Jump to content

2.5. Томчето на Учителя Дънов проговорва

Recommended Posts

2.5. ТОМЧЕТО НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ ПРОГОВОРВА

Но има и още нещо, което трябва да разкажа. Когато тази книга, подвързана в синьо с дебели корици стоеше на масата на онази художничка, и когато аз попитах: „Какво е това?", тогава чух онзи глас: „Това е точно онова, което търсиш!" Но в този момент отгоре - от Небето слезна синя светлина - синя светлина като прожектор. Аз заварих онези години, когато през време на Втората Световна война имаше големи прожектори, които се основаваха на волтовата дъга, и изпращаха снопове светлина дълги 100-200-300-400-500 метра в небето, и чрез тях търсеха вражеските самолети - английските и американските самолети, които бомбардираха нощно време София. И след като ги намираха, Зенитната артилерия се опитваше да ги обстрелва. Та тези прожектори след 9 септември, след войната, те ги изнасяха по време на т.н. празници, комунистически празници - на 9 септември, 1 май и на други празници. И вечерно време осветяваха небето над София, и беше много забавно! Така 10-15 прожектори, сложени на 10-15 различни места, кръстосваха небето и софиянци се забавляваха. Т.е. младите софиянци като мене, а старите софиянци, които бяха възрастни си припомняха бомбардировките, и направо трепереха.

Така че Небето се отвори и един сноп като този прожектор от времето на военните години слезна от Небето, и мина през книгата. Прожекторен сноп някъде към един метър в диаметър - слезна от Небето, мина през книгата, през масата, през апартамента и слезе надолу. Слезна отгоре, и отиде в дън земя. Тогава аз чух онзи израз: „Това е точно онова, което търсиш!" Така, че това беше вече запечатано не само с думи, не само със светлина, но със синя светлина, която трябваше да съедини и да направи мост между Небето и Земята. И не само Земята, но трябваше да стигне и в дън земи. Не в недрата на Земята, а в дън земи - в дълбочината и до края на земната твърд.

Това беше не само символика, но това означаваше онова, което трябваше аз да осъществя. Аз, трябваше да оставя историческа следа между Невидимия свят и земния живот на онези последователи на Учителя. Тоест, аз трябваше да осъществя и да направя моста, да направя път между Небето и Земята с техните опитности. А по-късно се оказа, че тези опитности не беха опитности обикновени, а те беха живите павета, с които бе постлано т.н. Цариградско шосе от София до Цариград, шосето, което трябваше да свърже София с градът на царя. Символично казано, това беше царския път на душата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...