Jump to content

9. ПЕТЪР МАНЕВ


Recommended Posts

9. ПЕТЪР МАНЕВ

Петър Манев* е роден на 28.03.1898 г, Image_533.jpg , в 2h12' в град Охрид, по скица, правена от брат Иван Антонов, дадена от Тодор Ковачев. Той е внук на видния възрожденски писател Григори Пърличев, по майчина линия. Той е следвал във Виена горско стопанство и е работил в общината на София.

На Асцендента му изгрява земният знак Козирог. Той дава ниско слабо тяло с тесни гърди, тънка шия, копринени тъмни коси, заострено бледо лице с малки очи, които виждат всичко. Брадата е остра и завита нагоре, а носът - заострен и обърнат надолу. Говорът му е малко спънат, а долните крайници са по-дълги от трупа и походката му е малко несръчна, понякога несигурна. Жизнеността му е много слаба и е трудно да се отгледа като дете. Щом премине детството, проявява голяма издръжливост и ако няма спъващи влияния може да живее до завидна старост. Още от младите му години кожата му се набръчква. Сатурн, господарят на хороскопа, планетата на кармата е който изсушава тялото, сбръчква кожата и костите. Има силна амбиция да се издигне в живота и желание да му се признава някакво превъзходство и напредналост пред околните. Често Сатурн го посещава и внася в него меланхолия и желание за усамотяване, скритност и отдалечаване от обществото, това го прави мълчалив и затворен в себе си и отговаря само ако го попиташ за нещо. Здравето му е деликатно и уязвимо към изстинки и възпаления.

Слънцето му е поместено в III дом и му помага да учи с жажда за знания, Обича да наблюдава мълчаливо природата и живота и изучава причините на явленията и как произлизат нещата в живота. Духът му е насочен към научна и писателска дейност. Има хубаво отношение към близките и околните хора. Слънцето му е в огнения знак Овен. Тук то е в екзалтация - подем и се проявява много могъщо. Събужда и стопля растенията да растат и се развиват, също така събужда и качествата на родения, необходими за един разумен живот. Роденият ще има голяма сила, енергия да се справя с мъчнотиите и трудностите, които съпътства живота му, да преодолява и бързо да излиза от болезнените си състояния. Податлив е на трески и от голямата топлина, който Слънцето внася в тялото му предизвиква преждевременна плешивост. При болезнени състояния може да понася високи температури, фатални за други личност.

Image_535.jpg (Слънце в перихелий съвпад Меркурий в перихелий, съвпад Венера, полусекстил Марс, опозиция Юпитер, тригон Сатурн, тригон Уран, квинтил Нептун). Виждаме колко положително му е аспектирано Слънцето, с изключение на Слънце опозиция Юпитер, което показва, че е получил много положителни енергии от баща си, връзка с Бога, но и задача да оправи отношението си към Бялото братство. Манев има две най-активни планети: Слънцето в перихелий и Меркурий в Перихелий и три ретроградни, забавящи и променящи основните си качества: Юпитер ретрограден, Сатурн ретрограден и Уран ретрограден.

Image_536.jpg (Слънце в перихелий съвпад Меркурий в перихелий) облагодетелства паметта и интелекта. Умът е много буден, бърз и подвижен и бързо намира изход при трудни положения. Има активно желание да учи и проникне във всичко онова, което го е интересувало за живота.

Image_537.jpg (Слънце в перихелий съвпад Венера) го насочва към артистичната среда, изкуствата и музиката, с която се е занимавал след влизането му в Братството. Проявява голяма любвеобилност. Изпълва тялото му със здраве, увеличава известността му и прави обществените му отношения приятни и леки. Ще има много приятели, които ще умее да ги запазва. Богати условия за придобиване на всестранни знания,

Image_538.jpg (Слънце в перихелий полусекстил Марс) дава на родения предразположение към трески и чести главоболия (Слънце в Овен). Но голямото изобилие на жизнени енергии му дава добре здраве в живота му. Тялото му е здраво и годно да изпълнява най-трудни задачи. Притежава сила и смелост да посреща трудностите и да се справя с тях. При даден му план за следване той ще го изпълни, като преодолее всички физически пречки, понеже притежава изпълнителни и градивни способности и непобедима воля, която не признава поражение. Характерът е прям и открит, но понякога малко груб, когато е зает и му отнемат времето.

