Jump to content

5. НИКОЛАЙ НИКОЛОВ ДОЙНОВ


Recommended Posts

5. НИКОЛАЙ НИКОЛОВ ДОЙНОВ

Николай Николов Дойнов* е роден на 18.12.1904 г. Image_387.jpg 21h55' в Габрово. На Асцендента му изгрява зодиакалният знак Лъв. Той е въплощение на величавост, достойнство и гордост. Има широки гърди, здрави раменни мишци и голяма глава. Има известни котешки черти. Кожата на лицето му е розова, очите големи, кръгли, сини или сиви по цвят, които изразяват смях, веселие и доволство, фигурата му е силна, с голяма издръжливост. Той желае винаги да бъде забелязан. Проявява агресивност и цели винаги да е водач и никога последовател. Честен и верен в обещанията си. Обича светлината и истината. Може да е добър оратор. На Асцендента е звездата Регул - сърцето на Лъв, алфа Image_388.jpg или царската звезда. Той носи със себе си хубавите качества на Юпитер и Марс: благородство, откритост и храброст (Image_389.jpg - Асцендент тригон Слънце, тригон Юпитер, тригон точен Уран). Способства му да достигне до високо обществено положение, значително богатство. Това са възможности, които той ги носи от миналото. Според Учителя той е прероденият Наполеон Бонапарт. Слънцето му е в IV дом, едно от най- неблагоприятните положения, понеже е лишен до голяма степен от слънчевото влияние. Затова по-голямата част от живота му става постоянна и трудна борба. Последните му години ще бъдат озарени от успех и спокойствие. Слънцето в Стрелец дава възвишен идеал, свързан с желание да се издигне, като безкористно помага на околните за тяхното духовно издигане. Възлагали са му доверени служби и задачи от деликатно естество. Може да се издигне в религиозна, политическа или юридическа служба. Ще придобие висока интелигентност.

Image_390.jpg (Слънце в перихелий тригон Юпитер, квинтил Марс, съвпад Уран, опозиция Плутон, паралел Меркурий, паралел Уран, паралел Нептун).

Image_391.jpg (Слънце тригон Юпитер) дава добро здраве, богатство и щастие. Има сила и превъзмогва лесно тежките болести. Има весел характер, услужлив и околните го обичат. Има ясно съзнание, здрав разсъдък, деловитост и съзнание да помага хармонич, но на другите.

Image_392.jpg (Слънце в перихелий съвпад, паралел Уран) го прави доста чувствителен, нервен и може да прекара различни нервни разстройства. Крайно свободолюбив и не търпи никакво ограничение на свободата си. Привърженик е на учението за сродството и братството на душите. Изложен е на злополуки от гръм, електричество и през целия си живот ще претърпява разочарования от всякакво естество. Това ще го накаpa да се обърне към Божествената Мъдрост -Уран, кьм астролоrnята, на която в миналото е бил голям противник и гонител (-Уран опозиция Нептун, опозиция Плутон) и да намери причините на нещата в живото си.

1421429_10151669275732687_1914372658_n.jpg

Image_400.jpg(Слънце опозиция Плутон) - в миналото е нарушавал Божествените закони и сега няма правилно отношение към земята, растенията и тялото си. Не обича и отбягва да обработва земята, не обича физическият труд (но Сатурн в VI дом му напомня често за себе си през живота му). Не подбира качествена храна, проявява голяма лакомия и е склонен към употреба на неестествени храни и питиета. Употребявал е спиртни питиета и упоителни средства, които ако ги използва в този му живот, разрушават организма му. Проявявал е най-големи жестокости във войните, които е водел (като Наполеон Бонапарт), „Понеже е мислил, че всичко, което е придобил от войната, трябва да е за него, намери остров „Света Елена” - Учителят. Понеже Плутон е в X дом, над Слънцето в IV дом, и в този живот е искал да придобие голямо богатство, без да подбира средствата. Слънцето е Бог в неговия хороскоп, а Плутон е адът. Задачата му е да подчини своя ад Плутон на Бога, на Учителя, като го слуша във всичко. Обаче както всички хора, и той не го слушаше. Като младеж от 1923 г. до 1925 г. с майка ми Стефка са се събирали на Младежки клас, да четат беседи в Габрово. След това той отива в София, където по препоръката на Учителя всички от Младежкия клас да завършат висше образование, той следва и завършва математика. Започва търговия с девиза „Парите са всичко”. Отначало работите му вървят трудно, но постепенно наследствените му габровски качества започват да се проявяват и успява в търговията. Учителят в разговор му казва да не се жени, но той среща в 1937 г. Дора Карастоянова и набързо се оженва за нея (Image_401.jpg дирекция Image_402.jpg ). Няма квартира, но въпреки непослушанието, Учителят му помага. Той участва активно в рилските лагери, заедно със Славчо Печеников, като снабдява кухнята с храна. Много практичен и лесно се справя с многобройните трудности в тази дейност. Николай казва пред Учителя едно свое желание: „Искам да стана крез на двеста милионен народ.” Учителят го изгледал и казал: „Какво, какво искаш?” Оттогава работите му тръгват назад.

