Jump to content

Recommended Posts

ЛЕКУВАНЕ

Законът е: Щом обичаш БОГА и БОГ те обича, веднага можеш да се излекуваш.

“Вътрешното Добро”, стр. 200; 166

Заболи те глава, обикни БОГА, главоболието ще изчезне.

“Да направим човека”, стр. 98; 182

Ако болният в дадения случай, преди да съм го излекувал, ме обича, той ще оздравее. Нищо повече. Ако той ме обикне, ще оздравее.

“Законът на помагането”, стр. 43; 130

Който иска да се лекува, трябва да бъде абсолютно чист и физи¬чески, и духовно. Той трябва да има непоколебима вяра в онзи велик закон, който работи в света.

“Великите пътища”, стр. 166; 147

Има закони за лекуване чрез храната, чрез водата, чрез топли­ната, чрез светлината. Най-първо трябва да дадете светлината, после топлината и най-после храната.

“Храна, вода, топлина, светлина”, стр. 120; 205

В хипнотизирането загасват всички свещи в човешкия мозък, остава само една свещ да гори. Човек в хипнотизирането изстива. Да се магнетизира човек, увеличава се топлината на тялото. Духовно, когато се лекува човек, трябва да се внесе хармония между ума и сърцето, и човешката душа. За да го лекуваш, трябва да внесеш хармония. Той трябва да влезе в хармония със законите на Битието. Аз не го лекувам от себе си. Както един художник знае как да тури боите, как да направи ония криви линии, и един човек, който лекува, трябва да знае законите.

“Добрият път”, стр. 136; 177

Ти трябва да разбираш закона. Ти не можеш да лекуваш един човек, ако не влезеш в него. Или най-малкото, ти трябва да вземеш неговото болезнено състояние. Ти мислиш, че може да лекуваш някого. За да можеш да го лекуваш, ти трябва да почувстваш каква е неговата болест и да можеш да я носиш.

“Мене слушайте!”, стр. 382; 120

Ако разбира законите на водата, той [човекът] може да лекува с нея. Водата е носителка на живот, на жизнена прана.

“Смяна на състоянията”, стр. 105; 72

Добре е да се правят частични измивания на тялото. Понякога те са за предпочитане пред целите бани. Изобщо Природата обича разнообразието.

“Ден на Доброто”, стр. 113; 98

Българите имат обичай след оздравяването на болния да му раздават дрехите. Всички мъчнотии в живота са от повдигнатите одъри. Това е, което източните народи наричат карма. Законът е, че всякой, който е оздравял, ако не е променил одъра си, болестта му остава и който легне на този одър, заболява.

“Без съмнение и без отсрочка”, стр. 146; 204

В Природата има един закон, според който трябва внимателно да се постъпва. Когато ще лекуваш някого, трябва да се пазите. Ако един човек е болен, и Природата по този начин прати всички отрицателни сили да излязат през него, той е в дадения случай един канал, а ти, като не знаеш това, правиш подпушвания.

“Качества на ума, сърцето и волята”, стр. 17; 22

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...