Image_539.jpg (Слънце в перихелий опозиция Юпитер ретрограден) е неблагоприятен аспекти за здравето, понеже води лицето към придобиване на лоши навици. Обичал е да си угажда в храненето, търсел е най-хубавите неща в живота и е бил малко егоист за личното си удобство. Не обича много да се движи, има бавно кръвообращение и може да се образуват по тялото му бучки и подутини. При гняв кръвното му налягане става високо и може да стане спукване на кръвоносен съд. Всичко това Петър го е разрешил, като е влязъл в Братството. В минали инкарнации е бил противник на Бялото братство и се е борил срещу новото, но в този си живот е турил Юпитер в неговия IX дом във Везни, съвпад с Асцендента на Учителя и е създал дълбоки духовни връзки с приятелите от Братството и Учителя. До влизането си в Братството е проявявал тщеславие, говорил е много и е бил привързан към парадността в обществото и личните си дела. Когато на 27- годишна възраст Юпитер по дирекция прави съвпад с Медиум Цели и Точката на щастието, той влиза в Братството и Учителят му променя хороскопа и Манев започва усилено да работи в Младежкия клас, главно с астрологията. Коренно се изменя характера му.

1394806_10151669275757687_1404086548_n.jpg

Image_543.jpg (Слънце в перихелий тригон Сатурн ретрограден). Роденияте надарен с най- хубавите качества на тези две светила: методичност, усет за уточняване, организаторски дар, деловитост, дипломатичност и духовна сила, достатъчна да доведе докрай всяка работа, независимост от пречките, които ще се явят. Този тригон му дава благородство на душата, изпълнена с добра воля и отзивчивост към благосъстоянието на другите. Проявява честност и никога не се, унижава с низки постъпки в отношенията си. Когато обмисли и реши нещо за добро, то е неотменимо и никой не може да го отклони от решението му. Дава му математически способности, необходими за астрологията. Ще има успех и признание във втората половина на живота си, след 30 години. Ще има държавна служба, успех в съдебни и политически длъжности и работа, свързана с мини и земеделието.

Image_544.jpg (Слънце в перихелии тригон Уран ретрограден) дава на родения интуитивен самобитен характер и изобретателен дух. Независим е в поведението си спрямо външните прояви в живота. Притежава известна превзетост в храненето. Обича определени храни, които ги предпочита. Крайно свободолюбив, не търпи никакво ограничение. Този аспект го стимулира към астрологията, изучаването на непознатото и тайните на природата. Ползвал се е от най-фините духовни енергии на природата и е служил като проводник за протичането им към приятелите от Братството. Бил е в унисон с етерните вълни, които носят новите идеи. Чрез астрологията е помагал на много братя и сестри в трудностите на живота им. В живота си се е издигнал и с помощта на свои високопоставените приятели Манев е много чувствителен, но умее да се контролира и рядко се показва в лошо настроение или гняв.

Image_545.jpg (Слънце в перихелии квинтил Нептун) - развива духовните си способности, като аспектът усилва вибрациите на аурата ум. Понякога може да чува хармонията на сферите. Има голяма любов към окултните науки и един възвишен чист живот.

Image_546.jpg (Луна тригон Юпитер ретрограден, точна опозиция Сатурн ретрограден, опозиция Уран ретрограден, съвпад Нептун, съвпад Плутон и съвпад Лилит). Виждаме, че по майчина линия има тежка карма и не може да се разбира с жените.

Луна в Близнаци му дава буден ум, отправен към литературата, науката, с възможности с способности да се ръководи правилно в превратностите на живота. Притежава широк, либерален дух, готов да приеме новите идеи с голяма жажда. Привличала го е и журналистиката, подходяща работа за неговия много подвижен ум - постоянно се е занимавал и четял книги за разширяване на знанието си и е обичал много да пътува, да излиза сред природата.

Луната му в V дом говори за неговите силни добри чувства, които е проявявал към сестрите и братята в Братството. Неговото голямо семейство, което се предвижда от астрологията беше братството, за което той постоянно работеше.

