Jump to content

308. Ако Учителят не се издига, не расте в твоето съзнание, ти не можеш да мръднеш нито крачка в новото


Recommended Posts

308. АКО УЧИТЕЛЯТ НЕ СЕ ИЗДИГА,

НЕ РАСТЕ В ТВОЕТО СЪЗНАНИЕ,

ТИ НЕ МОЖЕШ ДА МРЪДНЕШ НИТО КРАЧКА В НОВОТО

- Кое е то, кажете ми го? - с оживление запита Благовест.

- Да обикнеш и своя враг - любовника на жена си!

- Как, това е невъзможно! Не мога да си го мисля, не се събира тази мисъл, тази идея в главата ми!

- Това е като едно семе на растение. В семето растението, неговите цветове и плодове не се виждат, нито дори подозират, затова сега го посяхме в главата ти, и там то ще поникне, ще цъфне в красиви цветове и вкусни ароматични плодове - каза това Христов и веднага премина на друга мисъл: „Ти леко накуцваш, дефекта ти може да се изправи. Иди при Учителя, разбира се със смирение, извини Му се за раните, които си Му нанесъл и Го помоли да ти оправи крака.”

- Благодаря Ви господин Христов! Вие наистина сте рядък човек! Съгласен съм с Андрей, че за първи път вижда такъв човек! Вие сте и силен и душевед! Едно още остава в мене.

- Зная! - извика Христов високо.

- Интересно, и телепатия владеете! Кажете, за да Ви повярвам без остатък.

- Б човешкия живот нищо не е съвършено! Винаги трябва да мислим, постъпваме, да оставяме Бог и Учителя да са по-съвършени, да

постъпват по-правилно от нас. Това е в духа на великия закон на еволюцията в природата, както украшенията по лицето и дрехите на момата не са най-главното, нито центъра а само допълнение, да подчертаят нейната красота.

Ти видя, че Учителя за този брат от „Житно зърно”, който не Го послуша, нито напечата моята статия, нито ти я даде да я прочетеш, не каза нито една лоша, обидна дума или не направи никакъв упрек, а аз казах толкова много лоши неща както за него, така и за други братя, макар това, което казах, беше истина и мое интимно разбиране за тях. По този начин аз контрастирах, за да се издигне в тебе още по-високо Учителя, като съзнателно себе си принизих - разликата да бъде още по-чувствителна. Защото ако Учителя не се издига, не расте в твоето съзнание, ти не можеш да мръднеш нито крачка в новото.

Трябваше да отрека всички и себе си, на хоризонта ти да остане само Учителя като Слънце. Аз лично против тези братя нямам нищо лошо, но това направих заради тебе, като в същото време използвах това отрицание да ти обясня що е окултизъм посвещение и Учител. Както излизащия от дробовете въздух е вече нечист, наситен с въглероден двуокис и други газове, които са го замърсили, но Бог тази смет, този нечист и ненужен вече за организма въздух като го прекарва през гласните струни, той произвежда говора и красивите и затрогващи песни.

- Аз съм още веднъж възхитен от Вас, господин Христов! Как можете да намерите на всичко това такива логически, обосновани и при това красиви и интересни отговори, и винаги с оглед на една основна идея, която непрекъснато държите в съзнанието си?!...

- Преди всичко, на това ме е научил Учителя.

- Ще ми вземете ума господин Христов! И тази похвала и възхищение поднасяте на Учителя! Трогнат съм, и нямам думи да изразя възхищението си от Вас!

- Това е още и за това, защото аз не умувам, не лъжа, не се докарвам, аз го правя и после ти казвам защо го правя. Не само това, но и аз лично съм минал по този път, и по още много и по-стръмни пътища - зная какво става в душата ти.

Аз съм чел много, писал съм също много, но най-важното е, че и много съм приложил в живота си. Без приложение само ще се мъчите, ще умувате и другите, на които говорите това ще го чувстват!

Запомни и добре го помни: „Боб може да варят всички велики учители, но за тебе, мене и за всичките ученици на Учителя, важно е как Учителя го вари, и ние трябва да ядем само от сварения от Учителя боб.”

..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...