Jump to content

166. Душата на човека не може да се изследва със средствата на материалния свят


Recommended Posts

166. ДУШАТА НА ЧОВЕКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗСЛЕДВА СЪС

СРЕДСТВАТА НА МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ

Христов го прекъсна нервно:

- Психоанализа? Искаш да кажеш анализа на душата - анализа на нещо, което не може да се види, чуе, пипне, вкуси или помирише? Все едно анализ на „нищо”! Това е абсурд! Дори анализът на материалните неща, които имат отношение към сетивата, е още много груб. Решетките на науката още са много редки, пропущат много и важни неща. Справили ли са се Фройд и неговите ученици с гносеологията на Кант, или с учението на Мах? Определения от учените състав на въздуха, не е действителния му състав. Ако в него се постави едно живо същество, то ще умре. Техните решетки са пропуснали най-важното, това, което подържа живота.

Състава на въздуха е много по-сложен от това, което учените знаят за него! Същото се отнася и за състава на водата! Изобщо нашите мерки, разбирам мерките на науката, не са мерки на реалността. Това се отнасяше за физическия свят, за предметите, за осезаемите неща, а какво е това отношение за неосезаемите неща, за евентуалната анализа на това, което наричат „душа”?

Душата е реалност от по-висш от нашия материален порядък, затова не може да бъде обект на анализ със средствата на материалния свят, който е обект на изследване и анализ на науката.

- От какъв порядък е душата според вас? - запита лекарят психоаналитик.

- На Ваш език казано-душата е същината от един четириизмерен свят. Цялата съвременна, така наречена „положителна” наука, разглежда света и нещата в него от триизмерно гледище. А светът според Айнщайн има nизмерения. Челниците на човечеството вече са на границата стози свят. Било е време, когато човешките същества са схващали света като едноизмерен, после като двуизмерен, сега триизмерен. Предстои им да познаят света като четириизмерен.

- Пояснете се, как да разберем това?

- Не можете да го разберете, защото нямате органи, които да схващат четвъртата координата. Както на слепият, както и да обясняваме света на Слънцето, той не може да го разбере, защото органа, с който може да се разбере света на Слънцето, той го няма. Мога да Ви го обясня, но без орган ще остане само обяснение, а не преживяно.

- Вие имате ли тези органи? - забеляза с подигравка българинът лекар. - Щом говорите така, предполага, че го имате. Ако обичате, покажете ни го.

Христов на това не обърна внимание, продължи мисълта си:

- Представете си едно същество, което е загубило способността си да схваща нещата в тяхната височина.

- Кое е такова същество? - запита лекаря немец.

- Ясно казах: „Представете си!” - рязко отговори Христов, и продължи - каква представа ще има това същество за човека? Представата му за човека ще бъде дирята, която краката на човека оставят върху земята. - И начерта върху хартия две ходила. - За нас, които виждаме нещата и в тяхната височина, това човекът ли е? И ако това двуизмерно същество реши да прави анализ на човека, какъв ще бъде той? - И посочи рисунката на ходилата. - В неговото изследване няма да влизат ноктите на пръстите, глезените, коленете, стомаха, сърцето, мозъка, главата... А какво е човекът без всичко това? Но човекът до тук не свършва, той е още много неща и неговите мисли, чувства, настроения, противоречия, страдания, радости..., за които това двуизмерно същество няма представа и отношение, не е помислило и не може да мисли! Такива са анализите и изследванията на душата от разни Фройдовци, Юнговци и Адлеровци... Те са само фантазии, и като такива може да са интересни, но да се покриват с истината, изключено е!

Истина е, древните маги са работили с магията, познавали душата и нейните закони. За тях душата е била така реална, както за Вас предметите. Пък и това, което наричате предмет - предмет ли е, това което насичате материя, какво е останало от него? Скоро, много скоро очите на хората ще се отворят и те ще видят много неща, които не са виждали, и за много неща ще им се изменят отношенията! Ще стане едно основно преобразование на Психологията, Химията, Физиката и на целокупния живот.

- От къде знаете за тези преобразования? - запита лекаря немец.

- В невидимият свят, в света на душата, в света на четвъртото измерение, в света на причините, който е този същия свят който Вие познавате, но гледан от друго съзнание, от същество с повече органи на познанието, в този свят вече са направени преобразованията - те там са вече факт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...