Image_547.jpg (Луна тригон Юпитер ретрограден) придава на родения оптимистична, благородна природа, с отворено сърце, почтеност, честност, благосклонност към всички, което го прави много популярен. Аспектът укрепва умствените му способности и телесното устройство. Притежава здрав дух в здраво тяло, изразено външно в голяма лична привлекателност, с която може да лекува. Притежава висок идеал и плодотворно въображение. Изпълнен е с добра воля, насочена към човеколюбиви начинания и постепенно се обогатява. Това съчетание го води към неизменен успех в живота, особено в братския, където той е намерил най-хубавото прибежище за душата си.

Image_548.jpg(Луна точна опозиция Сатурн ретрограден) дава тъжовен живот, често го посещава меланхолия, безпокойство, които го карат да се усамотява. Явяват се чести протакания, отлагане и разочарования във всички области на живота му. Ще изпитва душата му мъчнотии от страна на условия и хора, представени от планетата Сатурн, може би родителите му. Ако притежава някакво богатство, лесно може да го изгуби и ще прекара останалия си живот в нужда. Ще си създаде врагове и може да стане жертва на злословие и скандали. Всичките тези трудни положения го карат да е мълчалив, затворен в себе си и никога не е говорел, ако не го попитали нещо. Показва пълно неразбиране в любовта с жените и безбрачие или ако се ожени, ранна смърт на сьпругата. Тази опозиция му е създавала много грижи за здравето през целия му живот. Създава му препятствия в науката и любовните отношения. Пропускане на хубави условия за придобиване на знания. Например, не е питал Учителя по много въпроси, които са го вълнували в астрологията, от скромност и притеснение.

Image_549.jpg (Луна опозиция Уран ретрограден) го прави малко ексцентричен и много чувствителен. В минали инкарнации не е имал добро отношение с астролозите и астрологията и в този живот е бил ограничаван в придобиване на знанието за нея. Учителят му е помогнал чрез ангелската мъдрост (Юпитер тригон Луна) да се справи с избухливостта и голямото нервно напрежение, да работи и посещава редовно Младежкия клас, където да трансформира състоянията си. В младежкия период е минал през много нервни болезнени състояния.

Image_550.jpg (Луна съвпад Нептун) развива въображението му в най-висока степен. Облагодетелстван е от видения и пророчески сънища, които са го свързвали с невидимия свят и съществата там. Създава му богати вътрешни условия за изучаване на окултните науки, специално астрологията - с голяма любов и нарастващ успех. Аспектът развива духовните му качества и Манев често се е вглъбявал в себе си. Едновременно е живял два живота: на физическия и в духовния свят. Привлечен силно от окултизма, той си създава постоянен контакт със съществата от невидимия свят.

Image_551.jpg (Луна съвпад Плутон) дава анархични схващания и разбирания, проявени най-силно в младежкия му период до 30 години, податлив е на чести и различни заболявания. Страдал е от голяма хаотичност в мислите, чувствата, идеите и желанията. Аспектът говори за невъзможен и нещастен брак. Когато влиза в братството на 27 години, Учителят го освобождава от недъзите му и революционните идеи, които са измъчвали душата му и отваря светъл път да работи за преуспяването на новите братски идеи на Земята.

Image_552.jpg (Луна съвпад Лилит) показва много тежко влияние на тъмните сили върху душата му. В миналото той е заличил племе или народ от Земята, като военно-началник. Без помощта на Учителя той не е можел да оцелее и щял да си замине към 30-годишната си възраст. Имало е македонци, които са го търсили да му отмъщават.

Image_553.jpg (Меркурий в перихелий съвпад Слънце, съвпад Венера, секстил Нептун, латитюд Уран и опозиция Селена) му дават един буден и много активен ум, борбен и воюващ за придобиване на всяко знание, което го привлича.

Меркурий в ІІІ дом има удивително влияние върху умствените способности и качества на родения. Духът му е уравновесен и оптимистичен, склонен към науката и изследвания в областта на окултизма. Притежава дар слово. Обича да прави кратки пътувания сред природата, които го изпълват с радост и успешно попълват знанието на неговия жаден ум. Има хубави отношения към братята и сестрите и голяма готовност да им услужва в това, което се нуждаят.

