Jump to content

287. Окултната наука изучава света отвън нашите 5-те сетива, а тя е живот в друго измерение


Recommended Posts

287. ОКУЛТНАТА НАУКА ИЗУЧАВА СВЕТА ОТВЪН НАШИТЕ

5-ТЕ СЕТИВА, А ТЯ Е ЖИВОТ В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ

- И това е ясно! Кажете какво значи според Вас окултна наука?

- Уместен и навременен въпрос. Науката, която се занимава с изучаване света отвън нашите сетива и нашето аз, се нарича окултна наука.

Стана ли ти сега ясно, че ти не си никакъв окултен ученик, защото нямаш никакви окултни знания - знания, получени не по пътя на петях ти сетива?!

- Тогава не са окултисти и всички останали ученици на Учителя Ви, за които преди малко Ви говорих!

- Разбира се, че не са, те не са окултисти в този смисъл.

Ти имаш право, че всичките те, всеки в своята област е много напреднал! Георги Радев по математика е от ранга на професор по математика, по литература и преводи е от класа също на професор, той е много добър астролог... Георги Северов е писател от висша класа, но той е много добър и астроном.

И всичките останали и още много, които ти не познаваш, са необикновено интелигентни и големи специалисти в областта на литературата, писателството, философията, науката и др., но техните познания са познания, получени от петях сетива, чистия и практическия разсъдък, но те нямат познания, каквито имат светиите, Учителите -познания за четириизмерния свят, познания върху същината на нещата, от света на Възкресението, те нямат знания за небесните йерархии.

Техните знания са знания за ширина, дължина и височина и спират до тук. Разпространяват се на дължина и ширина, без да получават това, което се казва небе, откъдето да се вижда миналото, настоящето и бъдещето, където времето и пространството изчезват. Това е един висок вътрешен поглед на живота и нещата.

- Те не са ли окултисти?

- Има два вида окултисти: едните изучават окултизма от това какво са писали, казали и направили някой хора, а другите са окултисти, за които окултната наука е живот. Те знаят и могат да имат знания, получени не по пътя на сетивата им.

- Кои са тези знания? - запита като че забравения Андрей.

- Това е ясновидството - да лекуват без лекарства - с полагане на ръка върху болния, това е телепатията и др. Едните изучават какво са казали и направили вторите, вторите са които знаят и могат.

- Как тогава пишат на тези теми? - запита пак Благовест.

- То и написаното от такива, е толкова и вярно! Те влизат в духа на Учителя, в духа на беседите Му и се досещат до някой неща като спекулират и с други факти, които са казали тези, които знаят. Но това написаното, ако го прочете един, който е наистина виждащ и знаещ, един, който е жител на този свят, ще се хване за главата!

Тяхното невежество, те го прикриват с превъзходната форма. Човек който няма пари, парадира с прелестната форма на портфейла си, хората иска да съдят за неговите пари по превъзходния му портфейл. А който има парите, може да ги държи и направо в джобовете си, но когато дойде да плаща, той вади и плаща - по това се познава, че е богат.

Христов говореше и си загръщаше палтото отпред на гърдите, защото ставаше все по-студено, и потърси с поглед кучето, което беше изостанало назад. Викна го весело, потупа с ръце по коленете си, то дойде, той му подхвърли залъци хляб, като му говореше приятелски. И отново се обърна към Благовест:

- Ето ти тема за размисъл: какво разбира кучето от мене? За него аз съм същество, което от време на време подхвърля нещо за ядене, както ябълката за нас е същество, което от време на време през годината дава ябълки. Това са все форми. Кучето познава една моя форма и вие познавате формата ми, но между вашето познание и това на кучето, има огромна разлика, а каква е истинската ми форма, никой не знае. И ако почне кучето да ме описва, как би ме описало, как вие бихте ме описали, как би ме описал Учителя?

Христов пак се обърна към радващото му се куче, което се хвърляше на коленете му, а той като на човек му говореше:

- Ти извинявай, че те забравихме и изоставихме, но нали ти си герой! Не изоставай, нали въпреки студа ще излаеш на Бивака?

Андрей и Благовест разбраха, че това се отнасяше за тях. Без да споделят, и двамата бяха решили въпреки всичко, да се изкачат на Бивака.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...