Jump to content

3. МЕТОДИ ПЕТРОВ КОНСТАНТИНОВ


Recommended Posts

3. МЕТОДИ ПЕТРОВ КОНСТАНТИНОВ

Методи Петров Константинов* е роден на 13/26.ІІl.1902 г. Image_342.jpg, 20h15' в град Казанльк. На Асцендента му изгрява кардиналният знак Везни. Думата „елегантност” изразява накратко физическите особености на родения със знака Везни на Асцендента. Тялото е нежно и красиво на младини и по-закръглено в напреднала възраст, Кожата на лицето е гладка, чиста, очите меки и сини, устата добре оформена, с хубави и равни зъби. Много са променчиви, хора на настроението, като промените са ненадейни и силни. Следва някакво увлечение с всеотдаен интерес, сякаш целият му живот зависи от него и изведнъж го изоставят и поемат нещо, което е напълно противоположно, Много лесно се приспособява към условията и не се безпокои от превратностите. Има хубави ръце и крака. Тази променчивост се проявява в неговия младежки живот. В гимназията той попада под влиянието на учителя Тодор Павлов и става с комунистически идеи. В 1916 г. присъства на беседа на Учителя и след свършването и заявява, че светът ще се оправи само с революция. Учителят го поглежда и му отговаря: „Вашата глава ще узрее след 10 години.” В1919 г. става железничарската стачка и същевременно и ученическа, на която говори и Методи. Попада в затвора и лежи там повече от три месеца. Излиза след амнистия.

Родителите му дават средства да следва в чужбина, но по пътя го нападат и обират и отива в Бачковския манастир. Оттам избягва и отива в София, на „Опълченска” 66 при Учителя и влиза в духовния живот на братството. От комунист става ученик на Учителя.

Слънцето му е в V дом, на върха на Vl-я. Тук то усилва желанията, удоволствията и дава благоволението на противоположния пол, за пълно задоволяване в живота. Може да се занимава с издателство на книги. В VI дом намалява силата на жизнения ток и е податлив на болести. В службата ще прояви големи способности и без усилие ще придобие големи постове. (Това стана, като взе доктората си.) Слънцето му в психичния знак Риби му дава природа, склонна към усамотяване и скрита работа върху психизма и окултизма.

Image_343.jpg (Слънце в перихелий съвпад Марс) дава изобилна жизнена сила и бликащо здраве. Изложен е на трески и възпаления, но лесно понася високите температури. Тялото му е годно да изпълнява и най-тежки задачи, със смелост и сила. Има градивни и изпълнителни способности. Като му се даде план за следване, превъзмогва всички физически пречки и постига целта. Има непобедима воля, която отказва да признае поражение. Характерът му е прям и открит, често груб и недодялан. Той е човек на действието и не си губи времето с любезности и учтивости.

Image_344.png

(Слънце полусекстил Юпитер) дава добро здраве, богатство и щастие. Надарява го с обилна жизнена сила, с която преодолява лесно тежките си болести. Има весел характер, жизнерадостен е, с усмихнато лице и околните го обичат, особено за добрите му дела и подкрепата, която им оказва при нужда. Спечелва им доверието, понеже никого не лъже. Създава му добра връзка с братството и Учителя.

Image_346.jpg (Слънце тригон Нептун) благоприятства да се развият духовните дарби и способности, понеже усилва вибрациите на аурата му и придобива непосредствено знание за духовния свят. В минали инкарнации е проявявал Божествената любов и се е жертвал за благото на другите. По времето на Христа е бил военен, патриции и е преследвал християните, но се спъва в тази си дейност и приема Христовото учение.

Image_347.jpg (Слънце квадрат Лилит и Слънце квадрат Селена) показва силното влияние на черната ложа в живота му и кармата, която плаща от преди две хиляди години. Най-големите противоречия са били в отношенията му с жените (табу за него).

Когато отива при Учителя на „Опълченска” 66, отказал се от комунизма, му се изповядва, Той променя развитието му и му прави нов хороскоп. Учителят го кара да донесе документите си и да следва философия. Учителят го издържа 17 години да следва и вземе докторат в Полша:

„Дунавският проблем от гледище на международното право”. Пише книга „Светът пред нова ера”, в която хвали Хитлер и отива при Учителя да си каже мнението. Учителят му казва: „Хитлер е един глупак и всички, които биха наливали вода във воденицата на Хитлер, ще носят същото име.” Методи веднага преобръща темата (знак Везни - изгряващ) и пише с обратно съдържание „Нашата външна политика след 1938 г.”**

Image_348.jpg (Луна в перихелий, тригон Меркурий, квадрат Сатурн, тригон Нептун, паралел Меркурий, Lat Марс). Луна в първи дом дава непостоянен характер с чести промени на положението, средата и занятието му - голяма жажда за странстване и приключения. Много чувствителен, с будно въображение и интуиция. Луна във Везни дава много приятели, предимно жени, благоразположение на обществото и привързаност към удоволствията. Разсъждава правилно и има точна преценка за нещата.