Меркурий в Рак - при това положение умът е ясен и паметта - много силна, с голяма приспособимост към условията и хората. Има способност да изпълнява всяка служба, като не разделя работата на долна (физическа) и умствена. Лесно се приспособява и към идеите на околните хора. Обича понякога да го хвалят и ласкаят.

Image_554.jpg (Меркурий в перихелий съвпад Венера) - придава на родения веселост, общителност, мек и добър характер - приятен събеседник. Дава му голяма музикалност и условия да работи с музиката (бил е добър цигулар).

Image_555.jpg (Меркурий в перихелий секстил Нептун) - умът е с изключителна наклонност към окултното знание и изкуство, в които Манев се потопява изцяло (Меркурий е в трети дом).

Определено е да работи с астрологията, където проявява изключителни способности и придобива обширно познание. Можел да лекува сполучливо чрез магнетизъм.

Image_556.jpg (Венера сьвпад Слънце в перихелий, съвпад Меркурий в перихелий, тригон Сатурн ретрограден, секстил Нептун, латитюд Марс, Нептун и опозиция Селена).

Image_557.jpg (Венера тригон Сатурн ретрограден) дава качества, които му осигуряват успех във всеки отрасъл на живота; любов, приятелство с мекота (на Венера), съчетани с дипломатичност, такт, методичност, справедливост, пестеливост (на Сатурн). Ще бъде търсен много като приятел и съветник, достоен за доверие с изпитана честност и способности. Притежава вкус към опростен начин на живот и има безукорна нравственост, която го спасява от обикновените любовни отношения с жените. Ще бъде почитан, ще се радва на добро здраве и благополучие в живота.

Image_558.jpg (Венера секстил Нептун) го прави вдъхновен музикант, вглъбен вътре в себе си. Има плодотворно въображение, дълбоки чувства, чист непорочен характер, водещ винаги до платонична любов или до приятелство от най-възвишена степен.

Image_559.jpg (Венера латитюд Марс, латитюд Нептун) показва, че от Божествения свят внасят твърдост и пластичност, дълбочина и чистота в чувствата му, съчетани с Божествената любов - готовност да се пожертва за някоя страдаща душа.

Image_560.jpg (Венера опозиция Селена) показва изпускане на някои важни моменти да помогне на някои хора и будната му съвест дълго време му напомня за задълженията, които трябва да изпълнява.

Image_561.jpg (Марс полусекстил Слънце в перихелий, квадрат Уран ретрограден, латитюд Венера, латитюд Нептун и тригон Точката на щастието).

Марс във втори дом говори за една щедра душа, особено в парично отношение (пускал е на някои бедни сестри в пощата им пари, сложени в плик). Създава му условия за бързо спечелване на много пари, които също така ще ги изхарчва и често ще стига до нищета. Много пъти ще преживее превратности във финансите, но никога не се отчайва и обезсърчава. Дори и да е финансов крах, той се мобилизира и веднага си укрепва положението върху развалините на предишното. Финансовите корабокрушения го научават да си прави добре сметката при изразходване на средствата.

Марс в Риби му предлага професия далеч от публиката - лаборатория или болница. Води към скрита потайна любов, която роденият трябва да скрива от обществото, но както споменах по- горе, той притежава много чист морал и лесно се е справял с тези предизвикателства на Марс. Преди две хиляди години е бил патриций - военно-началник на Римската империя в Юдея и жестоко е преследвал християните и новите идеи. Паднал от положението си и станал християнин. По-късно е преследвал жестоко астрологията и астролозите (Марс квадрат Уран). В този живот е платил, като комунистите са му правили обиски и са му взели книгите, намиращи се в дома му.

Image_562.jpg (Марс квадрат Уран ретрограден) дава непостоянен характер, ексцентричен и буен от най-лошо естество. В младежките си години е бил македонски патриот - вироглав, решен да прави това, което е намислил, без да слуша нито молбите, нито съветите на близките си. Имал е анархистични разбирания, от които се е освободил като влязъл в Братството, пред лицето на Учителя, който отлично четеше мислите и състоянията на учениците. Аспектът показва много финансови крахове, за които споменах по-горе, опасност от ток, гръмотевици, попарване, изгаряне и катастрофи с превозни средства. Сочи, че много от хората, които му се представяли за приятели, по-късно се оказало, че му са били големи врагове.

