Jump to content

321. Да се отричаш от Бога, на същото основание и Бог ще се отрече от тебе


Recommended Posts

321. ДА СЕ ОТРИЧАШ ОТ БОГА, НА СЪЩОТО

ОСНОВАНИЕ И БОГ ЩЕ СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ТЕБЕ

Брат ти както апостол Петър, повтаряте грешките от преди 2 000 години. Ние трябва да изявяваме Учителя и да бъдем готови да отидем както първите християни на кладата за Учителя, за Неговото Слово, а ние се страхуваме!

Ти от кого се страхуваш - от някой си младеж какво щял да помисли за тебе? Ще мисли това, което му кажем да мисли, защото в нас е знанието, силата, най-висшите идеи!... Разбираш ли това? Ще му обясниш всичко.

- Но как да направя това, когато се страхувам? От страх, не мога да си отворя устата!

- А си отваряш устата да отричаш? Да се отричаш от Бога, на същото основание и Бог ще се отрече от тебе, и тогава тежко ти, ще бъдеш най-нещастната на света! И запомни, и аз да съм един младеж, на когото си харесала, никога няма да те заобичам и още по-малко ще свържа живота си с тебе, когато се науча, че се страхуваш да изповядаш идеите си, че си страхливка! Жабите, които са най-страхливите животни кой ги обича - никой! Дори хората се отвращават от тях! Но всеки обича и се възхищава от лъвовете, макар да се страхува от тях.

Пожелай и бъди смела, заяви на всеки, който те пита за своите идеи.

Ако този твой колега е против тези най-красиви идеи в света, той можеш да си представиш в каква тъмнина живее, че не вижда при толкова голямата светлина на Учителя!

Какво чакаш от този човек?! Съветвам те - не се свързвай с него! Отпусни се, наговори му смело това, което мислиш и чувствуваш, разкажи му идеите си, пък го доведи при мене и ще видиш как добре всичко ще стане. Ти не можеш вечно да се криеш. Пък и от самия страх не можеш да се опазиш, защото той е най-голямата и опасна проказа. Ти сама се излагаш на тази зараза.

Пиши на брат си, че тази работа със страх и лъжи не става! Всякога, където има страх, има и престъпление! Да се освободи от престъплението и страхът му ще изчезне.

Защо лъже? Учителя не лъже, и ние не трябва да лъжем!

Той като си служи с лъжата, което е метод на Черната ложа, ще пожъне и съответните плодове! Той ще бъде изтирен от работата му, и тогава ще остане с лъжата и страховете си - далече от Учителя!

Пиши му без страх да отиде и каже истината кротко и смирено, но смело! Зад него е Великото Бяло Братство!

Ако тогава нещо лошо му направят, аз тогава ще се застъпя, защото Учителя казва: „Не искам заради мене никой да пострада, да бъде уволнен.” Веднага ще наредя това диване там, началника на личния състав - да бъде махнат! Пиши на баща си, той е стар брат.

Учителя и Учението искат да бъдем готови за жертви. Не само да вземаме, а трябва да бъдем готови и да даваме, инък с нас е свършено. Само четене на беседите е празна работа, трябва приложение, трябват жертви!...

Хайде отивай, че изстинах. Поздрави баща си, а ти и брат ти бъдете смели!

- Благодаря Ви брат Христов, как сте възхитително смел! Чудно, как не Ви е страх?! Идеята Ви е великолепна, ще доведа колегата си Вие да му поговорите, да му предскажете бъдещето.

- Да, да - казваше Христов и се смееше - ще му предскажа да не свързва живота си със страхливи хора, защото страхливия човек не е за никаква работа.

- Така ли?

- Така е. Като имаш кураж да го доведеш при мене, ти вече си смела и може да се омъжи за тебе.

- Опасен човек сте брат! Хайде, довиждане!

- Довиждане, но пак не ме забравяй, сега като ти се оправят работите, хем да дойдеш пак, когато се объркат.

- Ще се оправят, благодаря Ви!

Христов си влезе и каза на Андрей:

- Продължавай! - Като продължаваше да си мисли, защото идването на тази сестра и това, което му каза го навяха на най-разнообразни мисли: навярно вече на професора са му предложили креслото на министерство на просветата? Той си има там хора, и те вече почнали да функционират под негови нареждания. Трябваше да питам брата на сестрата към кое министерство е, изглежда и там началника е звенар?

Андрей говореше, а Христов само с тялото си присъствуваше!... Съвсем скоро отново се почука.

- Брат Христов - беше същата студентка: - Удобно ли ще Ви бъде, още довечера да доведа приятеля си?

- Разбира се! А брат ти къде работи?

- В данъчното управление.

- Но Вие брат Христов, от никого ли не се страхувате?

- Че от кого да се страхувам, като съм на страната на най-силното същество в света - Бог?! Кой е по-силен от Него?

Страхът е дяволско изобретение - плашило, чучело! Птиците се страхуват от чучелото, но човека не се страхува от чучела.

Който се страхува, показва, че няма в себе си Бога, че не вярва в Него! Такъв и цяла нощ да се моли, Бог не чува молбата му!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...