изкуствата, но предимно в приложните. Когато разглеждаме аспектите между две тела от Слънчевото семейство, трябва да обръщаме внимание, те в право или обратно - ретроградно движение са. В право движение, взаимодействието е по-слабо, аспектът е с по-слаба сила, отколкото, когато те са в ретроградно. Това особено ясно и силно е изразено при Меркурий й Венера.

Обръща се внимание също дадените тела в аспект бързо или бавно се движат по своята орбита. При бързото движение те действат с по-голяма сила, защото са по-близо до Слънцето - перихелий. А при по-бавното си движение силата на тяхното влияние е по-слабо - аспектът по- слабо ще се изрази, защото те са по-далеч от Слънцето - в афелий. Това е особено важно й с ясно изразени различия при Луната, Меркурий и Венера.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...