Jump to content

17.8. Анонимните писма

Recommended Posts

17.8. АНОНИМНИТЕ ПИСМА

И така си спомням, че срещу нея изпращаха анонимни писма, и я наричаха „вещица". Наричаха я с какви ли не обидни имена. Тя ми е показвала тези анонимни писма срещу нея, и тя казваше: „Ето това представлява това Братство!" И си спомням веднъж, казах: „Я ми ги дай тези писма." Тя ми ги даде. И аз ги занесох на Галилей Величков. Казвам: „Нали упреквате Мария, виж какви анонимни писма тя получава." И когато прочете 3-4-5 писма, той целия почерня, той се възмути, и казва: „Възмутен съм!" Казвам: „Няма да бъдеш възмутен, защото и ти я критикуваш, и ти си на страната на онези, които пишат тези писма!" И той казва: „Да, това е цело безобразие!" Безобразие бе, но бе истинска реалност.

А между другото, аз на него му разказвах тези неща, които се случваха в дома на Борис. И той се хващаше за главата, и вече имаше друг поглед на нещата.Така, че след като излиза Борис от затвора 1963 г. до 1969 г. - 6 години, те вървят от град на град със своята мозайкаджийска бригада. Работят от град на град и смятат, че като са събрани заедно, че в събота и в неделя могат да отидат на една екскурзия, или да изпеят някоя и друга песен. Смятаха, че те са тези, които продължават и съхраняват живота на Школата на Учителя. А това изобщо не беше верно, защото това беше животът на мозайкаджийската бригада, която се провали по всички линии! - По всички линии! А защо? Защото имаше жив Изгрев. Този долу беше нарушен, беше наводнен. Наводнението го беше заляло, беше удавило всички, но те бяха се изтеглили в Невидимия свят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...