Jump to content

27.5. Трите желания, обещани от Мария, но неизпълнени от Борис


Recommended Posts

27.5. ТРИТЕ ЖЕЛАНИЯ, ОБЕЩАНИ ОТ МАРИЯ,

НО НЕИЗПЪЛНЕНИ ОТ БОРИС

Така седи този въпрос - въпросът с трите желания. И трите желания не бяха изпълнени от Борис Николов!

Като първото желание, той ми предаде, предаде ми медальона, но ми го предаде при едно условие - че аз ще му предам песните на Мария. А той направи такава поразия с песните, които аз предадох, че още 30 години след това, аз още не мога да се справя с онези поразии, които той нанесе! Така, че трите мои желания, не бяха изпълнени! А не бяха изпълнени, по вина на Борис Николов.

И сега, ако не бех аз, Мария Тодорова нямаше да я има в историята, нямаше да я има в I том, нямаше да я има в V том. Борис Николов също нямаше да го има нито в I том, нито във II том, нито в III-ия том. Но сега ги има. Ясна ли ви е картинката?

А знаете ли, аз съм правел много снимки! - Имах фотоапарат, имах и фотокамера, имах и камера - руска камера. И съм правел много филми. Така, че животът, който те провеждаха на Рила, е заснет с камера и с фотоапарат. Няма от мен измислени неща.

Животът, който беше на „Секирица" -1975 г., е заснет с фотоапарат и с камера. Животът, който беше в така наречения „Малък дом" има много снимки, които съм направил с Мария и Борис. И Мария винаги казваше: „Абе интересно, когато аз съм най-болна, аз съм най-зле, тогава Вергилий има един подтик да ме снима!" Ами казвам: „Имам подтик да те снимам, случайно да не се размина с тебе."

[Виж „Изгревът", том XXII, снимки № 35, 36, 37, 38, където е Мария на Изгревът пред бараката си и пред „Малкият дом".]

И на някой от тези снимки ще видите колко е възрастна, как е изнемощена, как е с понижено самочувствие! Но имаше Дух, и чрез този Дух тя поддържаше своето тяло. И дойде време, за да се жертва. Жертвата, в името на любовта си към Борис Николов. Аз бях свидетел, как тя се жертва.

Но след жертвата дойде и развръзката през 1975 г. на „Секирица".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...