Jump to content

50. Словото на Учителя


Recommended Posts

СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

Един ден Учителя се обърна към мен и каза: „Йорданке, подай ми записките на беседата, за да видя какво пише в нея!" Обикновено тримата стенографи стенографираха всяка дума на Учителя. Стенограмите се трупаха и по-късно те ги дешифрираха. В този случай аз трябваше да помоля някого от приятелите, които си водеха бележки в тетрадките, да ми ги дадат, но това нямаше да бъде пълната беседа. Значи трябваше да поискам от стенографите да дешифрират днешната беседа, за да я представя на Учителя. И в този момент в мене възникна един въпрос, веднага го задавам: „Учителю, нали Ти ги говориш тези беседи, как да не знаеш какво пише в тях?'. Той ми отговаря: „Да, аз ги изричам, но друг говори чрез мене. Духът е този, който дава Словото!"
Свих рамене от недоумение и се запътих към стенографите, за да им предам желанието на Учителя, че иска лично да прочете днешната беседа, за да види какво Духът е говорил чрез него.
Сега за мнозина това би могло да бъде противоречие, но онези, които знаят, че Словото на Учителя е Слово на Бога, много добре ще знаят кой е този Дух, който дава Словото. Това е Духът Святий - Духът на Словото!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...