Jump to content

330. Аз съм смирен към Бога и Учителя, защото над мен е Бог, а всичко останало е под мене


Recommended Posts

330. АЗ СЪМ СМИРЕН КЪМ БОГА И УЧИТЕЛЯ,

ЗАЩОТО НАД МЕН Е БОГ, А ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПОД МЕНЕ

Христов се върна в стаята и заговори на Пенка:

- Учителят ми каза, че не желае никой да страда заради Него, което е крачката напред от Христа, че заради Христа страдаха много хора. Затова всички, които сте уволнени като бели братя, ще бъдете върнати на работа, а после ако искате по ваша воля може да напуснете и да правите каквото искате.

- Говори се, че Петър не е уволнен заради това, че е член на Бялото Братство.

- Това е негова работа. Той е уволнен, защото е страхлив! Членовете на Бялото Братство са смели хора! Страхливия човек не е за никаква работа!

И после Христов се обърна към Андрей, но Андрей го изпревари и каза:

- Нали истинските хора, трябва да бъдат смели като комунистите? - Христов му се усмихна с усмивка на съгласие, използва, че се заговори за комунизъм като нещо дискретно, обърна се към Пенка, която беше й харесало в стаята на Христов, всичко тук й беше интересно:

- Сестра, ти сега си иди, защото с господинът имаме важен разговор. Винаги може да дойдеш, когато няма при мене хора, готов съм да ти направя всякакви услуги, пък побързай със списъците.

Както в началото стана неговата воля - Пенка влезе в стаята му въпреки нежеланието й, и сега пак той едва ли не я изпъди, пак ставаше неговата воля. А тя беше се приготвила след всичкия този предговор да спори, да обяснява защо има такова лошо отношение към него и пр. и пр. Тя беше си изработила един определен маниер и подход към другите, с който успяваше да стане симпатична и да изтръгне възхищение и от враговете си, с което кокетираше. Но при Христов отначало, като че щеше да й се отдаде това, но после работите взеха друга посока.

- Но аз искам да се обясним господин Христов защо съм говорила лошо по Ваш адрес, и защо не искам да вляза в стаята Ви.

- И въпреки това, ти влезе в стаята ми! А относно това какво си мислила и говорила, това не е моя работа, това е твоя работа, за което ти ще отговаряш пред Бога и Учителя.

Трябва да знаеш - всеки, който говори истината ще се благослови, а тежко е на този, който говори неистината.

Имам важен и неотложен разговор с господина, който е дошъл от града, затова нямам време да се занимавам с такива дреболии! Ако имаш мир в душата си, постъпила си правилно, ако нямаш - не си постъпила правилно. За днес толкова.

Пенка стана с нежелание и си тръгна със страшно потиснато състояние, каквото никога досега не беше изживявала и си мислеше - с какъв ентусиазъм дойде - да се кара, да спори, да кокетира със знанията си, а какво излезе?! Христов я съжали, защото беше сестра - окултен ученик, който имаше нужда от помощ, затова когато вече беше изминала няколко крачки, извика й отзад:

- Единственото правилно решение е да видиш истината, и да се коригираш - докато сме ученици, ние грешим. Затова сме ученици, че от грешките си се учим, и защото винаги сме готови да се коригираме.

Пенка се спря, бавно се обърна и го загледа въпросително.

- Но и Вие господин Христов трябва да се коригирате, защото сте много жесток към враговете си, надменен сте и нямате никакво смирение!

- Ще ти отговоря отзад напред: - Аз съм смирен към Бога и пред Учителя, защото над мене е Бог и Учителя, а всичко останало е под мене!

Пред децата и пред глупавите аз не се смирявам, защото това няма да ги ползва. Когато един човек е жесток съм себе си, той мисли, че другите са жестоки. Ти виждаш собствената си жестокост в мене. Винаги гледай мислите ти да се съвпадат с реалността, и всяка мисъл която не съвпада с реалността, я изхвърляй от главата си. Аз така правя.

Пазил ме е Бог за момент да съм си помислил, чети може да ми бъдеш враг! Или ако моите врагове са като тебе, работата ми е много лека!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...