Jump to content

ЛИКВИДИРАНЕ НА КАРМАТА


Recommended Posts

ЛИКВИДИРАНЕ НА КАРМАТА

Задачата е да се справите с кармата си, да се освободите от всички свои кармични връзки, правилно да се развържете (ДОБРИ НАВИЦИ - изд. 1936 г. София - 150)

Първата задача на човека е да изправи своята карма, т.е. да изплати дълговете на своето минало. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - изд.1939 г.София - 227)

Всяка погрешка на миналото трябва да се изправя... Страшна е кармата! Колкото и да е страшна, трябва да се ликвидира с нея. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - изд. 1948 г. София - 267)

За да ликвидирате с кармата си, трябва да се примирите с всичките хора. (КАЧЕСТВА НА МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА И ВОЛЯТА - из. 2008 г София - 283)

Човек ликвидиране със своята карма, когато работи за другите, за Бога. Чрез Любовта човек ликвидира със своята карма. Казано е в Писанието: "Любовта ще покрие множество грехове." Всяка погрешка трябва да се покрие с едно добро. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША I том, изд.2008 г.София - 251)

Веднъж за винаги вие трябва да ликвидирате с всички ония лица във вашия живот, които във ваше име, създават ред неприятности и страдания. Как ще ликвидирате? Като не се подавате на тях, като не ги съдете. Не съдете нито себе си, нито другите, но не допущайте нови грехове и грешки, които ще ви създадат страдания. Ако не правите нови грешки, Бог ще заличи старите. Той ще ликвидира с тях. Но ако правите нови погрешки, тогава ще ви остави сами да се разправяте и със старите, и с новите. Ако пък направите нова погрешка, гледайте веднага да я изправите. Божественото във вас казва: Изправи погрешката си, и напред върви! (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - изд.1934 г. София - 91)

С Любов се ликвидира кармата. (АКОРДИРАНЕ на човешката душа i том - изд.2008 г. София - 231)

Щом живееш в закона на Любовта, ти излизаш от закона кармата. Тогава вече имаш свобода. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША I том, изд.2008 г.София - 119)

Докато човек не се свърже с Бога, той живее под закона на кармата. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША I том, изд.2008 г.София - 119)

Когато дойде Новораждането, като се роди човек изново, ще се освободи от закона но кармата. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, I том - изд.2008 г.София - 251)

Когато не се справиш с кармата, не можеш да приложиш новото. То ще чака друго прераждане. Не мисли, че другото прераждане носи по-добри условия. Всеки живот на Земята е съчетание от добри и лоши условия на минали животи. Задачите от миналото трябва да се решат още през този живот. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - изд.1948 г. София - 331)

На Земята при човека идват всички тези лица, на които държи по закона на карма, и вземат от него някои неща; и ако знаеш закона, ще благодариш. Други пък лица ще дойдат и ще ти дадат. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША I том - изд.1999 г.София - 216)

Някой хора са ни симпатични по кармичиския закон, но други ни са антипатични пак по същата причина. Ние трябва да се издигнем над този закон. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША I том - изд.2008 г. София - 231)

При закона на кармата трябва да идеш някъде, защото си създал връзки с известни лица, за да се изплатиш. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША I том - изд.1999 г.София - 217)

Днес повечето хора чрез страдания ликвидират свята карма. За да се справите лесно с кармата си, пазете следното: не говорете лошо един за друг... За онези, за които се говори лошо, казвам: "Не се обиждайте." Който обижда и който се обижда, и двамата не разрешават задачите си. Тогава кармата ще я разреши. Тя е строга и неумолима. Ако чакате кармата да разреши задачи, нищо няма да постигнете. Другият път, може да ги разрешите, е Любовта. Ако човек избере този път, за него се отнася стихът: "Бог да обърше всяка сълза от очите ви." Това наричаме ликвидация на старата карма. Всички хора са оплетени от нея. Ликвидирайте с нея ! (ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО - изд.1992 г., Варна - 345)

Кармата се ликвидира със закона на Любовта, а не с бягане. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - изд 1935 г. София - 226)

Недоволството е кармически свързано с човека. Като дойде любовта, всички човешки противоречия изчезват. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - I том -. старо издание София - 82)

Чрез любовта човек ликвидира със своята карма. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 217)

Всяка погрешка трябва да се покрие с едно добро... Хилядите злини са хиляди нишки, хиляди конци. как ще ги скъсаш? Като направиш хиляди добрини . (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 217)

Човек ликвидира с своята карма като работи за другите. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША -I том - 217)

От две хиляди години християнството се сили да освободи човечеството от /разни/ омотавания, да ликвидира със своята карма. Човечеството ще ликвидира с кармата си, когато всеки по отделно ликвидира със своята карма, когато се освободи от всички връзки на миналото си. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - изд.1935 г. София - 103)

Виждаш, че някой страда. не казвай, че това е карма, която сам трябва да носи, но спри се пред него и му кажи: Братко, не се отчайвай, всичко ще се оправи . (УЧЕНИЕ И РАБОТА - изд. 1939 г.София - 232)

За да се справите с кармата си, вие трябва да желаете доброто, щастието на всички хора. По този начин, вие се повдигате, същевременно помагате на себе си, както и на цялото човечество. Щом желаеш доброто на всички хора, ти изу- чаваш Христа. Тогава Христовия Дух е в теб и почваш да разбираш Христа. Тогава ти си под влиянието на Съществата, които са напреднали и искат да те употребят, както една далекогледна тръба се насочва, за да се доближат звездите. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I т. изд.2008 г. София - 162)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...