Jump to content

54. НА ФОКУС


Recommended Posts

НА ФОКУС

Това, което Учителят се стремеше непрестанно да направи, бе да измести фокуса на съзнанието ни, или по- скоро да накара съзнанието ни да вижда на фокус, тъй като то се беше изместило от този фокус. Частната любов, всички привързвания към отделностите на живота изместват фокуса на съзнанието ни. Предпочитанието на по- маловажното и по-неценното е също причина за изместване съзнанието от фокус. Формулата на Учителя съзнанието да бъде на фокус е средство за избистряне и концентриране на съзнанието ни, което вижда неясно, разлято, когато не е на фокус. Оттам идват грешките. Нещата през мъгла се виждат уголемени. Маловажните неща, които ни заобикалят, са големи, а съществените — невидими.
Новата епоха е влизането на Земята в нова област на вселената, където вибрациите й се повишават. Същото става и с нас сега. Ние чувстваме едно вътрешно напрежение, което се дължи на усилването на вибрациите както на психиката, така и на физиката ни. Ние сме в своего рода огън, който ни пречиства чрез изгаряне старото в нас. За да избегнем големите страдания, нужно е да извършим нова нагласа на съзнанието си. "На фокус" е да поставим за център на живота и съзнанието си най-съществената реалност, която е невидима и неосезаема за физическия човек, но абсолютно реална за душата. Това е нейната среда, онзи жизнен океан, в който тя съществува, както ние във въздуха. Време е съзнанието ни да се свърже с тези по- висши енергии, тези високи полета на живота, населявани от нашите старши братя, които ръководят развитието ни. Чрез медитация, чрез непрестанен стремеж към тези съзнателни ръководители ние постигаме съзнанието "на фокус", за което ни говори Учителят. Започваме да съзнаваме, че нито любовта ни е била любов, нито истината ни е била истина, а всичко живо сме подчинявали на физическия човек за повече блага и удобства в живота. Любовта ни към един човек е изключвала всички други, а истинската любов не познава граници — тя включва всички и всичко. Да обичаме без обект на Земята е да издигнем любовта до космичните й възможности. Тя е космична сила и чака да излезе човек от люлката на живота и придобие крила, чрез които ще литне към нейните висини. Изпълнение на Волята на Бога е приложението на великата любов в ежедневния ни живот. Волята на Бога е единствената Истина в тази вселена, а приложението й е самоотричането ни от тесния личен живот и заживяването ни за Цялото — или за всички.
Когато съзнанието ни стигне състоянието "на фокус", то е вече свързано с Висшия Разум — център и двигател на живота ни. Това е идеята ни за Бога, която става постоянно присъствие в нас и движи живота ни.
Ние сме заключили Всемирния Творец в тесните килии на личното ни съзнание, време е да Му дадем път в себе си да се прояви и ни ръководи съзнателно.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...