Jump to content

246. Хората ежеминутно нарушават законите на природата, а после искат абсурдното - да бъдат щастливи!


Recommended Posts

246. ХОРАТА ЕЖЕМИНУТНО НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ НА ПРИРОДАТА,

А ПОСЛЕ ИСКАТ АБСУРДНОТО - ДА БЪДАТ ЩАСТЛИВИ!

Относно броя на дъновистите в България има много и най-различни мнения, които се срещат в десетките политически книги, брошури, статии във вестници и списания.

Самите дъновисти се наричат „бели братя” и мислят, че всички добри хора по света са бели братя и въпреки, че на всяка крачка в живота злото се натрапва най-брутално, доброто и добрите хора са повече и по-силни от злото и лошите хора, защото ако не беше така - злото би унищожило доброто, и злите хора биха унищожили добрите.

Според тях хората стават все по-добри, въпреки, че ни се струва обратното. Според един софийски вечерен вестник, белите братя в България са 144 000 души, според друг вестник- 50 000 души. Ако приемем за достоверно, че са само 5 000 души, Андрей беше извадил заключенията си за 5 000 дъновисти, за техния живот, идеи, характер... само от един, единствен - Христов. При това, знаем и него колко познаваше.

Всеки, който може да извади заключение за 5 000 души само от един единствен, и познаването на когото беше равно на непознаване, имаме пълно право да мислим, че е несправедлив.

Мисленето и изказването на Андрей за Христов и дъновистите беше реален резултат от неговото гледане на света, резултат от целокупния му живот, който беше се изкривявал, деформирал в продължение на много години. Наистина, затова той можеше да се оправдава по много начини, което беше без значение за реалния резултат в живота. Защото понятията оправдание, случайност и несправедливост са нереални и човешки изобретения. Такива не съществуват в реалния живот и природата - всичко, което е и става е най-справедливото. Ако гонения заек от кучето направи един погрешен скок и се намери между зъбите на кучето, както и да се оправдава и да обяснява погрешния си скок, и цял свят да го оправдава и да му съчувства, това нищо няма да му помогне, с живота си заплаща!

Така и хората всеки ден с всяка своя мисъл, чувство и постъпка, които ако не са в унисон с природните закони, са между несравнено по-страшните зъби на тези закони. Хората ежеминутно нарушават законите на природата и си измислят различни оправдания, без да подозират, че природата остава глуха на това и всичко хроникира в тях и вън от тях.

Баланса е абсолютен, това е състоянието всеки момент. Несправедливостта е градеж без отвее, а както атома, клетката, организъма мирозданието, душевния живот са изградени върху законите на равновесието - справедливостта.

Хората нарушават природните закони, и после искат абсурдното - да бъдат щастливи!

Съзнание изградено без отвее и с лоши материали, в един прекрасен ден рухна от само себе си! Защото силата - тежест, която крепи постройката, когато се гради без отвее - правда, същата тази сила събаря постройката.

Андрей беше мислил, чувствал и постъпвал несправедливо, и тъкмо което го накара да потърси Христов. Той беше поставен лице с лице със своя неправилен живот, който беше се проектирал в настоящата му катастрофа. Тя беше най-реалния и единствен резултат от живота му.

Зад всяка катастрофа на човек, народ или на цялото човечество, трябва да търсим серии от погрешки, на които тя е резултат.

Следователно, всеки човек или народ е поставен при тези външни или вътрешни условия, които най-много заслужава - жъне плодовете на посятото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...