Jump to content

Recommended Posts

ВЕЖДИТЕ

Веждите са онзи пояс от косми, който се намира на долната граница на челото. Тяхната служба е да предпазват очите от силната светлина и от потта, която може да се стече надолу от челото към очите. Когато у даден човек веждите са дебели и по-дълги, той притежава по-голяма наблюдателност, дълбочина на чувствата, по-силна воля в осъществяване на поставените задачи (фиг. 37 а), добро разбиране и по-тесен контакт с физическия свят. Такива хора са по-практични и с по-голяма разсъдливост. Такива вежди показват и здраво, добре устроено физическо тяло. Те обичат и приемат само фактите и не се осланят на непроверени твърдения. Ако по тези вежди има и по-дълги косми, това говори за човек добър и справедлив. Когато веждите са много дебели, имаме човек с голяма жизнена сила, упорит, със силна воля, инат, но е и груб.

Тънките вежди говорят за човек с деликатна жизненост, с по-слабо физическо тяло, с по-мек характер и с по-слаба воля и издържливост на напрежения, било те физически или психически, лесно се дразнят и от най-малките противоречия и неприятности (фиг. 37 б). Те имат интуиция и не се отдават на по-задълбочени разсъждения. Имат по-тясна връзка с отвъдния свят. Към обещанията си не са изпълнителни и са малко нехайни и небрежни към тях. По-сантиментални са и приемат по-фини чувства, носят мекота и нежност. Такива хора не са минали през физически напрежения и изпитания, обичат да преувеличават преживяното и онова, което се е случило.

Ако веждите са извити под форма на дъга, говорят за човек с преобладаващи чувства, който бурно се поддава на тях (фиг. 37 в).

Когато веждите са по-хоризонтални, в такъв човек преобладава мисълта.

Ако веждите са наклонени надолу, имаме човек с материалистични разбирания (фиг. 37 г). С каквото и да се занимава, той го изучава от материалистична гледна точка и във връзка с изгодата, която ще има от него. Такива хора са песимисти и консерватори.

Дългите вежди, ако са по-дебели, са израз на устойчива и задълбочена мисъл. Ако са тънки, имаме по-задълбочена и устойчива чувствена природа.

Къси и дебели вежди има човек, който по-бързо мисли и реагира (активен, динамичен човек) (фиг. 37д).

Късите и по-тънки вежди са присъщи на хора, у които бързо се възбуждат чувствата и бързо преминават (припряните хора).

Ако веждите са къси, редки и тънки, особено ако космите по тях са малко щръкнали и къси, това говори за човек нервен и сприхав (фиг. 37 е). Народът за хора с такива вежди казва: Окапали му веждите от урсузлук (сприхавост).

Когато веждите са близо до очите, говорят за човек, който е по- недоверчив. Той мисли и преценява, и когато бъде уверен, че няма да се излъже, тогава решава да вади заключение и да действува.

Колкото веждите са по-високо от очите, толкова този човек е по-доверчив.

Ако космите на дебелите вежди са къси. гладки и прилепнали, имаме човек, който повече или по-малко е суров в своите отношения, решения и действия.

Ако по веждите има по-дълги косми и не са така прилепнали., имаме човек, който е по-търпелив, снизходителен към слабостите на хората и милосърден.

Черните вежди са израз на сила и енергия.

Nikolai_Doinov_astrolog_2_014.jpg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...