Jump to content

Общи белези за челото


Recommended Posts

ОБЩИ БЕЛЕЗИ ЗА ЧЕЛОТО

Ако челото е тясно, имаме човек с ограничени интелектуални способности. Такъв човек е затворен за влиянието на силовите течения на Юпитер и затова при него липсва подтик и нужда за по-добро разбиране на всяко нещо, от необходимост за изява и творчество. Такава личност стои далеч от разрешаването на всеки въпрос, безучастен е към неговото разбиране.

Когато цялото чело е високо, широко и отвесно, пред нас е човек с добре поставени интелектуални способности. Той е под силното влияние на Юпитер и Сатурн, с добри творчески способности, има възможност да схваща и разбира правилно идеите, да ги прилага и осъществява. Такива хора са способни да вземат инициатива и отговорност при всички случаи. Колкото челото е по-високо и широко, толкова тези качества са по добре изразени и човек е с по-широки възгледи. Такъв човек е по- издръжлив на всякакви напрежения.

Широко, но ниско чело говори за човек практичен, пригоден за постигане и осъществяване на всяка практична задача. Такива чела имат обикновено майсторите и най-вече онези, които се занимават с изработване на разни строежи. Те осъществяват и правят всичко, без да се интересуват или да се замислят за целта и идеята, която архитектът е вложил в тази творба. Отвлечените и неосезаеми въпроси не ги занимават. Но в замяна на това са добри майстори.

Когато по челото има правилни, хоризонтални, не много дълбоки линии, имаме човек с трезви мисли (фиг.34 а). Те са умни хора, но не са практични, бавно вземат решение за действие и осъществяване на замисленото. Обичат назидателно да говорят. Ако хоризонталните линии са прави или са повече или по-малко вълнообразни, но и по- дълбоки, то имаме човек, който изцяло е погълнат в разрешаването на практични въпроси, свързани с ежедневните занимания и нужди. Изобщо каквито и линии да има на челото, колкото те са по-тънки и деликатни, толкова човек го занимават по-отвлечени и с по-малка връзка с практичния живот и ежедневните нужди мисли. Колкото линиите са по-дълбоки и по-ясно изразени, толкова този човек е по-здраво свързан с практичното ежедневие (фиг.34 б). Ако тези линии се прекъсват и се изместват по-надолу или по- нагоре, то в живота на човека ще настъпят резки промени в областта на неговия мисловен свят. Мисълта му ще се насочи в други области, различни от тези, в които преди е била заангажирана. Това всякога е съпроводено с рязка промяна в общественото му положение. Ако линиите по челото са разхвърляни, имаме човек с тревожни мисли, които скачат от един проблем към друг (фиг.34 в).

Хората с гладко чело без линии са като децата. Те гледат безучастно на всяко нещо. Не си дават труд да мислят по-обстойно и задълбочено върху онова, което има да вършат и с което се сблъскват. Не са практични, малко разбират околния свят.

Nikolai_Doinov_astrolog_2_012.jpg

Ако в долната част на челото, между веждите, имаме две успоредни отвесни линии, това говори за човек с добре подчертана взискателност да се придържа към установените порядки и е строг, когато те не се зачитат и не се изпълняват (фиг.35). Личните чувства в тези хора са ясно изразени. Колкото тези линии са по-дълбоки, равни и ясно изразени, толкова тези качества са по-силни. Ако линиите са по-слабо очертани и не са така равни, което е по-добре, то такъв човек е по-мек и с по-голяма гъвкавост към установените порядки.

Nikolai_Doinov_astrolog_2_013.jpg

Ако между веждите имаме само една отвесна линия, това показва човек, критично разположен към всяка работа (фиг.36). Колкото тази линия е по-дълга, по-ясно изразена и отива по-високо в челото, толкова това качество на критичност към проявите на хората е по-силно.

Човек трябва да пази мозъчната си енергия, да не я прахосва. А тя се прахосва от страх, омраза, злоба, отрицателни чувства и мисли, от нервиране, прекалена взискателност и критичност.

Кожата по челото е също от голямо значение за интелигентността на даден човек. Колкото тя е по-тънка, по-деликатна, с по-малко подкожни образувания, толкова интелигентността е по-голяма и обратно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...