Jump to content

120. Черната ложа създава Римската империя, която съществува и днес в мислите на хората


Recommended Posts

120. ЧЕРНАТА ЛОЖА СЪЗДАВА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ,

КОЯТО СЪЩЕСТВУВА И ДНЕС В МИСЛИТЕ НА ХОРАТА

- Извинете господин подполковник, но трябва да оставим Учителя да Се доизкаже, да завърши мисълта Си, и тогава Му поискайте обяснения. Или по-добре сега слушайте, а друг път ще Ви обясни.

Учителят изгледа продължително двамата, като че ли тази забележка на евреина не се отнасяше за Него и продължи:

- Черната ложа, която държи хората и народите, в конкретния случай европейския в робство, се уплашила за царството си като се научила, че Израил ще има цар, Който ще го освободи от робството му, Който ще освободи всички хора по лицето на Земята!

Адептите на Черната ложа се събират и изготвят план как да срещнат и унищожат този цар юдейски! За тази цел построяват град Рим - Римската империя, която по сила, големина и величие няма равна на себе си!

- Добре и така да е, откъде знаете всичко това? Аз добре познавам историята на древния Рим и на Римската империя, никъде не съм срещал подобни неща - това непременно би ми направило впечатление! Защо с всички тези неща, хората на науката не се занимават? - заяви смело и самонадеяно Христов.

- В живота всичко се регистрира - живота на отделния човек, обществото, народите и всички, всички явления. Регистрират се мислите, чувствата и постъпките на всички същества.

- Къде?

- На няколко места - в един по-високостоящ от нашия свят.

- Как по-високостоящ свят? Вие познавате ли го? Ако Вие го познавате, би трябвало и аз да го познавам, поне и още някой друг. Вие с какво се отличавате, с какво сте повече от мене?

Евреинът и момичето почнаха да се смеят.

- Защо се смеете? - запита Христов ядосано.

- Как можете да се сравнявате с Учителя? Това е най-съвършеният човек на Земята в този момент! - каза евреинът.

- И той е човек като мене, дори по-немощен, не го ли виждам?

- Тъкмо в това е величието Му, че може да изглежда като Вас, а в действителност е нещо несравнено повече от Вас!... Когато е пред Вас е като Вас, за да може да дойде в отношение с Вас, да Ви помогне, но вижте Го, когато е между небесните духове! Той е същество с необикновени възможности, които не използва за себе си, нито демонстрира, за да се прослави!

Учителят, като че се отегчаваше, чакаше евреина да свърши, да се изкаже, за да продължи. Изглежда не беше доволен от защитата, може би считаше я за излишна.

- Има клетки в човешкия организъм, които съдържат в себе си данни и то абсолютно верни, каквито няма в никоя книга на най-уредената библиотека в света.

- Например?

- Атомът е миниатюр на Слънчевата система и в себе си съдържа всичко, което има на Слънцето и на планетите.

Христов направи гримаса за несъгласие.

- Скоро, много скоро ще Ви стане ясно и ще бъдете принуден да го приемете. На запад, челниците на науката вече го допущат. И слепците - учените, след много умуване ще го напишат и после ще почнат да го доказват „научно”. А това още преди повече от две хиляди години, истинските учени са го казали и знаят. Един сперматозоид, при дадени условия може да възстанови, да възпроизведе един цял човек. В един сперматозоид са съсредоточени по един удивителен начин всички минали, настоящи и бъдещи възможности. Но само малцина могат да се ползват от тази библиотека на природата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...