Jump to content

Кутрето – пръстът на Меркурий


Recommended Posts

КУТРЕТО - ПРЪСТЪТ НА МЕРКУРИЙ

Пръстът, който отразява силовите течения на планетата Меркурий, е кутрето. В зависимост от своята форма и развитие, той характеризира отношението на човека към бързото разбиране, схващане на всяка поставена задача, също методите и начините за осъществяване на предимно най- обикновените житейски нужди. Той има отношение към практичните неща, науки, слово, търговия, лека промишленост. Той показва също и степента на нашата самостоятелност в развитието и разрешаването на всички въпроси, а също показва честността и доколко човек е свързан с истината.

Ако малкият пръст е леко изкривен към Аполоновия, показва човек, мисълта на който е устремена и заангажирана към разрешаване на материални въпроси, осъществяващи неговия по-добър живот.

Ако малкият пръст е много изкривен, то у мъжа говори за предразположение към полова слабост, а у жената е признак за неправилно положение на матката или някоя друга нередност в детеродните органи.

Твърде силно изкривен и уродлив малък пръст показва болезнени явления, заплашващи да доведат индивида до ненормалност. Коничен и остър Меркуриев пръст показва склонност към мистицизъм, окултизъм, към отвлечени науки. Изобщо мисловната дейност на този човек не е способна да се занимава с грубите ежедневни нужди и с тяхното осъществяване.

При квадратна форма на кутрето имаме организационни и комерчески способности, стремеж към изучаване на точните науки.

Лопатовиден Меркуриев пръст говори за недобро отношение към истината.

Когато кутрето е по-дълго, крепко, подвижно и право, то такъв човек е самостоятелен, свободен, с независим характер и е богато надарен от Природата за разрешаване на практични дела. Такъв човек има също и добри ораторски способности. При липса на практика това изкуство за говорене се проявява с обща ловкост на речта и с дарба за намиране подходящи точни думи при говорене.

За дълъг Меркуриев пръст се смята онзи, който достига по-високо от сгъвката между първата и втората фаланга на безименния пръст. Такъв човек ще има завидно материално положение. Всички тези качества се намаляват, ако кутрето е повече или по-малко криво, като при този случай лъжата или неправилното разбиране на задачите е присъщо на човека.

Меркуриевият пръст в никакъв случай не трябва да прави впечатление на нещо слабо и неразвито. С кутрето са свързани половите органи и половите жлези.

Ако Меркуриевият пръст е къс, на голямо разстояние от сгъвката между първата и втората фаланги на безименния пръст, той се смята за малък. Това говори, че човек не е достатъчно самостоятелен в мисъл и дела, а и вътрешно е някак несвободен, ограничен. Хора, които имат такива малки кутрета, често живеят под чужди напътствия, не са предприемчиви и са без инициатива. - липса на себеизява. Най-висш тип хора с такива малки кутрета са жените домакини и любящите майки, целият интерес на които е насочен към грижи около семейството. Добре оформено малко кутре предразполага към поезия.

Анормално малко кутре и каквито и да било дефекти по него показват недостатъчна функция на тиреоидната жлеза и на половите жлези. Изобщо лица с умствени дефекти често пъти имат такива деформации.

Едно дълго, право, деликатно кутре означава писателски, ораторски, търговски способности. Изобщо това са хора на будна мисъл в по-висшите полета. Колкото този пръст е по-дебел и груб, толкова повече материалните и практични въпроси занимават този човек. Кутрето на Гладстон е било почти толкова дълго, колкото и безименния му пръст.

Ако при изпъване на ръката кутрето е отделено и стоя малко настрана, това показва самостоятелност в мислите; чувствата и в действията.

Първата фаланга на Меркуриевия пръст определя интелектуалния подем, втората - находчивостта, а третата - печалбата от всяка дейност.

Тук отбелязахме значението на всеки един от пръстите според размера и формата им, тъй като много често всичките пръсти на дадена ръка не принадлежат към приетите образци, описани като конични, квадратни, лопатовидни и заострени, а всеки отделно се представя в един от тези типове. Това подчертава значението при тълкуването на всеки пръст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...