Jump to content

23. РОДЕНИТЕ БЛИЗНАЦИ


Recommended Posts

23. РОДЕНИТЕ БЛИЗНАЦИ

Известно е, че родените близнаци могат да бъдат само момчета или момичета, а също и смесени момчета и момичета. Малките различия от по няколко минути във времето на раждането на практика не могат да променят положението на Слънцето, Луната и планетите със своите градуси в зодиакалните съзвездия, нито пък техните ъглови разстояния - аспектите между всеки два члена от Слънчевото семейство, особено на тези на по-далекостоящите - като Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон.

В случаите от направените хороскопи на родени близнаци, много често имаме значителни различия, както в качествата, способностите, устрема за изява, така също и в събитията през живота им - техният жизнен път. За малките различия от време за техните раждания, промени в хороскопите им можем да имаме само в положението на Слънцето, Луната и планетите в домовете. Тези именно промени са способни да дадат често пъти значителни различия между близнаците, както в качествата, способностите, устрема за изява, така в събитията и пътя на живота им. Тук именно ясно се отразява, че всеки дом не е еднороден - хомогенен във възможността, Слънцето, Луната и Планетите, намиращи се е някой дом да изразят своите влияния с една и съща сила, по един и същи начин, където и да се намират в този дом. Нито пък всеки зодиакален знак със своите градуси на върховете на домовете да се изрази по един и същи начин. Затова важно е къде членовете на Слънчевото семейство се намират в даден дом. Изтъкнахме, че колкото те са по-близо до границата между два дома - на линията, която ги разделя, толкова и силата на тяхното влияние е по-голямо, по-ясно изразено, особено, ако те са точно на граничната линия - точно на самата линия. Същото се отнася, както отбелязахме, и за силата на влиянието на всяко зодиакално съзвездие, в първите и последни градуси, да са на върховете на домовете, че тяхното въздействие е по-силно.

Тук привеждаме примери от хороскопи на родени близнаци. Близнаци две момчета, родени през 1951 година, на 13 октомври в София. Първият в 3 часа и 36 минути преди обяд, а другият в 3 часа и 45 минути, с една разлика от 9 минути. При тях имаме освен малките различия в качествата, способностите, устрема за изява, но и едно ясно изразено събитие. Всичко това се дължи на различията в разположението на Слънцето, Луната и планетите в домовете, по-близо или по-далеч от ръбовете, а също и за зодиакалните съзвездия със своите градуси по върховете на домовете. И двамата се оженват. Първият - по-възрастният - има дете, а вторият няма - не се дължи на другарката му. И двамата в полово отношение са зле поставени. Между Луната и Марс имат 175 градуса.

Тук ще изнесем положението на онези членове от Слънчевото семейство, които имат отношение към това събитие. По-възрастният, който има дете - Слънцето е само на 3 градуса от ръба и при това отиващ към него. Тук е ясно изразената по-голяма жизненост, а също и по- големият успех в живота и службата му. В по-младият, който няма дете, Слънцето е на 10 градуса от ръба - по-слаба жизненост, по-слабият успех в живота и общественото му положение.

Луната при по-големия е в седми дом, където тя е по-голяма сила. А при по-малкия е в шести дом, където силата на нейното влияние е значително по-малка.

Меркурий при по-големия е на 3 градуса от ръба. Тук имаме по-голямата сила на интелекта, по-голямата интелигентност и застъпване на своите интереси. При по-младия Меркурий е на 10 градуса - по-слаба интелигентност.

Венера и при единия, и при другия е почти на едно и също разстояние.

Марс при по-възрастния е на 4 градуса - израз на по-голяма сила и активност, както в живота, така и в сексуалните отношения. При по-малкия Марс е на 9 градуса, което говори, че всички тези качества, които имаше първия, тук са по-слабо изразени.

Нептун е само на 3 градуса при по-възрастния, което дава много по-силната привлекателност на индивида за възбуждане и на половия контакт. При по-малкия Нептун е на 10 градуса от ръба, което значително намалява тази привлекателност и възможността за по-голяма възбуда. Тези са главните елементи, които определят различията между двамата близнаци.

Вторият случай, който вземам за пример, е за близнаци момче и момиче, родени с една разлика от 20 минути в София. Родени са на 6 март 1956 година. Момчето в 6 часа преди обяд, а момичето в 6 часа и 20 минути. Докато момчето е родено по-рано има щастлив живот, добро обществено положение, свързано с пътувания в странство, момичето е нещастно - с мъки и страдания, оженва се и се развежда.

Тук ще изнесем положението на членовете от Слънчевото семейство, които създават тези ясно изразени положения в различието на тези близнаци. Най-важният белег, създаващ тези различия, е Сатурн, който при момичето е точно на Меридиана в зенита, който създава трудностите в живота и със своята квадратура към седмия дом, докарва и развода. Другите членове със своите положения допринасят за тези различия в живота им.

Слънцето при момчето е на 8 градуса от ръба, докато при момичето е на 15.

Луната при момчето е на 5 градуса, даваща по-голяма контактност и общителност. Докато при момичето е на 10.

Венера при момчето е на 4 градуса, носещи по-добрите условия за живота. А при момичето е на 10 градуса.

Уран, който носи разнообразието и активността на индивида, при момчето е на 6 градуса. При момичето е на 13.

Нептун, които носи мекотата и привлекателността на индивида, при момчето е само на 2 градуса, а при момичето на 3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...