Jump to content

35. Великата пролет/ Пламен. - В: Братство, Севлиево. Г. 14, бр. 291, 5.04.1942, с. 1.


Recommended Posts

35. ВЕЛИКАТА ПРОЛЕТ

Братство, Севлиево. Г. 14, бр. 291, 5.04.1942, с. 1.

Кой може да спре стопяването на ледовете, когато наближава пролетта? Кой може да задържи нощната тъмнина, когато са близко часовете на утрото? Кой може да спре движението напред на човека и човечеството и да отмени това, което Бог е предначертал за техния живот?

Студът може да бъде много силен. Умразата може да бъде страшна. Тъмнината може да бъде всевластна. Но часовете на нощта са преброени. Тъмнината и студът не ще царуват вечно. Умразата ще си отиде и ще дойде Любовта. Тъмнината и студа ще бъдат заменени със светлина и топлина.

НИЙ ВЯРВАМЕ!

Вярваме тъй, както вярваме в Бога: Отива си тъмната ера на човечеството. Отиват си умразата, егоизма и разделението. Отива си страшната зима с тъмнината и студа. Идва великата Пролет за човечеството - идват Братството и Любовта.

Ний вярваме тъй, както вярваме в Бога: Всички хора са братя! Всички хора са синове и дъщери на Бога - те всички са еднакво скъпи на своя Баща. Следователно, утре човечеството ще бъде едно семейство, едно истинско семейство, неразкъсвано от враждите и борбите на настоящето и живеещо в мир и сговор под крилото на Бога.

ЗАЩОТО ТОВА Е НЕГОВАТА ВОЛЯ.

Кой е този, който ще се опълчи против Бога? Коя е тази сила, която ще може да устои срещу Него? Кой ум и коя воля ще създадат и ще ни дадат нещо по-хубаво от това, което Той е приготвил за децата си?

Способен ли е човекът да се бори с Бога, и до кога ще издържи той в тази си борба?

Властно ли е злото да увековечи своето царство на земята и да отмени идването на Божието царство?

Съществува ли сила, която може да се противопостави на Божията сила, съществува ли воля, която да се наложи на Неговата воля?

Каквото и да прави човек, той няма да се отклони и не може да се отклони от пътя, който Бог му е предначертал. Човечеството може да отиде и до дъното на ада, но и там ще го намери от там ще го спаси Божията Любов.

Човек може да се отрече от Бога, но Любящият Баща никога и няма да забрави и да изостави своя син.

Той му е дал свобода - и от това е днес всичкото зло по земята -защото не иска да му налага на сила своята воля. Но каквото и да прави бунтуващият се днес против своя Баща син, той не ще избегне деня, когато ще падне при нозете на Баща си, молейки за прошка и напълно съзнаващ своя грях.

ИДВА ВЕЛИКАТА ПРОЛЕТ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

Ще бъде това, което Той е начертал, а не това, което хората в скъдните си усилия да измислят нещо свое, се опитват да правят.

Ще бъде това, което Той иска, а не това, което хората смятат за необходимо.

ЩЕ БЪДЕ МИР, БРАТСТВО И ЛЮБОВ ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ, ЗАЩОТО ТОВА Е ВОЛЯТА НА БОГА!

Щастлива и благословена е тази страна, щастлив и благословен е този народ, който пръв поведе човечеството към Царството на Бога.

Защо да не бъде тя България?

Пламен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...