В 1943 г. Сатурн прави съвпад с радикалния Плутон - 13.07.1943 г; Плутон прави опозиция с радикалната Венера - 21.07.1943 г.; Марс прави съвпад с радикалната Луна - 21.07.1943 г., Нептун прави квадрат с радикалния Уран на 30.07.1943 г.; Юпитер прави опозиция с Венера на 30.07.1943 г.; Юпитер прави съвпад с Плутон на 31.07.1943 г. и Лилит прави опозиция със Сатурн на 04.08.1943 г. Николай няма представа за всичко това, но Учителят знае за всеки опасностите, които грозят живота му. Тогава той дава пари на брат Ради и му поръчва да намери брат Начо Петров или Николай Дойнов да закупят й докарат въглища за отопление на салона й готвене в кухнята през наближаващата зима. Ради тръгва из Изгрева, среща Николай Дойнов и му предава задачата, дадена отУчителя. Той веднага се съгласява, взима парите и отива на гарата. Тогава, по време на войната, не беше лесно да се купи вагон с въглища. Николай има много познати. Купува въглищата, наема няколко каруци и ги докарва и стоварва при бараката за въглища до „Парахода”. Обед е и приятелите се хранят. Николай се умива на чешмата със зодиаците и минава пред масата, на която се храни Учителят. Той се изправя, обръща се към него и му казва: „Николай, ти ще останеш, защото можеш да работиш!” Николай нищо не разбира от думите на Учителя. По това време правителството решава да хване някой черноборсаджия, да го накаже най-строго, за назидание на всички останали търговци, повечето от които били черноборсаджии. Два дена след прекарването на въглищата, Николай отива в Габрово и сутринта рано в голям камион натоварва всичката си стока от склада си и я експедира за София. Малко след това, към 10 часа, при него идват агенти, които му правят обиск, но не намират почти нищо в склада. Въпреки това те го арестуват и подвеждат под отговорност. (Той има много врагове търговци от Габрово.) Насрочва се дело против него в Търново и прокурорът го подвежда по най-тежките членове, които предвиждат смъртно наказание. Силно разтревожена, сестра му Цанка отива при Учителя и го моли да помогне на Николай. Учителят й казва: „Не се безпокой, всичко ще се нареди добре.” За процеса пресата дава широка гласност. Противниците, конкурентите му се радват, че ще се отърват от него. Няколко дена преди започване на процеса главният прокурор, който е изготвил обвинителният акт, си заминава от този свят. Делото се прехвърля в Сливенския съд, където е подведено по съвсем друг параграф. Накрая не го осъждат, а го карат да плати една малка глоба и го освобождават. Учителят го спасява от явна кармична смърт.

Освен Image_403.jpg (Слънце опозиция Плутон), за който аспект говорих, Николай има Image_404.jpg(Уран съвпад, паралел Слънце); (Уран опозиция, паралел Нептун) - Image_406.jpg (Уран опозиция Плутон). Аз засегнах аспектаImage_405.png .

Image_407.jpg (Уран опозиция, паралел Нептун) показва скрити потайни влияния в живота на Дойнов с цел да минират доброто му име и да го изложат на публичен скандал и немилост в обществото. Ще обича пътешествията и проучванията на природата, но ще постигне целта си с много трудности. Пътят му към окултизма ще бъде осеян с опасности от медиумизъм, безпокойства и през целия си живот ще има предчувствия за опасност и неясен страх. Несигурността ще го засенчи като облак и ще отнеме спокойствието му. Това са големите противоречия, които изживява от непослушанието в миналото на Божествената любов (Нептун) и Божествената мъдрост (Уран), които винаги могат да прекратят земния му живот.

Image_408.jpg (Уран опозиция Плутон) показва много големи умствени и духовни противоречия в живота му и постоянната борба между духа и плътта, между ума и сърцето, между Божествената мъдрост и тъмните същества от ада - непрекъснатото му желание да придобива богатства и пари с всички средства. Плутон е горе, в X дом и доминира в живота му. Не е слушал Божествената мъдрост, на която трябва да подчини своя ад (Плутон). Оплетен в тези материални кълчища, той сам не може да се освободи. Помага му Учителят. Той го извиква при себе си, говори му за Божествата мъдрост (Уран), която протича чрез астрологията към всяка личност и му подарява астрологията на Саабей. Така му се построява нов хороскоп, но човек много мъчно може да измени характера си. Продължава Николай да минава през изпитания, изкушения, противоречия, ограничения и заблуждения. Най-голямото от тях е заблуждението и идеалът му да придобие материални богатства с всички средства.