Юпитер ретрограден в девети дом, в своя собствен дом придава благороден милосърден и оптимистичен характер с проява на голяма доброта и религиозни тежнения. Има обширен и толерантен ум, насочен към новия живот и Словото. Ще бъде ценен в обществото и ще заеме висока служба. Има склонност към чести пътувания, постоянно движение сред красотите на природата, Наранен (Юпитер опозиция Слънце в перихелии) го подтиква към разхищения на средства за луксозни стоки и изпадане в нищета.

Юпитер във Везни - роденият има характер с добра воля, самостоятелен, нежен, дружелюбен, интересуващ се от всичко; свързано с напредъка на човечеството: музиката, изкуството, литературата и обществените отношения. Ще бъде много обичан от околните. Ще има много неприятности с началниците си.

Image_563.jpg (Юпитер ретрограден опозиция Слънце в перихелии, тригон Луна, секстил

Image_564.jpg Уран ретрограден), (Юпитер ретрограден секстил Уран ретрограден) дава на родения широка душа, милостиво сърце, склонност към изкуствата и окултните науки, особено астрологията, (този аспект отваря широко вратата към нея), към която проявява особена любов. Влиза в тайни сдружения (окултни), каквото е обществото на Бялото братство, където появява своите най-хубави качества: почтеност, искреност, общителност и гостоприемност в най-висока степен. Винаги и можел да се ползва от услугите на свои приятели, заемали високи държавни постове, може да работи с успех в педагогиката. След влизането му в братството, в новия му хороскоп Юпитер опозиция Слънце се превръща в Юпитер тригон Слънце и Манев проявява най-благородни отношения към всички братя и сестри.

Сатурн в XI дом показва на родения, че не трябва да прави приятелство с по-възрастни от него. защото само ще го използват и накрая ще го изоставят.

Сатурн ретрограден в Стрелец е поставен в знака на Юпитер, значи с методите на Бялото братство трябва да разреши кармата си в неговите среди. Изложен е на чести простуди, засягащи най-вече белите му дробове.

Image_565.jpg (Сатурн ретрограден тригон Слънце в перихелии, опозиция точна Луна. тригон Венера, съвпад Уран ретрограден, опозиция Нептун, опозиция Плутон, паралел Уран, паралел Нептун). Виждаме каква тежка карма има брат Манев. Тя се омекотява от това, че Сатурн е ретрограден и той не проявява с пълна сила своите отрицателни влияния, а по-малко от половината. Ако Учителят не беше му помогнал, Петър Манев щеше да си замине на Сатурновия период, около 30 години. Той му промени кармата - направи му нов хороскоп и живя до 64 години.

Image_566.jpg (Сатурн ретрограден съвпад, паралел Уран ретрограден) дава на родения обществена служба. Ще има амбиция, решимост и способност да се съсредоточава и така да разрешава мъчните си въпроси. Ще работи върху окултните науки и астрологията задълбочено, тайно затворен в себе си. Преследван е от властта заради идеите си. Понеже и двете планети са ретроградни, ударите срещу Манев са били омекотени.

Image_567.jpg (Сатурн ретрограден опозиция, паралел Нептун) показва, че в миналото не е проявявал Божествената любов, не се е жертвал за близните си, а тях е жертвал за себе си. Чувствата му са подтиснати и е изложен на измами, кражби и парични загуби.

Image_568.jpg (Сатурн ретрограден опозиция Плутон) - в миналото е проявявал много жестокост и насилия с мислите, чувствата, желанията и делата си към цели общества и народи, като се е стремил да придобие богатство с всички средства. Такова е било положението му до идването в братството. Погазвал е Божията правда. Постоянно е имал атаки от низши мисли, от тъмните същества на Плутон, с които се е справил след влизането му в Братството.

Уран в XІ дом е в своя дом и е много силен. Роденият прави странни и ексцентрични познанства с изобретателни и оригинални хора (с братята и сестрите в Братството). Те ще му помагат неоценимо, като му дават пълна свобода, каквато той дълго е търсил.

Посредством тези му приятели желанията, надеждите и тежненията му ще бъдат подпомогнати ефективно и той ще има успех в тях, особено в астрологията. Имал е много неприятности с по-възрастни от него хора, които не са го разбирали и са му пречели в духовния му път (Уран ретрограден съвпад Сатурн). Ретроградните планети показват, че той закъснява с освобождаването си от анархистичните си идеи - хаосът в ума му, което става след отиването му при Учителя.

