Jump to content

Етапъ 23: ПЪРВИТѢ ПОЛУМѪЖЕ, ПОЛУЖЕНИ, ПОЛУСИЛИ НА ЗЕМЯТА.


Recommended Posts

Етапъ 23:

ПЪРВИТѢ ПОЛУМѪЖЕ, ПОЛУЖЕНИ, ПОЛУСИЛИ

НА ЗЕМЯТА.

ДОГМА: Начало бѣ мъртва точка, а първичность бѣха само
силата на сътворението и
силата на разрушението
Пресътворение:
При вида на първото дете на земята, създаде­но отъ силата полъ-жена, человѣко-мѫжътъ изпад­на въ изумление и, незнаейки да се радва ли или да скърби, той заплака надъ това създание, а после почна страстно да го милва и да го гали, докато силата полъ-жена стоеше равнодушна при още прѣсния споменъ за първия свой грѣхъ и за мѫкитѣ, които току що бѣ преживѣла.
Между това, слънцето пакъ изсуши земята отъ първия дъждъ и чрезъ обилнитѣ си лѫчи извика за новъ животъ зеленинитѣ и цвѣтята, защото видѣ, че съ раждането отъ силата полъ-жена на малкото, си­лата на разрушението е победена за последенъ пѫть и че вмѣсто чрезъ человѣко-мѫжа да бѫде унищо­жена силата на сътворението въ лицето на силата полъ-жена, работитѣ стигнаха до ново творчество.
Слънцето събуди новъ животъ въ зеленинитѣ и въ цвѣтята на земята още и затова, защото жела­нието му бѣше да пресъздаде първия земенъ рай за новия животъ въ движението на земята въ видъ на дете, което после израстна и биде наречено человѣкъ. За да поддържа топлина и свѣтлина, колкото бѣ нуждно за израстването на това дете человѣкъ на земята, слънцето се спираше всѣки день надъ каменото скривалище на силата полъ-жена и на человѣка-мъжа, дето заставаше въ неподвижность дъл­го време. Това спиране на слънцето привличаше къмъ каменното скривалище и други животни, които виждайки малкото въ ръцетѣ на человѣко-мѫжа и обаяни отъ него, съ особени звуци изразяваха нѣкакви желания. Когато детето радостно посегнеше къмъ тѣхъ за да ги погали, тѣ му се оставяха, и така отъ тия погалвания тѣмъ се придаде същата сила да се пресътворяватъ чрезъ раждането на малки. Отъ тукъ води началото си историята на съществуването и на другитѣ земни животни въ раждане и прераждане.
Следъ земнитѣ животни, при новороденото по­чнаха да идватъ и птицитѣ, които чуруликаха и пѣеха пѣсни отъ радост предъ него. Силата полъ-жена, вече майка, пригласяше на тѣзи птичи пѣсни. Своето дете тя продължи нататъкъ да отглежда съ пѣсни, преизпълнена съ доволство отъ съзнанието, че тъ­кмо съ това раждане е изпълнила най-великото же­лание на своята създателка. силата на сътворението.
Така въ пѣсни рàсте това малко създание, до като стигна до положението да може самостойно да се движи, когато силата полъ-жена и человѣко-мѫжътъ започнаха да го извеждатъ отъ каменното скривалище и да го развеждатъ изъ околнитѣ поля, дето първиятъ земенъ рай вече бѣ се напълно подновилъ.
Рàсте то въ този земенъ рай въ игра съ цвѣтята и съ зеленинитѣ, добивайки ту красотата на силата полъ-жена, ту силата на человѣко-мѫжа. Отъ тогава почва историята на по-сетнешнитѣ полумѫже и полужени, защото следъ раждането на това дете силата полъ-жена като красота въ първичность и първосилата на человѣко-мѫжа почнаха да се израждатъ въ много такива сили, но не вече като сили въ първичность, а като полу-сили (полу-мѫже и полу-жени), съ каквито само се насели по-после земята.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...