Jump to content

Неподвижните звезди


Recommended Posts

Неподвижните звезди

Говорейки за неподвижните звезди, разбираме слънца извън нашата слънчева система, които са също така проявление на 12-те творчески принципа на Битието, проявени в 12-те знака на зодиака и планетите. Понеже ние познаваме тези 12 творчески принципа като зодиакални и планетни принципи с определена характеристика, то астрологическата практика е открила, че и различните слънца във Вселената, поставени в известна точка на хороскопа, влияят като всяка друга планета, според естеството си. И затова неподвижните звезди са класифицирани към седемте планетни принципа и 12-те зодиакални знака.

 

Някои астролози не взимат под внимание влиянието на неподвижните звезди, но те забравят, че нашата слънчева система е част от една по-голяма система и силите, които действат в нея, са органически свързани със силите на по-голямата система. Древните астролози, които са били просветени, са взимали под внимание влиянието на неподвижните звезди, защото те са познавали органическата връзка между нашата система и останалата вселена. А тези, които оспорват тяхното влияние, разглеждат въпроса механически и намират, че тези слънца били далеч и не оказвали влияние върху нашия живот. Астрологическата практика е показала, че неподвижните звезди оказват голямо влияние в нашия живот. Това се отнася особено за звездите от първа величина, които са 19 на брой и блестят като диаманти на небето.

 

Привеждам тук една таблица с означение на имената на неподвижните звезди и съзвездията, към които принадлежат, в която е посочено и приписваното им влияние.

Wlad_astrol_37.jpg
Wlad_astrol_38.jpg

Таблицата е на френския астролог Жулеано.

 

Тъй като движението на неподвижните звезди по еклиптиката е много бавно, приблизително по 1°24' за 100 години или приблизително 50 секунди за година, то за определяне тяхното място в хороскопа не е необходима друга таблица, освен горната, която ни показва положението на неподвижните звезди по еклиптиката или геометричните дължини на тези звезди. По-голямо значение, разбира се, се отдава на звездите от първа величина. Включването на неподвижните звезди като фактори в хороскопа е необходимо, защото често намираме, че някои явления и събития не се обясняват задоволително само с другите фактори.

 

***

 

С изложеното дотук направих едно кратко изложение на елементите на астрологията. Споменах и за основните астрологични комбинации - именно, основните отношения между знаците и планетите. Има и други комбинации, които са също така необходими, но ще ги разгледам по-късно.

 

В следващата глава ще изложа накратко теорията и техниката на съставянето на хороскопа, за да може всеки да започне чрез практиката да изучава основно теорията на астрологията.

Wlad_astrol_39.jpg
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...