След 9.09.1944 г., месец октомври, Image_409.jpg (ретрограден Сатурн съвпад радикалния Нептун) заплашва живота му. Учителят го извиква и му дава златният си джобен часовник и му казва: „Николай, вземи часовника ми и го занеси на някой часовникар за поправка.” Николай го слага машинално в джоба си и отива бързо в София да гони своите търговски работи. Милиционери го срещат, арестуват го и го затварят в една килия. При направения обиск не взимат златния часовник, за да не изчезне, а го оставят да седи в него. След три денонощия, прекарани в килията, Николай се сеща за задачата, поставена му от Учителя. Изважда часовника от джоба си, поглежда го и вижда, че той работи нормално. Часовникът е напълно здрав. Дежурният милиционер отваря вратата на килията и го пуска на свобода. Учителят за втори път му спасява живота.

След заминаването на Учителя, Дойнов се отдава изцяло на своята страст - да печели и трупа пари. Той и брат му Борис влизат в Братския съвет. Николай се занимава с материалните работи на братството. 1957 г. пак се събират тъмни облаци над главата на Николай.

Лилит прави съвпад с радикалния Сатурн на 08.07.1957 г.; Уран прави опозиция с радикалната Венера на 18.07.1957 г.; Лилит ретроградна прави съвпад с радикалния Сатурн на 31.07.1957 г.; Плутон прави съвпад с Асцендента на 03.08.1957 г.; Лилит прави съвпад с радикалния Сатурн на 05.08.1957 г.; Лилит прави съвпад с Десцендента на 05.09.1957 г.; Марс прави съвпад с радикалния Марс на 24,10.1957 г.; Юпитер прави съвпад с радикалния Марс на 24.10.1957 г.; Сатурн прави опозиция с радикалния Плутон Марс прави съвпадс радикалния Марс на 10.1.1957 г. и т. н.

В братството стават разправии. Не приемат отчета на Антов и Коста Стефанов. Николай Дойнов и брат му Стефан застават на вратата на салона и не пущат Никола Антов на беседа. Той се ядосва много и казва, че ще им покаже кой е. Няколко дена след тази случка в дома на Николай идва милиция, прави му обиск и му конфискуват 120 милиона лева, намиращи се в жилището му. Веднага го изпращат в Белене. Интернираните са голяма група и като слизат от влака, ги посреща конна милиция, която с камшици и бои ги закарват в лагера. Там всеки лагерист трябва да изкопае два кубически метра пръст, непосилна норма за Николай. Габровци, негови приятели, му дават пари, с които заплаща на здрави, силни затворници да изпълняват неговата норма. Ако някои не изпълни нормата, спират му храната, или го разстрелват. Така Николай изкарва лагера и се връща жив и здрав през 1963 г. В Белене му се променя съзнанието и той се отказва от заблуждението си да печели с всички средства пари и други да ги ползват (комунистите).

В хороскопа му Слънцето е в съвпад със звездата Етамин - гама Image_410.jpg или дясното око на Дракона. Тя има силно сатурново влияние и на Юпитер и Марс. Това го прави да обича да работи сам. В бригадата Борис, пожеланието на Николай, го оставяше сам да работи, като например сам монтираше плотове. Тази звезда дава безчестие, падение, загуба на престиж, но и концентрация на ума и склонност към философия и окултните науки. Дойнов работи мозайките, докато се пенсионира и сериозно се зае с изучаването на астрологията. Той е добър математик и му се отдава лесно.

Започна да прави хороскопи на хората и да изнася лекции по астрология. Когато в 1970 г. звездата Регул направи точен съвпад с Асцендента и Белатрикс - гама Ориона 20° Близнаци направи точен съвпад с Плутон - 20°32' в Близнаци и покри отрицателните плутонови сили с марсово и меркуриево влияние, той решава да напише астрология. Работи дълго време и през 1993 г. излезе неговата астрология: „Науките на първата човешка раса” с три раздела: Астрология, Френология и Хиромантия. Използва астрологията, дадена му от Учителя - на Саабей, извадки по френология и хиромантия, правени от сестра му Цанка и други братя и сестри. Така умът му се обърна на 180°, към Божествената мъдрост, окултните науки и Словото на Учителя. След кратко боледуване си замина на 2.10.1998 г. в София.

Image_393.png

* Забележка на съставителя: За Николай Дойнов виж в „ Изгревът”, т. I, с. 492 ÷ 510; т. IV, с. 577 ÷ 578 ; т. XV, с. 195 ÷ 569; т. XIX - Летопис за астролозите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...