Jump to content

Епохата на на шестата раса


Recommended Posts

ЕПОХАТА НА ШЕСТАТА РАСА

Изгрев, 15 юни 1957 г.

Обични брат,

 

Днес сме на екскурзия на Витоша. След паневритмията почна разговор. В разговора Учителя каза:

 

Сегашният живот ще определи това, което Бог е определил за вашето бъдеще пак на Земята. Ние сега сме в последната фаза на желязния век. Има 4 епохи: златна епоха, сребърна, медна и желязна. Ние сме в края на желязната епоха. Новата епоха ще бъде златна епоха - епоха на шестата раса. Всички вие трябва да бъдете готови, понеже ще дойдат предците. И тогава ще има радост, веселие, голямо знание и сила. И тогава всички ще излязат от гробовете. И живите ще се променят. Грозните ще станат красиви, а красивите ще станат още по-красиви.

 

Глупавите ще станат умни, а умните ще станат още пo-умни. И цялата земя ще бъде райска градина.

 

Поздравявам ви с новата епоха. Съберете си багажа в железния век, раздайте всичко и се пригответе за новия век, за златния век. Това е възвишеното, благородното. Всяка омраза ще изчезне от земята и хората ще живеят така, както Христос е живял.

 

Сега човекът е половин животно, половин човек, а пък в бъдеще ще дойде съществото на шестата раса и ще се съедини с човека. И тогава ще работят двете души заедно. И тогава животното ще бъде слуга.

 

Когато дойде шестата раса, всички ще живеят по благодат. Белите са робували, минали са през дисциплина. Те са робували на черните, черните на жълтите. Добродетелите, които ги има в бялата раса, другите ги нямат. Някои от 6suiama раса са прекръстосани с жълтите, с червените, с черните. Аз ги изключвам. Аз говоря за чистия тип на 6suiama раса.

 

Другите раси изключиха знанието от народните маси. Сега белите отварят училища и със закон карат всички да ги посещават. В това отношение бялата раса има хубави заложби. Но понеже тази й форма е ограничена, тя повече не може да достигне, трябва й нова форма.

 

В света ще влезе един нов елемент, който веднага ще внесе хармония. Хармонията ще дойде изведнъж. За онези, които вече са готови, за тях ще дойде това възкресение. Тези, които ще възкръснат, те са синовете Божии, те са носители на новото учение, те са новото. Те ще спасят света. Шестата раса иде сега, за да спаси света.

 

Когато дойде Христос, беше епоха на приготовление. Две хиляди години се приготовлява човечеството за това, което иде. Сега сме в началото на новия период.

 

Има нещо красиво в живота. Ние още не сме опитали живота. Имаме предчувствие, но какво е животът още не знаем.

 

Вие всички ще бъдете носители на една велика култура, на която можете да бъдете членове.

 

Единствените хора, които имат бъдеще, са хората на шестата раса, те са ученици на великата Божествена школа, служители на Живия Господ в света.

 

Какво ще бъде отношението на шестата раса към сегашната бяла раса? - Сегашните са диваци по отношение на шестата раса.

 

Жълтата раса е дошла до едно място и казва: „По- нататък тази работа не е за мене. “ И когато се отказа от своето предназначение, дойдоха белите на мястото й.

 

И понеже белите дойдоха до известно място и по-нататък не отиват, иде друга раса - шестата. Най-развитите хора от бялата раса, най-напредналите личности ще образуват шестата раса. Както най-напредналите от четвъртата образуват петата, или бялата раса. Остатък от четвъртата раса са китайците. По-стара раса от жълтите са черните. Черната раса са били хора на крайните чувства. Те са били много жестоки.

 

Тези от бялата раса, които са готови, ще се преродят в шестата раса. Те ще имат хубави условия.

 

Ще стане една промяна със Земята. Ще видим Земята такава, каквато не сме я виждали.

 

Светът има една велика цел. Когато се постигне тази цел, на всички същества, които са на Земята, ще бъде добре. Всички ще бъдат радостни и няма да има нито едно същество, което да е недоволно. Това е смисълът на живота.

 

Великият океан се приготовлява за една бъдеща култура и вие ще се пренесете на новия континент, който ще се издигне във великия океан. Някои земи ще потънат.

 

Мнозина от вас очакват времето, когато хората ще живеят добре. Еврейските пророци са писали за това време. Сега ние сме по-близо до това време, отколкото тогава.

 

Земята ще се измени климатически и органически. Земята наближава в пространството до съприкосновение с една друга слънчева система, която ще окаже грандиозно влияние върху нашата слънчева система.

 

Каквото и да прави гъсеницата, не може да подобри своето положение, но щом стане пеперуда, цветята са готови за нея. За да подобри своите условия, гъсеницата трябва да премине от едно състояние в друго.

 

Шестата раса няма да има тези условия, които заробват хората. На шестата раса й трябват 300 000 години, за да се развива.

 

Шестата раса вече е започнала в своето най-слабо начало. Представители на шестата раса са вече навсякъде - в Америка, в Европа и другаде. Те са пръснати в разни народи и постепенно ще вземат ръководството в ръцете си. В света ще има оставени малко гъсеници. Те ще вървят по стария начин. Царството Божие е за пеперудите.

