Jump to content

320. Вие се срамувате и страхувате, вместо да бъдете горди, че сте срещнали Учителя


Recommended Posts

320. ВИЕ СЕ СРАМУВАТЕ И СТРАХУВАТЕ,

ВМЕСТО ДА БЪДЕТЕ ГОРДИ, ЧЕ СТЕ СРЕЩНАЛИ УЧИТЕЛЯ

Почука се. Христов излезе и остави вратата полуотворена, а външната врата след себе си затвори, така че Андрей да чува всичко, а който беше вън да не може да види, че в стаята има някой. Защото както Андрей, така и всички посетители, като слушаха и някой от този разговори щяха да имат полза. Христов постигаше изведнъж две цели.

- Брат Христов, веднага елате при Салона, дошли са трима свещеници, които говорят много лоши работи за Учителя! - задъхано разказваше едно момиче.

Андрей наостри уши, защото това за него беше интересно. Христов излезе на площадката и си обърна гърба към слънцето.

- Учителя там ли е? - запита Христов сериозно.

- Не, само аз и още една сестра бяхме. Не можахме нищо да им обясним, те ни замотаха. Не зная защо, но пред хора не мога да говоря, инък съм много приказлива? Наричаха Учителя „луд”, „психопат” и какво ли не още!

- Това е за вас задача.

- Да брат, но нали знаете колко много са силни те, как много знаят, а ние със сестрата - не знаехме! Затова Ви викаме на помощ. Моля Ви брат да побързаме, докато не са влезли при Учителя, може нещо лошо да Му направят!

- Ако трябва, Бог щеше да ги изпрати при мене. Щом ги е пратил при тебе, това е твоя задача, която ти не си решила. Непременно ще ти се даде поправителен изпит.

Нали помниш, когато ти казвах да работиш, да четеш беседи, да пишеш..., ти се подсмихваше, ходеше на кино, театър, или пишеше на някого ненужни стихове! Гледаше лесничкото, това, което ти прави удоволствие! И виждаш сега, благодарение на твоето нехайство, Учителя е поруган. Остави поповете, не се занимавай повече с тях, веднага се върни в къщи, запиши всичките въпроси, които са ти задали и на които не си дала изчерпателен отговор. Отговори писмено колкото и както можеш, после ела при мене да си поговорим.

- Но те не казаха, че ще дойдат пак.

- Нищо от това. Сега си пропуснала, но поне за друг път да си готова. Ще им хареса тази лека победа, те пак ще дойдат и тогава ще си намерят майстора!

- Аз ще напиша само една статия по този въпрос.

- Още по-добре, донеси да я прегледам и после може да я дадеш в „Житно зърно” да я отпечатат или във вестник „Братство” - говореше Христов всичко това, като нещо много лесно и близко, както се говори на дете, а госпожицата беше студентка по естествените науки.

- Да брат, но нали знаете, Жорж Радев е педант, много държи на науката. Иска „Житно зърно” да бъде издържано и в научна линия. Аз бях дала един разказ. След половин година го потърсих. Жорж ми каза, че в списанието не печатали разкази и да не съм си губела времето да пиша, защото не било работа за мене. Аз се разплаках и отидох при Учителя. Той ми каза да дойда при Вас, Вие да ми прегледате разказа. Но Жорж не ми върна ръкописа, изпратил го в коша, в който изпратил и твои статии.

- Това е негова работа. Ти всеки случай, напиши, пък ще го изпратим във вестник „Братство”.

- Брат, как да си обясним - Жорж е математик, астролог, знае много езици, свири на чело, познава добре Учението на Учителя, а е студен и горделив?

- Не искай да си обясняваш всички неща, само гледай как ще заплати задето подпушва, както в другите така и в себе си импулсите.

С него има Кой да се занимава! Ти здраво се залавяй, чети, пиши...

- Но брат, аз имам и още неща да Ви говоря, изобщо работите ми не вървят добре!

- Кажи да видим какво имаш да кажеш, а аз през това време да си напека гърба на слънце.

- Аз писах за моите работи на татко, а той ми каза да дойда при Вас да се посъветвам. Едно хубаво, добро момче от нашия курс напоследък се увърта около мене. Ясно ми е, не е безразлично. Иска все да ме изпраща, а аз му отказвам, защото като се научи, че живея на Изгрева, че съм от Бялото Братство - ще ме изостави. Пък и в Университета не гледат на нас студентите от Бялото Братство с добро око.

Аз правя всичко възможно да не се разбере, че съм от Братството! Правителството взело решение да ни изключи от Университета. Брат

Петър Арабаджиев* беше гимназиален учител и мисля дори директор на гимназия - уволнен е, без да има никаква друга причина за това освен, че е член на Бялото Братство.

[*Петър Арабаджиев - виж в „Изгревът”, т. 16, снимка № 39.]

Баща ми ми писа, че и брат ми бил повикан от началника личния състав, който му поставил направо въпроса дъновист ли е или не. Той отрекъл, но не му повярвали.

- Какво да ти кажа сестра, от къде да започна? - започна Христов със съжаление. - Как искаш работите ти да вървят, като всичко в тебе и брат ти и в баща ти, е обърнато с главата надолу?

Това, с което трябва да се гордеете и да го манифестирате пред света - вие се срамувате и страхувате, а от което трябва да се срамувате и страхувате - него манифестирате!

За вас трябва да бъде най-голямата гордост, че сте бели братя, че сте срещнали Учителя и сте видели Неговата светлина! Не се ли срамувате от себе си, че криете дето сте ученици на Бялото Братство, че най-светлото същество в света ви е Учител?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...