Jump to content

ФАЗИ НА РАЗВИТИЕ НА МЪЖА И ЖЕНАТА


Recommended Posts

ФАЗИ НА РАЗВИТИЕ НА МЪЖА И ЖЕНАТА

Според традицията, мъжът и жената преминават биологически през различните сфери на планетите.
[1]
Тези фази визират по-скоро старата епоха, в която е доминирало едно геоцентрично съзнание. В нашата съвременност в човешката душа се активизира и осъзнава светът на подсъзнанието, което е хранилище на универсалната памет. Говорихме, че там са хроникирани всички информации от общочовешки, расов, народен, обществен, родов и семеен характер. Личността в дадено прераждане използва само една безкрайно малка част от тези световни авоари. Тя преминава физиологически и психически през различни електромагнитни сфери на влияние на светилата и на планетите.
На същите фази и процеси са подложени и епохите, и техните културни периоди. Понастоящем петата (т.нар. западна) култура на бялата раса е вече в своята старост. Тя е влязла в края на периода Кали- Юга, започнал от 3102 г. преди нашата ера. Това състояние на културите е подобно на зимата в природата, когато, под давление на студа, старите форми са подложени на разрушителни процеси. Чрез това разрушаване на старото се наторяват и създават благоприятни условия за развитие на обществените сектори, където ще се заложат семената на новите отношения, на Епохата на Водолея, в която вече сме навлезли.
Съвременният упадък във всички области на цивилизацията е ярък признак за тези неизбежни процеси при залеза на културите. Възходящите линии, които културите следват в еволюционния си подем, са творчески и могъщи, като за разлика от инволюционните процеси, техният отлив (упадък) е по-кратък.
Нашата съвременност се намира точно в такъв период на идеологичен отлив, когато всичко старо се руши под напора на новото.
-----------------------
[1]
Тези въпроси са разгледани по-подробно в „Световната астросоциология" от същите автори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...