Jump to content

Recommended Posts

РАБОТА

Истинската работа за БОГА седи в това: каквото вършите, да е от Любов.

“Дойде на себе си”, стр. 290; 50

Който работи с Любов, само той ще бъде благословен; само той ще придобие светлина в ума, топлина в сърдцето и сила на волята. Вярвайте във възможностите на духа и на душата.

“Видяхме Господа”, стр. 167; 23

За да може да работи, човек непременно трябва да обича някого.

“Дванадесетте племена”, стр. 85; 62

Що е Любов? Всички да почиват, а пък аз да работя. Това е Любов. А пък сега е: всички да работят, а пък аз да почивам. Що е законът на Любовта? Всички други да бъдат лоши, аз да бъда добър и да слугувам.

“Любов без закон”, стр. 243; 182

Аз никога не бих отишъл при един извор да почерпя вода, ако нямам Любов. Аз не бих отишъл да работя на нивата, ако нямам Любовта. Всяко нещо трябва да се извърши с Любов. Като се върна от нивата, да почувствам, че съм спечелил нещо. Да предам нещо на нивата и тя да ми предаде нещо. Същият закон – когато вие излезете в живота, да приемете Божието благословение. Вярвате ли, ще го получите.

“Творители на Словото”, стр. 285; 97

Само чрез закона на Любовта могат да се вършат нещата правилно.

“Окото, Мусалла, Олтаря”, стр. 161; 199

С Любов се действа по един начин, без Любов се действа по друг начин!

“Работа за новия живот” , стр. 196; 18

Всяко нещо, което се върши без Любов, е престъпление. Това е новото учение в света. Ако ти ядеш хляб без Любов, правиш престъпление. Ако пиеш вода без Любов, правиш престъпление. Ако мислиш без Любов, правиш престъпление. Ако чувстваш без Любов, правиш престъпление. Ако ходиш без Любов, правиш престъпление. Ако гледаш без Любов, правиш престъпление. Ако работиш без Любов, правиш престъпление. Това са все престъпления. И следователно Божията Любов се отличава по това, че всичко онова, което БОГ е направил с Любов, все живее. Животът е там.

“Божественият параход и станцията Благовещение”, стр. 117; 158

По-голяма привилегия има онзи, който проявява Божията Любов по-интензивно. Любовта повдига хората. Това трябва да знаете като закон. Имаш ли Любов, ти си работник. Нямаш ли Любов, ти не можеш да бъдеш туй, което искаш. За в бъдеще ще сте скромни работници – нищо повече!

“Правила на разумния живот”, стр. 94; 28

Всички ще бъдете работници, надолу няма да гледате, но нагоре ще гледате. Това е законът на Любовта. Каквото и да се случи, нагоре ще гледаш.

“Истина и живот”, стр. 29; 207

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...