Jump to content

9.11. Оранжевата тетрадка


Recommended Posts

9.11. ОРАНЖЕВАТА ТЕТРАДКА

Мария Тодорова имаше едно желание тогава, че част от тези нейни записки и мисли, които е записала от Учителя, и които се намираха в нейните тетрадки, да влезнат като V-та част, като „Мисли на Учителя", в онзи раздел „Свещените думи на Учителя". Само аз знаех това нейно желание. И това желание го изпълних, макар че накрая бях изигран по всички направления! Последните си земни дни тя беше в съзнание, ту в безсъзнание - ту беше в тялото си, ту беше излъчена в Невидимия свят и я нямаше. И тялото й приличаше на една мидена черупка, изхвърлена на брега на морето. Като близък на нея и на Борис, като домашен лекар, като участник във всички преживявания от последните 10 години, аз бях до нея.

Но на масичката стоеше една оранжева тетрадка среден формат - 12 на 18 сантиметра, която не убегна от погледа ми. Тя, когато беше излъчена в тялото си спеше - тетрадката стоеше до нея. И тази тетрадка тя беше я взела, за да направи преглед на онова, което е записала в нея, неща, които са казани от Учителя за нея, за да си направи една преценка на живота. Защото тя знаеше, че вече си заминава. И тази тетрадка затова стоеше на шкафчето, а тя беше на кревата.

Тогава аз протегнах ръка към тази тетрадка, изведнъж тя простена, като че ли я ръгах и режех с нож. Прибрах си ръката, и се замислих. Явно, че тя четеше сама в тази тетрадка в последните си дни и беше свързана с нея, етерния й двойник беше свързан с тази тетрадка. Затова, когато аз протегах, тя реагираше. Аз отново се опитах с ръка да докосна тази тетрадка, и тя също изстена болезнено - все едно че я режеш с трион! Пак си дръпнах ръката - тетрадката седи. По едно време тя отвори очи. Аз й казвам: „Мария, моля те, аз не съм ти враг! Много държа да видя тази тетрадка!" После посегнах, взех я, и тя отново изстена. Отворих я и я зачетох. В нея имаше описани срещи с Учителя, разговори с нея, нейни препоръки, препоръки от Учителя за нейния житейски път, за слабостите и грешките, които тя е допуснала, и какво трябва да направи по-нататък. И това бяха бележки, записани от нея от първите години на Школата, като всеки разговор беше обозначен по време и по дата, и по място. Имаше въпроси, записани от нея към Учителя, имаше и отговори от Учителя, както имаше и нейни разсъждения след това.

За мен това беше едно цяло откровение и аз изтръпнах! Зачетох в тази тетрадка. И така, аз, който бях при нея и който записвах листче по листче, и слагах в торбата в разстояние на 10 години нейните спомени, на края на нейните земни дни, аз изведнъж попадам на една тетрадка, на тази оранжева тетрадка, която дава нещо много ценно от живота й! И аз разбрах, че тази тетрадка ще ми трябва много по време, когато аз ще обработвам нейните спомени. И така, имаше много съкровени неща в тази тетрадка - съкровени неща за нейния живот на Земята, за нейната душа. Тази тетрадка, ако беше попаднала в други ръце и друг да я чете, можеше да получи превратно впечатление от Мария при положение, че не знаеше нейния живот, и при положение, че не беше чул нито една опитност от нея. Така, че това, което аз търсих, и това, което аз исках, сега беше в моите ръце. Веднага разбрах, че това са точни цитати на Учителя, които трябва да се прибавят към нейните опитности. И по този начин работата ми ще добие един завършен вид. Така, че тази тетрадка аз не трябваше да я изпускам. В нея бяха много опитности от първия етап на нейния живот в Школата. Реших, че трябва да я взема. Но все пак я оставих.

След няколко дни аз отивам. Имам специален разговор с нея, който ще опиша по-късно. Но след това аз отново протегнах ръка: „Мария, аз не съм крадец и разбойник! Крадците и разбойниците са другите. И тези разбойници и крадци бяха около теб 60 години. А аз съм този, който идвам и спасявам. Искам да взема тази тетрадка, защото тя ще те спаси, защото ти си пред окончателен провал!" Тя ме гледа, и мълчи. Аз протягам ръка, взех я. Тя също изстена от силно по-силно, като че ли я режех с трион! Прибрах тетрадката в чантата си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...