Jump to content

62. УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

УЧИТЕЛЯ

Преди 2000 години Бог се въплъти в Исус Христос и се изяви на човечеството в човешка форма, за да бъде разбран като безгранична любов. Христос изяви Отца си, с когото беше Едно и чрез живота, Словото и делото Му светът позна Бога. Но Христос говори много на хората за Отца си, от което слово много малко стигна до нас. Христос знаеше това, затова обеща на учениците си, че в бъдеще Бог ще изпрати Духа на Истината, който ще разкрие всичко, което е говорил, тъй като те ще са вече подготвени за Вечните Истини. Духът ще им разкрие тайните на Божествения живот и това, което предстои да стане в света, като резултат на живото Му слово. (Еванг. на Йоана, 16:12- 14.)
Христос изяви Бога като Велика всеотдайна Любов, чието съдържание е: милосърдие, състрадание към всички живи същества, непрестанна помощ на всички полета на живота — физическо, духовно и Божествено, силата на Любовта да оживява и възкресява простителния й дух към всички човешки слабости и прегрешения. Христос знаеше кои тъмни духове обсебват хората и ги карат да грешат, затова ги прогонваше от тях и ги пращаше в по-нисши същества (като прогонените бесове, които изпрати в свинете).
Любовта е единствената сила, която може да свърже човека с Твореца му — Бог — бащинското отношение на Бога към човека и синовното отношение на човека към Бога.
Благодатта (вместо наказанието), която Христос внесе в света. По благодат се спасява човек от греха, а не чрез наказание. Бог не наказва, но човек има свободна воля да избере между доброто и злото, но ще носи последствията на мислите, чувствата и постъпките си.
Саможертвата — най-висшата проява на Любовта. За да докаже абсолютната сила на Божествената Любов, Христос, след всичките си страдания на земята, положи живота си, като каза: " Няма по-голяма люб^ов от тази, да положиш живота си за другите." (Еванг. на Йоана, 15.)
Чрез живота си Христос доказа силата и величието на живота, светлината, Истината и Любовта. Той каза на учениците си, че не са способни още да разберат тайните и дълбокото знание за живота, но когато умът им се развие и страданията на земята префинят чувствителността им към висшите вибрации на Любовта, те ще дойдат като готови ученици за изучаване науката на висшия смисъл на цялото Творение и озарени от Новата Светлина, с която Той ще ги посети, ще станат служители на Бога, които градят Царството Божие в себе си и света.
И Христос изпълни обещанието си. Половин век Учителят на Новата Епоха — Беинса Дуно — предаваше великата наука на живота и методите за приложението на Христовите принципи, продиктувани от Бога. Духът на Истината осени съзнанието на готовите души през този век и работи за пробуждането на човешката душа, непроявена до днес, като обяви висшата истина, че е настъпило времето за разцъфтяване на човешката душа, която до днес е била в състояние на пъпка.
Светлината на Божията Мъдрост и топлината на Божията Любов изпълниха земята и бавно навлизат в Новата епоха на една съвсем нова, слънчева култура, изработена от ангелите, която ще слезе на земята. Старата култура, основана на плътта и противоречието, си отива с нейните тъмни представители. Властта на планетата е вече в ръцете на Духовете на светлината след изтичане срока на тъмната епоха, наречена калиюга.
Кредитът на силите на злото е вдигнат от земята, а цялата земна.атмосфера е изпълнена с безсмъртните идеи на Божествената мъдрост, които проникват в ума на всеки пробуждащ се човек за Истината на живота.
Доброто ще управлява и светът ще се преобрази коренно.
Ще се побратимят народите по силата на могъщата Божествена Любов, която ще царува на земята. Ще се повдигне съзнанието на всички природни царства, досегашната човешка култура ще слезе при животните.
Хилядите лекции и беседи на Великия Божи Пратеник ще съкратят човешката еволюция с хиляди години. Изостанаха хората в духовното си развитие препятствани от тъмните сили, и сега с ускорен темп ще вървят напред и нагоре към висшата цел на живота, за която са призвани.
Учителят завърши Божието дело на физическото поле. Сега започва усилена духовна дейност на хората за приложението на Вечната Истина в живота.
Истината е най-великата цел в живота. Христос каза: "Аз дойдох да свидетелствам за Истината." Истината е великата реалност във вселената, тя е самият Бог — Творец и вседържител на всичко. Учителят казва: "Главата на Твоето слово е Истината." Главата и смисълът, съдържанието и формата на всичко. Тя е вечното начало. Да станем едно с Отца е да живеем в Истината, да я любим и търсим във всичко и да й служим.

Из "Златната книга за Истината"

22.04.1994 г.

0:20 сутринта, петък

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...