 

От квакерите, които са много добри хора, ще излязат хората на шестата раса. И Толстой беше дете на шестата раса. Толстой ще дойде в шестата раса. Той в невидимия свят расте.

 

Добрите качества в разните народи ще се пренесат в шестата раса. Придобивките на всички народи от всички времена до завършването на човешкото развитие ще бъдат достояние на всички хора, които живеят на Земята.

 

Хората на шестата раса ще имат много правилни черти. Органите у тях ще са правилно развити. Вие сте кандидати за шестата раса. Ако сравните челото на хората от жълтата раса и бялата раса, ще видите, че те се различават по Кампировия ъгъл. Бялата раса има близо 90° Кампиров ъгъл.

 

Хората в бъдеще ще имат много правилен череп. Типът на шестата раса е почнал вече да се оформя. Навсякъде по земята се явяват вече такива типове. Те се отличават.

 

Хората на шестата раса ще имат ясновидство. Новият човек, който иде в света, той е синтеза на всичко. Той иде да внесе в света хубавото и красивото, което вие желаете. Този, разумният човек, който иде, ще покаже пътя, по който светът може да се оправи. Хората на шестата раса ще се отличават по това, че техните радиостанции ще бъдат отворени. Радиостанциите на съвременните хора са затворени и затова не могат да влизат във връзка с невидимия свят.

 

Бъдещите хора на следващата раса ще стават видими и невидими. Такъв човек, щом го обидиш, ще стане невидим за тебе. Щом намислиш да го обидиш, той изчезва за тебе. Не можеш да го затвориш. И 10 пъти да го затвориш, той изчезва.

 

Петата раса носи цигулката, а шестата раса ще свири на нея.

 

Един брат каза: „Много е бавна еволюцията.“

 

Учителя каза:

 

Хубавото на еволюцията е там, че е бавна. Шестата раса ще има това преимущество, че няма да има останки. Човек няма да чака да го погребат. Като дойде време да си заминава, той ще каже: „Аз си заминавам. “ И ще си отиде, ще стане невидим. В шестата раса няма да има гробища. Като живее човек 120 - 150 години, ще си отиде. И тъй един ден хората няма да умират. Това умиране е едно неестествено положение. Човек вместо да умре, ще стане невидим.

 

В шестата раса хората ще се раждат по дух. По този начин, както сега, няма да се раждат. Раждането на хората ще се измени. Ще има тъй нареченото самовъплътяване. Като дойде шестата раса, вие ще видите.

 

Светлите същества сега идат и ще се вселяват. Ще има вселяване. Ще се вселяват, за да изправят света. И нашите талантливи писатели дължат своя талант на вселяване.

 

Шестата раса ще има съвсем ново разбиране за любовта.

 

Трябва да влезете в новата фаза и да разберете любовта не както бялата раса я разбира, но както светещата - шестата раса.

 

В някои култури ще има това разбиране: всяко нещо, което правиш без любов, не е прието от Бога.

 

Сегашното човечество го финансират. И това финансиране го наричаме идване на шестата раса, която носи новите форми, в които сегашните хора са призовани да вземат участие. Хората на шестата раса ще създадат в света братство и свобода. Те са хора, които ще бъдат носители на истината, хора, които ще носят мир и порядък. Тогава ще има много малко страдащи. Техните страдания тогава ще бъдат нашите сегашни радости.

 

Христос казва: „Давам ви власт.“ Тази власт на Земята не е реализирана. И ще я даде на светиите. И когато стане това, ще има мир по цялата Земя. Няма да има насилие.

 

Характерно нещо за шестата раса ще бъде, че няма да има национализъм. Ще има човещина, ще има един език. Ще има и други езици, но един език ще бъде общ за всички. Затвори няма да има. Ще дойде един човек при тебе и ще ти каже: „Има опасност да направиш едно престъпление след една година. Да внимаваш!“

 

Хората ще пътуват свободно. Нали е казано: „Вълкът и агнето ще пасат заедно“, т. е. хора с различни характери ще се спогодят и ще живеят заедно. Нашата култура ще дойде по вътрешен начин. Хората трябва да се родят вътрешно. Днешното право ще бъде заменено с друго нещо.

 

Личните чувства ще отстъпят на заден план. Хората на новата култура ще бъдат със силна воля, разумни и добри. Бъдещото общество ще се състои от талантливи, гениални и светии. Шестата раса ще има за задача да изправи човешките мисли и желания. При сегашните условия на безпорядък, разни мисли могат да нахлуят в ума ви и разни желания в сърцето ви. В бъдеще ще се ликвидира с готвенето. Като дойде шестата раса, Земята ще има умерен климат. Новата култура ще бъде бездимна. Димът, който покварява въздуха, ще се премахне, като за всичко се въведе електричеството.

 

Шестата раса е блудният син, който се връща при баща си. В новата култура всички ще бъдат красиви. Грозни хора няма да има.

 

Зазоряването на новата култура ще дойде по-рано, но шестата раса в пълния й разцвет и красота ще бъде на Земята след 2100 години. Господ е оставил хубавото за най-после. Такъв е законът.

 

Със сърдечен братски поздрав:

 

Ваш верен Б. Боев

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...