Jump to content

58. Истината е Божествения свят, Любовта е енергията, която излиза от Космичния център


Recommended Posts

58. ИСТИНАТА Е БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ,

ЛЮБОВТА Е ЕНЕРГИЯТА,

КОЯТО ИЗЛИЗА ОТ КОСМИЧНИЯ ЦЕНТЪР

-Сега почнахте да ми харесвате, говорите последователно и с логика. Пак ще се върнем на този въпрос, но сега искам друго да Ви запитам. Като отдавате толкова голямо значение на „Истината”, тя има ли значение и при изкуството?

- Истината и само Истината има значение за всичко в живота! Тя има отношение към целокупния живот, тя е реалното в живота, само тя е, която тегне върху блюдото на живота.

В края на краищата, всичко се стреми към нея. Душата пък непреодолимо се стреми съм свободата, това което може да я направи свободна е Истината.

- Нали за философска истина става дума?

- Една, само една Истина има. Философската истина е празно умуване на слепци. Зрящият я вижда, затова не умува. За него тя е живот - свобода. Много са пътищата, по които влизаме в природата, но един е пътят, по който можем да влезем в света на Истината. Истината е най-чистият свят, в който Любовта се проявява, Истината е най-чистият образ на Любовта. Тя е висшето проявление на Любовта.*

[*Виж „Изгревът”, т. 1. 2. изд. 2011, с. 773-775]

-Думи и само думи! Като че ли има някаква красота в тяхното съчетание, но връзка не виждам! Вие явно парадирате с безупречния си английски, познавате английската философия и литература... Или, чакайте, чакайте, нещо друго искам аз. Дайте ми един пример за „слепците” и „зрящите”.

- Да Ви дам - обърна се безразлично към Христов Учителят. - Кой би пожелал да му се доказва съществуванието на Слънцето? Обикновено у тези, които имат здрави очи, не възниква въпросът да им се доказва съществуването на Слънцето.

- Ясно, искате да кажете, че хората на науката са слепците, а Вие зрящи.

- И хората на науката ще прогледнат, както и ние не сме били зрящи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...