Image_349.jpg (Луна в перихелий тригон, паралел Меркурий) дава схватлив ум, добра памет и редки способности - успех в идеите, литературата и издателството. Обича много да говори. Изнася някои от знанията на шестата раса в книгата му „Астросоциология”.

Image_350.jpg (Луна квадрат Сатурн) е признак на тъжовен живот. Има меланхолия и чести безпокойства, които създават около него мрачна атмосфера. Ще има разочарования и протакания вьв всички области на живота си. Ще изпитва мъчнотии от условията и хора (жени), представяни със сатурново влияние. Ако има богатство, ще бъде ограбен (когато тръгва за чужбина), ще среща много пречки при печелене на средства и ще прекара живота си в нужда. Ще си създаде врагове и ще страда от злословие и скандали. Това ще бъде най-злотворно в последната част на живота му (Сатурн в IV дом в собствения си знак, Козирог). Този аспект показва безбрачие и препятствия във всичко, свързано с придобиване на дом - живееше под наем.

Image_351.jpg (Луна тригон Нептун) развива въображението му на най-висока степен, дава пророчески сънища и видения - връзка с невидимия свят. Има способност за изучаване и задълбочаване в окултното и придобиване на непосредствено знание.

Image_352.jpg (Луна латитюд Марс) му дава светлина и сили да пише и говори по разни астрологични теми. Тези влияния идват от Божествения свят.

1395030_10151669052222687_426716431_n.jpg

Виждаме (Image_358.jpg - Луна квадрат Сатурн), че въпросът за връзките с жените е табу за него, също и Image_359.jpg (Слънце квадрад лилит). Виждаме, че декларациите с изключение на Нептун, са S (южни) - силно действие на сърцето той е подложен на големи изкушения.

Image_360.jpg (Меркурий ретрограден тригон Луна, съвпад Венера, секстил точен Уран, тригон Плутон, латитюд Луна). Дава един отличен ум, който със закъснение (Image_361.jpg - Меркурий ретрограден) - след 20 години (новият му хороскоп) го насочва към философията на живота и астрологията. При чести разговори с Учителя в присъствието на брат Георги Марков и брат Кузман Кузманов, той им открива основите на новата наука на шестата раса, „Астрокосмичната синтеза”. Методи използва това знание и написва книга за астрологията.

Image_362.jpg (Уран секстил Меркурий, секстил Венера, опозиция Нептун, опозиция Плутон). В миналото той е проявявал непослушание и е бил противник на астрологията и е преследвал жестоко астролозите, а в сегашния живот той беше преследван и литературата му обирана няколко пъти. Благодарение, че слушаше и се допитваше за всичко до Учителя, той избягна страшните кармични развръзки (от Image_363.jpg). Преди да си за мине Учителят, той иска да напусне България и да отиде в Швейцария, понежее писал книги с възхвала на фашистите и ще бъде преследван. Учителят му казва: „Останете тук, ние ще ви помогнем.” Методи си замина на 16.02.1979 г. Един месец след това комунистите намират книгите, написани от него и веднага отиват да го арестуват, но са закьснели.

Методи има Слънце, Луна, Марс, Юпитер и Сатурн в перихелий. Той прояви голяма активност в братския живот, „Житно зърно” и младежките събори. Дружеше предимно с интелигентните братя и сестри.

Имаше много силни марсови енергии: Image_364.jpg (Марс в перихелий съвпад Слънце, квадрат Плутон, паралел Венера). Най-трудно той се справяше с чувствата и страстите, които бушуваха в него, подклаждани от тъмните сили на Плутон. Благодарение на голямото послушание, което Методи имаше към Учителя и честите изповеди, които правеше пред него, животът му се запази и успя да даде, да напише нещо ценно за астрологията - съвместно с приятеля му Христо Маджаров излезе „Новата култура в епохата на Водолея”, част І, II, III. Издадена е и във Франция. „Освобождаване чрез космичното съзнание” и др.

Image_353.png

* Забележка на съставителя. За Методи Константинов виж в „Изгревът”, т. IV, с. 362 ÷ 544; т. XIX - Летопис за астролозите.

** Забележка на съставителя. За нея виж в „Изгревът”, т. XIX - Летопис за астролозите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...