Jump to content

ХРИСТОС И ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ХРИСТОС И ЛЮБОВТА

Когато изведе евреите от Египет, Мойсей им даде няколко закона, които те не можаха напълно да разберат и приложат. Първият и най-силен закон, който се запечата дълбоко в умовете и сърдцата им, беше следният: “Да възлюбиш Господа БОГА твоего с всичкото си сърдце, с всичкия си ум, с всичката си душа и с всичката си сила, и ближния си като себе си”. И Христос постави тия два закона за основа на Своето учение.

“Качества на ума, на сърдцето и на тялото”, стр. 220; 145

Ще говоря върху двата велики закона, които определят, върху които почива човешкият живот. Като запитали Христа върху този въпрос, Той изразил тия два закона със следующата мисъл: “Да възлюбиш Господа БОГА твоего с всичкото си сърдце, с всичката си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила. И да възлюбиш ближния си както собствената си душа”.

“Двата велики закона”, стр. 6; 206

Когато Христос е казал да възлюбиш Господа БОГА твоего с всичкото си сърдце, ум и сила, Той е подразбирал именно този велик закон – да любите всичко.

“Живот вечен”, стр. 66-67; 7

“Ще пребъдете в Любовта Ми”. Който не разбира основния закон на живота – Любовта, мисли, че може да я ограничи. Любовта не се ограничава, тя се отнася към свободните действия. Човек може да пребъдва в Любовта, но не и да я ограничава. В пребъдването той едновременно възприема и дава – става правилна обмяна. В държане на заповедите има изпълнение, даване, изразходване на енергия.

“Пребъдете”, стр. 179; 4

Не само БОГ е носител на Любовта, но и ние можем да бъдем носители на Божията Любов. Христос казва: “Както Отец Ми е дал живот, така и Аз давам живот на другите”.

“Денят Господен”, стр. 44; 60

Целият християнски свят да бъдат съработници на БОГА. Не можем да бъдем съработници без Любов. Този закон Христос го е казал: “Както Ме е Отец възлюбил, така и Аз ви възлюбих”.

“Новото верую”, стр. 44; 188

Има два закона, по които човек върви: закона на Христа – законът на Любовта – и стария закон. Христовият закон подмладява и възкресява човека, а старият закон прави човека още по-стар, отколкото е в действителност.

“Осмисляне на живота”, стр. 233; 94

И когато Христос казва на жената: “Обичай ближния си като себе си”, подразбира да обича мъжа си като себе си; също когато казва на мъжа да обича ближния си, подразбира да обича жена си като себе си. И ако вие дадете тези примери, тогава вашите синове и вашите дъщери ще ги следват. Това е то, създаване бисера – алхимическият закон, приложен на физическото поле.

“Многоценният бисер”, стр. 98; 2

Христос е поставил закона така: “Както Отец Ме е възлюбил, тъй и Аз ви възлюбих”.

“Вечно подмладяване”, стр. 18; 151

Христос е излязъл от Отца. Дойде до закона на Любовта, да покаже Любовта на света... Ако едно дете не е било в утробата на майка си и ако майката не е у него... Законът е верен. Туй дете, ако не държи майка си в своето сърдце и ако не я държи в ума, туй, което му дала, връзка няма между майката и детето.

“Пожелаване”, стр. 224-225; 182

Христос казва: “Всеки, който види жена и я пожелае в сърдцето си, той е прелюбодействал”. Това е Божествен закон, който се отнася еднакво и за мъжа, и за жената. Защо човек не трябва да пожелава чуждото? Много естествено, може ли двама души да седят на един стол? Не може. Човешкото сърдце е направено така, че в него може да влезе само един човек. Такъв е законът… Щом се говори за Любовта на сърдцето, законът е строг: В него може да влезе само една жена или един мъж. Дойдем ли до Любовта на душата, там законът е друг.

“Речи само реч”, стр. 163; 24

И тук е великият закон: “Дето има двама души, събрани в Мое Име, там съм и Аз”.

“Сродните души”, стр. 281; 13

Христос дойде на Земята и проповядваше на човечеството новия закон – законът на Любовта. Той им казваше: “Който иска да се спаси, трябва да се отрече от себе си, от заблужденията на света, да не мисли, че знанието, богатството и силата, които светът дава, ще го заведат в правия път.

“Огънят на Любовта”, стр. 68; 133

“Който дойде при Мене, няма да го изпъдя”. Нека отправим сърдцата си към Христа и Му благодарим за Любовта към нас. Да любиш, това подразбира изпълнение на Христовия закон. Щом изпълняваш този закон, ти се свързваш с БОГА.

“Който дойде при Мене”, стр. 17; 29

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...