Уран ретрограден в Стрелец му придава силна интуитивна способност, насочена към блянове, видения и будното му въображение. Навсякъде той е търсел приятели - другари и намира такива в братството в голямо количество, които го подтикват да изучава и практикува окултните науки.

Уран ретрограден паралел Нептун дава на родения склонност към окултизма и мистицизма и богати вътрешни условия за изучаване окултните науки, в частност астрологията. Той става лидер с тази наука в Братството. Притежава пряка връзка с духовния свят, откъдето получава богата информация за човека, с чийто хороскоп се занимава. Спазвал е стриктно трите закона на вътрешната школа: 1. Абсолютно послушание, 2. Абсолютна точност, 3. Абсолютна дискретност. Затова Манев нищо не е говорел на приятелите от братството за хороскопите им и тяхното развитие, а написвал на листче деня, часа за проявата на даден аспект по дирекция и го подавал на обекта на своите изчисления мълчаливо. Ръководителят му го е учел да работи по този начин с астрологията и Манев точно е изпълнявал нарежданията му. Аспектът говори че роденият ще има пророчески вдъхновени сънища и лечителски възможности да лекува болести. Притежава високо развита интуиция, която достига почти да умствено четене на мислите и желанията на хората. Има голяма любов към пътувания за изучаване на физическия и духовен свят. Манев е изпълнен със силна воля, голяма деловитост и способност да ръководи. Винаги е можел да се издигне до ръководител, каквато и професия да е избрал.

Нептун в VI дом показва, че роденият има скрити духовни, психически способности. Имало е опасност да се занимава със сеанси и да попадне под влиянието на духове, които ще му причиняват постоянни безпокойства. Говори за ядове и загуби причинени от подчинените му. Същохронически болести, водещи го към смърт.

Нептун във VI дом дава показания за редки умствени способности при овладяване на окултните науки - астрологията. Ще има окултни и пророчески вдъхновения и способности. Притежава изключителна чувствителност за най-нежните интуитивни вибрации на природата. Това е знак за гениалност в окултните науки. Има способности за механика и особено за математика. Притежавал е красноречие, литературен талант, музикален, но се е стремял никога да не изпъква.

Нептун сьвпад Плутон. В минали пререждания е бил окултен ученик, но не е проявил Божествената любов към хората (не се е жертвал за тях) и към бога. Винаги съществува опасност да бъде обсебен от низши духове, които ще внасят различни заблуждения в ума му, че му говорят ангели и висши същества и ако се поддаде на тези внушения, ще извърши големи глупости. Някои хора с такъв аспект вършат престъпления и се самозаблуждават, че вършат Волята Божия и му служат.

Нептун 19°58' в Близнаци – Гама Орион – Бегатрикс 19°33; в Близнаци. Има марсова природа и Меркуриево влияние. Помага иа родения да взема бързи и умни решения. Смело и енергично реализира плановете си. Около него може да се появят хора с ненавист и враждебност, които ще му завиждат и пречат в живота му.

Плутон в пети дом показва, че Манев има запор, табу в любовните отношения с жените. Ще изживява много изкушения и съблазни, но няма да се получат хубави отношения. Душата му ще изпитва големи напрежения и атаки от тъмните сили, ръководени от Плутон. Особено и това, че Плутон е в съвпад с Лилит в шести дом, което усилва атаките на низшите мисли и чувства и му причинява множество болести на ръцете и краката и гърдите.

Плутон в Близнаци му слага много пречки в учението и образованието му. Създавал му е много неприятности с някои нахални братя и сестри, които са се опитвали да го командват и той непременно да им свърши някоя работа (по астрология), както те желаят и след това са му ставали неприятели (Плутон опозиция Сатурн). Само с мълчание, търпение и голяма скромност Петър Манев е успял с помощта на Учителя да се измъкне от негативните си аспекти и да доживее до 1962 г., когато напуска този свят, малко познат на хората около него.

Image_534.png

* Забележка на съставителя: За Петър Манев виж в „Изгревът”, т. XVIII, с. 836 ÷ 837

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...