Jump to content

2. Поднасяне на плодовете и заключената стая. Случай в София, ул. „Опълченска” № 66 / разказала Еленка Цочева.


Recommended Posts

2. ПОДНАСЯНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗАКЛЮЧЕНАТА СТАЯ.

СЛУЧАИ В СОФИЯ, „ОПЪЛЧЕНСКА” № 66

Разказала Еленка Цочева

Няколко години преди сестра Еленка Цочева да си замине от този свят, посетих я нарочно, за да чуя лично от нея долу описания случай, за който бях чувал и чел в книгата на Влад Пашов „Окултната страна в живота на Учителя". По това време сестра Еленка живееше временно в гр. Нова Загора. Пристигнах в Нова Загора и се установих в дома на брат Методи Шивачев, ръководител на местното Братство. Брат Методи доведе сестра Еленка и в присъствието на двама ни тя ни разказа следното.

„Бях пристигнала в София от Айтос и се установих на квартира при сестра Василка, която живееше на ул. „Опълченска" 66, в сутерена, в който се намираше кухнята. Стаята на Учителя беше горе. в надземния етаж. Сестра Василка извършваше домакинската работа в къщата, а на свободното си време се занимаваше и с плетачество. Късно вечерта, както се бяхме увлекли с Василка в продължителни разговори, по едно време пред нас застана Учителя, като ни поднесе чиния с ябълки и ни покани да си хапнем. Ние отначало се смутихме, но Учителят ни успокои и след кратък разговор изчезна. Тогава аз казах: „Василке, ти не заключили ли стаята?" - „Заключих я, казва тя. Можеш да провериш, че и сега тя е заключена”. Проверихме, стаята наистина се оказа заключена. Тогава разбрахме, че Учителя е дошъл при нас не по обикновения физически начин.

Не мина много време, и Учителят отново се яви пред нас, като ни поднесе чиния с портокали, без при това вратата да се е отваряла и затваряла.

По същия начин Учителят се яви пред нас и трети път, като ни поднесе чиния с мед и накрая, преди да ни напусне, каза: - „Това, което сега стана, няма да го разказвате никому, докато съм още тук, на земята".

Предава : Сава Калименов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...