Ани Публикувано 21 Октомври, 2018 Сподели Публикувано 21 Октомври, 2018 66. КАБАЛАТА Христов Го гледаше и слушаше, и си мислеше: „Как може толкова много неща да не зная днес, нищо да не съм чувал за тях?! Като, че съм паднал от небето на някаква съвсем нова земя!” - Тези неща има ли ги някъде писани? - Разбира се, има цяла наука, наречена Кабала. Върху нея има много писано на всички европейски езици, но най-много и съществено - на еврейски. Има хиляди страници окултна литература, това на запад е нещо много обикновено. - Пак си мисля, как можете така сериозно и несмутимо да ми говорите за тези неща - като че ли всичко това е абсолютна истина? - За твърдата храна трябват здрави зъби, силни челюсти, добро и здраво храносмилане, и най-важното - да бъде човек гладен. Още колко много неща стават във Вас и в света, които не знаете, защото сте още като новородено дете със затворени очи! Вие не сте мярка за знанието и науката. А това, което мислите, че знаете, не е така както го мислите. Христов вече гледаше много сериозно Учителя и спонтанно Го запита: - Искате да кажете за Кантовия... светът независимо от нас ли? -Учителят продължи, като че беше съгласен с мисълта на Канта: - Това е казано още преди 2 000 години: „Светът в Лукаваго живее”, т.е. светът е непознаваем... предмети и вещи няма. Светът е едно цяло - тяло на Бога, и ние живеем и се движим в него. Едни неща са много големи, а други много малки, едни са много далеч от нас, а други - много близо. Едните и другите, са непознаваеми. Интервалите, през които нашия живот се развива, са много малки в сравнение с тези на живота изобщо. Човешкото съзнание се прекъсва, а животът е непреривен, непрекъснат. - Ясно ми е откъде сте се ползвали, и аз съм ги чел. Но има ли начин според Вас да се познае светът такъв какъвто е? - Има. - Вие познавате ли го? - И Вие ще го познавате. Над нас има същества с несъмнено по-големи възможности. Хората не са мярка на знанията, нито са някакъв особено важен фактор в живота, както обикновено си мислят. Хората на Вашата наука с техните допотопни знания, мнения и изводи са за посмешище на по-напредналите същества! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване