Jump to content

260. Човек, който има забележителни качества - очаква го велико бъдеще


Recommended Posts

260. ЧОВЕК, КОЙТО ИМА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ КАЧЕСТВА –

ОЧАКВА ГО ВЕЛИКО БЪДЕЩЕ

- Господин Христов, аз няма да дойда на планината! - започна смутено Андрей, като разтваряше третия пакет. - по-право искам да дойда, но не мога и не трябва! Ето вижте, това се случи снощи. - И погледа му заснова от окървавената калъфка до очите на Христов и обратно... като си мислеше, че Христов ще се изплаши, ще почне внимателно да разглежда кръвта и още по-внимателно и загрижено да го разпитва, и накрая ще го изпрати да лежи по гръб, да не се движи както снощи лекаря! Но стана най-неочакваното:

- Тъкмо затова трябва да дойдеш на планината! - каза Христов смело и категорично, като на калъфката не обърна никакво внимание и нехайно почна да си намества раницата на гърба.

- Да, но в гърдите, в дробовете ми има рани. Аз съм туберкулозен, трябва да взема бързи мерки. Ходих на лекар и той ми каза...

Христов кипна, но се спря:

- Хм, лекаря казал! Нали ги видя вчерашните диванета какви простаци са, при това са видни европейски лекари, а колко повече са простаци нашите! Освен че не си разбират от работата, но не знаят какво говорят! Те не говорят, защото говори този който мисли, а бърборят, раздвижват въздуха.

Да си лекар, иска се и призвание, голяма и широка култура, да имаш знания не само върху физиологията, биологията, анатомията и всичко, което се изучава в Университета, но по-важното е да познаваш законите на човешката душа.

Тъкмо това не знаят нашите лекари, защото я отричат. Те вместо да изпишат вежди, изваждат очи със своя наивитет - здравите правят болни!

Веднъж болестта „чума” като влизала в един град, запитали я колко жертви ще вземе, тя казала - хиляда. Тя отговорила, че взела хиляда, а останалите 19 хиляди умрели от страх.

Та и нашите лекари се чудят как да плашат хората, за да умрат от страх - помагат на болните да умират. Те самите са болни, и имат нужда да бъдат лекувани. Слепци ще водят слепци!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...