Jump to content

Recommended Posts

РАЗУМНАТА МЯРКА

Знанието, което иде от БОГА, Божествената светлина да стане достояние на нашите души... Толкова светлина трябва да имате, колкото е необходимо за дадения случай. И в Любовта е същият закон... Толкова Любов да има, колкото може да ви причинява радост.

“Възвишеното в човека”, стр. 526; 122

Всеки, който е придобил Любовта преждевременно, той се е осакатил. Човек трябва да бъде готов за Любовта. Не е ли готов за нея, той е дошъл вече до закона на пресищането и отвръщението. Дойдете ли до Любовта, до живота, приемайте от тях толкова, колкото можете да носите.

“Правият път”, стр. 256; 126

Ако се разтовариш повече, отколкото трябва, ти губиш, ако се натовариш по-малко, отколкото трябва, пак губиш. Ще се натовариш, колкото трябва. В Природата има закон. Като имаш едно шише, трябва да го напълниш до устата, да няма празно място, да е напълнено догоре. Не се позволява шишето до половина да го носиш с вода.

“Добро слушане”, стр. 243; 183

Като минава от едно състояние в друго, човек трябва да вземе само толкова, колкото може да носи. Постъпва ли така, ще му се даде повече, отколкото е предполагал; вземе ли повече, отколкото може да носи, той е проявил лакомията си, заради което ще му се отнеме и това, което има.

“Ханизе”, стр. 58; 91

Богатството на човека да бъде толкова, колкото той може да носи на гърба си... Това е с парите, които не се ядат, но същото нещо е и с това, което се яде. Това не е мое твърдение, но това е един велик закон, който функционира в живота.

“Да се облечете с новия человек!”, стр. 37, 38; 95

Никой няма право да изразходва повече енергия, повече пари, отколкото е нужно. Друг закон: Никой няма право да икономисва и това, което му е нужно.

“Неизменни величини”, стр. 165; 147

Не може да държиш повече пари или по-малко пари, отколкото имаш необходимост, ако са звонкови. Ако имаш повече или по-малко, попадаш в дисонанс.

“Служение”, стр. 233; 180

Никой няма право да задържа за себе си повече блага, отколкото са му потребни.

“Иди си с миром”, стр. 184; 153

Ако тръгнеш към Господа с каца, трябва да си я носиш и като я напълниш, пак ти ще я мъкнеш на гръб. При Господа никой няма да ти носи товара. Законът е да носиш при Господа такъв съд, в който ще туриш толкова тежест, колкото тежиш.

“Разумното начало в света”, стр. 15-16; 198

За един човек е определено колко количество храна може да приеме. Стомахът дохожда до едно състояние, че нито една хапка повече не можеш да туриш.

“Трите устоя”, стр. 245; 136

Никой няма право да туря в стомаха си повече от това, което може да носи; никой няма право да носи на гърба си по-голям товар от този, който може да носи.

“Вяра и вярване”, стр. 119; 167

Не е потребно да турите големи комати в устата си, може хапката да е съвсем малка. Същият закон е и за стомаха: Ако турите в него повече храна, отколкото трябва, той не може да работи.

“Естествена хладина и топлина”, стр. 173; 144

Човек никога не трябва да туря върху гърба си повече товар, отколкото му трябва и отколкото може да носи.

“Силните и слабите степени”, стр. 32; 128

Ти можеш да запалиш огън с една лопата въглища, а можеш да го запалиш и с една кибритена клечка, и ще имаш същите резултати.

“Единият лев”, стр. 108; 135

Да изядеш една, две ябълки, никой няма да те държи отговорен. Хората може да те държат, но БОГ не те държи. Ако види, че някой човек е ял, Господ няма да го държи отговорен, но ако види, че е напълнил пазвата си, това не е на място.

“Естественият път”, стр. 111; 151

Дадат ви един французки наполеон. Ще се зароди едно доволство. Дават ви два наполеона – усилва се задоволството, дават ви три, четири, пет, шест, седем, осем, девет – доволството ви все расте. Като дойде до едно място, вашето чувство вече не се усилва, оттам ще ви стане безразлично... И в яденето е същият закон. Като вземеш, първата хапка е най-сладка. Втората е по-сладка, три, четири са по-сладки, но дойдеш до едно място, дето вече се пресищаш. Ако вземеш една хапка повече, настава обратен процес. Не си доядай. Нека има нещо в живота, което не си постигнал. Ти ще бъдеш щастлив.

“При къпалнята”, стр. 480; 162

Ако ти си обичан по-малко отколкото трябва, ти ще замръзнеш. Ако те обичат повече отколкото трябва, ще се изпариш, ще се превърнеш на въздух. Затова всеки човек трябва да бъде обичан толкова, колкото е необходимо.

“Светлина, топлина и сила”, стр. 664; 162

В многото ядене е опасността и в неяденето е опасността. Като ядеш толкова, колкото БОГ изисква, то е Божието благословение. И в Любовта е същият закон. Няма да се пресищаш.

“Малките правила”, стр. 75; 188

Като се храниш и дойдеш до най-приятната точка на храненето, спри там. Ако туриш една хапка повече, ще влезеш в закона на ограничението.

“Закон и свобода”, стр. 303; 185

Какъвто е законът на физическото хранене, такъв е законът за умственото и сърдечното хранене. Никога не пресищайте ума си с излишни мисли. Никога не пресищайте сърцето си с излишни чувства.

“Добрата дума”, стр. 78; 193

Всякога задържането на въздуха може да трае определено време. Ако знаеш как да го приемеш и колко да го задържиш в себе си, ти можеш да се ползваш от него. Същият закон се отнася и до парите. Същият закон се отнася и до храната.

“Кротките ще наследят Земята”, стр. 113; 134

Ти трябва да учиш закона на размножаването. И у човека всичкото нещастие седи в ония неестествени желания за размножаване.

“Грозота и красота”, стр. 156; 144

Кое е същественото в дишането? Според степента на желанието: да не приемеш ни повече, ни по-малко... Да приемеш толкова, колкото ти е необходимо. Да го задържиш толкова, колкото е потребно. След туй ще приемеш благото, което въздухът съдържа... Същият закон е с мислите: Когато възприемем една мисъл, тъй както трябва, и извадим онази енергия, която тя съдържа, то е правият процес.

“Основна идея”, стр. 328; 178

Много от даровитите, от талантливите деца, много пъти ги повреждат, понеже преждевременно им дават известни занятия. Не ги пресилвайте, оставете даровитото дете да стане на 21 години, че да се прояви неговата даровитост. Светът не се нуждае от толкова деца. От колко деца се нуждае? Пропорция има. По същия закон и вие не се нуждаете от много желания.

“Разумни отношения”, стр. 88; 187

Всеки трябва да носи според силите си. Същият закон се отнася и към знанието.

“Закон на хармонията”, стр. 97; 193

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...